HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

29 Ocak 2016 Cuma

UÇTU KUŞUM

İlk evcil hayvanımız gerçek anlamda bir tanrı misafiriydi. Yatak odasının aralık bulduğu penceresinden gizlice içeriye süzülmüş fıstık yeşili minicik bir kuş. Kim bilir kimin kuşuydu da kaçtı. Bir kuşun olabileceği kadar eğitimliydi hemde. Uzaktan öpücük atınca nerede olursa olsun gelip koluna konuyordu. Kafesin içindeyken karşısındaki kafasını salladığı zaman o da sallıyordu. Haluk levent konserlerindeymişiz gibi her akşam kafa sallardım o kuşla. İşim dolayısıyla ilgilenemediğim için ölünce, öyle cansız cansız kafesin dibinde yattığını anlayınca, böğüre böğüre ağlamam normal. Anormal olan ailem. Ömrümü yediler.
Ama nasıl ağlıyorum, nasıl hıçkırıyorum. Gözyaşlarımla iki dönüm tarla sulanır.

Can'ı aradım önce.
-böğğğğğğğ
-ne oldu! Birine bişey mi oldu?
-böğğğğ evet kuşummmm.
-aşkım işteyim sabret gelcem ağlama niye o kadar ağlıyosun için dışına çıkıcak. Dur anneni arıyayım.

annem aradı sonra.
-Miras allah günah yazar kızım kuş için o kadar ağlanır mı?
-böğğğğ
-Ben ölsem o kadar ağlamazsın!
-Anne ne alaka hemen kendini sokuşturuyosun ya böğğğğ




Sonra teyzem aradı
-Miras kuşun ölmüş. Helva yaptıralım mı.
-Dalga mı geçiyosun sen ya böğğğğ (Hala içim çıkana kadar ağlıyorum yalnız)
-Dalga geçiyorum tabi salak! Ağla da az ağla. İnsanlar ölüyodra bu kadar ağlamıyolar.
-İnsanlar ölünce nası ağlasınlar be ölü ağlar mı böğğğ




En bombası fırlama olan dayım aradı. Ailede ki istihbarata bak. 2 dakikanın içinde herkes öğrenmiş. MİT falan görse madalya takar bize röportaj falan yapar.
-Mirasçım. Güzel yeğenim hala mı ağlıyosun sen.
-Ya bırakmıyosunuz ki yas tutayım daha telefonu kapatmadan başkası arıyo yaaa
-Mirasçım Bülent Ersoyun kuşu öleli 30 yıl oldu o senin kadar ağlamadı manyak mısın yeğenim sen.

Ve ağlamam durdu. Mecbur durdu. Bu aile ile yas mı tutuluyo. Baş belaları. Başka arayanlarda oldu tabi ama baktım ağlayınca dalga geçiyorlar sustum. E ağlamayınca da dalga geçicek bişey bulamadıkları için aramaktan vazgeçtiler.

Şimdi zavallı kuşu ne zaman düşünsem Bülent Ersoyun şeyi geliyor aklıma. Kuş normalde bende güzel anılar bırakmıştı. Şimdiyse ne zaman gözümün önüne gelse yanında bülentin şeyinide getiriyor.

Herşeyle dalga geçmem aileden genetik mirasım malesef. Bazen acımasız dahi olabiliyorum bu konuda. Elimden geldiği kadar vicdan yapıp içimde tutuyorum dilime gelenleri genellikle ama nasıl bir ortamda yetiştiğin malesef hayatının geri kalanını yaaşamanda çok büyük etken.

Kuşum ve Bülentin kuşu huzur içinde yatsın. Benimki kuş cennetine gitti de Bülentin ki nereye gitti hiç bilmiyorum.

23 yorum:

  1. Ehem, kuşun için gerçekten üzüldüm ( başın sağolsun) ama Bülent için aynısını diyemiyeceğim ( kendisi de durumdan hoşnut, ne diye ağlasın ki? Onun yerine iki bicik ve vahşi görünümlü pençe sahibi oldu :s)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ehem :D gene de bi parçası gitti be kadının ya da adamın hiç mi üzülmemiştir :))

      Sil
  2. Kuşun için çok üzüldüm :(.Ama yazıyı okurken çok güldüm. Allah2ta seni güldürsün :D

    YanıtlaSil
  3. ayyy aksam aksam çok güldüm ya bir başsağlığı dileyim dedim ama gülmekten onu bile yazmak tuhaf geldi :))))) artık sana hediye kuşda alınmaz bakış açın değişmiş benim bile değişti şuan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma ya el kremiyle ilgili travmamdan sonra kuş travmam geliyor. 5 cm lik kuşu gitti Bülent Ersoyun neresine benzetti bağdaştırdı hayallerimi yıktı resmen :D

      Sil
  4. Ne matrak hatunsun ya insanın seninle ömrü uzar :D Tanışmıyoruz ama samimiyetimi hoş görürsün umarım :)) Yazılarını okumak bana çok keyif veriyor inan :))
    Gelelim asıl meseleye benimde geçtiğimiz yaz kaçtı kuşum, ve daha 1 aylıktı aldığımızda.. Aldıktan 3 gün sonra farkettimki astımmış mavişimiz, neler yapmadım iyileşsin diye, birde oturduğumuz ev rutubetli ah ah neler çektik :( tam iyi oldu derken yazın bir gün balkonda masanın üzerindeydi kafes, kaşla göz arasında kedinin biri geldi bir pençe attı kafese o ara kafes yere düştü, kapısı açıldı ve mavişimiz kaçtı gitti.. Gece geç saatlere kadar onu aradık yok tabii :( günlerce kafesini balkonda beklettik belki gelir umuduyla ama yok gelmedi ve ben, çocuklar günlerce ağladık :( sanki evden cenaze çıkmış gibiydi.. Benim ufak oğlum hala aklına geldikçe ağlar biliyormusun :) zor oluyor ya, Miras'cım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bacımmmm Seninde başın saolsun benimde gerçi belki yuva falan kurmuştur kendine yaşamıştır bi güzel. allahtan sen güzel anıyosun bak kuşunu benimki gibi aklına gelince Bülentinkini düşünüp gülmüyosun ağlıyosun inan bana bunu bile çok gördüler.
      Saolasın bu arada ömür törpüsüde diyen var ömrü uzatırsın diyende sevme derecesine göre değişiyor sanırım :D

      Sil
  5. Cama gelen iki tane kuşumolmuştu çok yıl önce. Evimizin en güzel neşesiydi. Öldüğünde günlerce ev halkı olarak ağladık üzüldük. O günden sonra da eve hiçbir canlı almayı istemedim . Kendi gelirse bilemem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En büyük sıkıntı o zaten. Ölünce ya da kaçınca çok üzülüyor insan. Bak besle bağ kur ve sonra yok.

      Sil
  6. Ahahahaaa :)) Dayın olaya son noktayı koymuş...
    Keşke böyle bir nokta olmasaymışda hakikaten güzel kuşunu tatlı anılarla düşünebilseymişsin...
    Mutlu hafta sonların olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anılarımın katili zaten fırlama dayıoğludayı.
      Sizede mutlu hafta sonları

      Sil
  7. Seni çok çok iyi anlıyorum... Geçen nisan ayında 10 yıldır beslediğim kedim kucağımda verdi son nefesini.. O anı anlatamam.. Ne zaman biri bundan bahsetse içim burkulur.. Alıştığın bir nefesi kaybetmek çok kötü bir şey :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. resmen bir arkadaşını kaybediyorsun. Hemde seni koşulsuz şartsız seven bir arkadaşını. Yaşamayan anlamıyor. Başın sağolsun

      Sil
  8. Yalnız kendi kuşundan Bülent Ersoy'un "kuş"una nasıl bağladın hayran kaldım ahahahahaha. Kayıplar söz konusu olunca insan kuş, kedi, köpek, arkadaş fark etmiyor ama gel de bunu başkalarına anlat tabi :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dayım bağladı bende çözemedim aslında :D Çok sevimli bir kuştu hala birilerini eğlendiriyor güldürüyor baksana (:

      Sil
  9. Başın sağolsun :(
    Bende olsam bende böğüre böğüre alardım babamda böyle hiç anlamıyorlar -_-

    YanıtlaSil
  10. Canım yaa aynı üzüntüyü yaşayan biri olarak tam anılar canlanırken dayın girdi araya bak şimdi kim bahsetse aklıma bu gelecek :))
    Tüm ailenle sağlıkla ,sıcacık gülümsemeler de buluşun inş.

    YanıtlaSil
  11. Ben bildim bileli evde hep muhabbet kuşumuz olmuştur. O nedenle acı tatlı hikayeler çoktur bende de. Bir keresinde mesela, kuşun kafesi dışardayken, başka bir mubiş kondu kafesin üzerine, biz de hemen yakaladık, kendi kuşumuzun yanına koyduk. Sen dışarıdan aldığın kuşu niye sağlıklı kuşun yanına koyarsın hemen? 1 haftaya kalmadı önce bizim kuş gitti, birkaç gün sonra yakaladığımız kuş. Hala aklıma geldikçe üzülürüm. Daha neler nele hikayeler. Uslandım mı hayır. Şimdi de bir mubişim bir de çenesi düşük sarı kanaryam var evlere şenlik.
    Bülent Ersoy'un kuşunu ne yaptılar acaba benim de aklıma tövbe estağfurullah o geldi şimdi. Gömdüler mi saklıyor mu hala. Hay Allah'ım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömürleri uzun olsun sabah olunca sesleri cennet gibi geliyor insana bilirim. Sen böyle anlatınca bi özledim şimdi benim kuşu, oturup ağlayasım geldi. Ama ağlayamıyorum çünkü Bülentin ki devreye giriyor genelde. Dinine düşkün olanlar saklıyolarmış. Buzlukta falan. Tööbe töbe. Buzluğu her açışta göz göze geliyolar mıdır acaba :D

      Sil
    2. Yok artık haha:) O daha tehlikeli. Gece o ya da arkadaşı çok içermiş falan. Acıkan dolabı açar sonra kim yediye gider mazallah. Iyy çok iğrençleştim. Sustum :)

      Sil
  12. Kediciğim var benim de. Allah korusun, ölmesin... aklıma bile getirmek istemiyorum...

    YanıtlaSil