HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

20 Şubat 2016 Cumartesi

KARİYER KAKOZLAMA

Ömrümüzün en verimli kısmı nerede geçiyor hiç düşündünüz mü? Ben düşündüm. Neden? Saçma bi insanım ben. Oturup normalde insanların düşünmediği şeyleri uzun uzun düşünürüm.İşte! Öyle değiş, İŞ! Ortalama 30 yıl çalışsak ki günde 8 saat hafta da 5 gün olsa bile 7920 gün 63360 saat çalışıyoruz. 

Esas işim işletme. Ürün, stok, vade ve pazarlık konusunda iyiyimdir. Bununda temeli muhasebe ve satın alma. Yani hesap kitap yapabiliyorum. Bunu nerden öğrendim. Deneyerek. Peki ilk denediğimde buldum mu başarılı olduğum alanı? Tabiki  hayır. Mirasım ben. Aksiyonsuz yaşamayı bilmiyorum.

Albümün adı yaşamak bu değil. - Farkettim abi!
İlk iş deneyimlerimden biri radyo dj idi. Bu çeneyle aklıma gelen ilk meslek o oldu. Çok da zevkli bir meslektir. Birkaç pürüz dışında mutluydum da. Sorun şuradaydı. 22 yaşındaydım ve yayın saatim 7 idi. Bu bir sorun değil aslında ama sorun buna bağlı çünkü karga kakasını yemeden başlayan programım arabeskti. Çalıştığım radyo kanalı arasbeskti eyvallah da mubarek, ey cemaati müslimin sabahın o saatinde Cengiz Kurtoğlu abimizi kim ne yapsın. Millet daha yüzünü yıkamamış, radyo söyleyemem derdimi kimseye diye bağırıp duruyor. O saatte ne derdi olabilirde insanın da açıp beni dinlesin. Nedir yani sevdiğin poğaça mı bitmiş pastanede. Kahvenin sütü mü yok. Arabeske neden özellikle gıcık olduğuma ŞURADAN bakabilirsiniz! İnsanın sevmediği ot burnunun dibinde bitermiş.

Nasıl bir sapıksın Burhan Çaçan. Liseli Vardı ya ah o liseli. Kısacık etekli dar elbiseli. Bu şarkıyı yazdığında 40 yaşındaydı. Ben sabah sabah bu şarkıyı sunup pedofilileri tatmin ederken sözleri duymamak için kulaklıkları çıkartıyordum. Sürekli kulaklıkları çıkardığım için bazen sunduğum şarkıyla, çalan birbirine uymuyordu bile. Hatta bir sabah, bütün program boyunca bizi arayın diye, BAMBAŞKA bir numara anons etmiştim.Uyku sersemi ne dediğimi biliyor muyum ben.

-Merhabalar, ben Komşu kızı Miras bomba gibi (aslında bombok demek istiyorum) bir sabah programına daha hoş geldiniz. Bizi xxx numadan arayabilirsiniz. Sabah çilelerinizi dinlemek için burdayım. Şimdi bu şarkı işe giden vatandaşlarımıza gelsin. Bütün patronuna gıcık olanlar için İbrahim Tatlısesten saçlarını yol getir. Ama önce bir telefonumuz var.

-Günaydınlar nasılsınız. 

-İyiyim Miras hanım.

-Bizi dinliyorsunuz nasıl gidiyor sabahınız.

-Aslında sizi dinlemiyorum. Sabah olduğunuda siz söyleyince farkettim çünkü nöbetteydim ve 18 saat boyunca çalıştım. Hatta bu 18 saatin son 2 saatini de sizin radyoya çalıştım.

-Nasıl yani.

-Hanfendi ben hastanenin santralinde çalışıyorum. Adamın biri ısrarla arayıp Ebru Gündeşten gönlümün efendisini istiyor. 

-Hasss

-Ben Miras değilim dedim ama 4. arayışında baktım anlamıyor en son sizi arayayım dedim. Erkandan Nişanlısına Ebru Gündeşin Gönlümün efendisini çal. Benden de Erkana İsmail Yk dan Allah belanı versini çal. Bi daha hastaneyi ararsa idrar tahlillerini kafasına boşaltacağım.

-Ah özür dilerim ben yanlış numarayı mı vermişim.

-Evet sizede Hakan taşıyandan Son pişmanlık neye yarar parçasını yolluyorum onuda çalın..

-Çok özür dilerim. O zaman önce gönlümün efendisi geliyor radyo jet yayınına, sonrasında İsmail Yk, Erkan nolur artık hastaneyi arama. En sonunda da kendime bir parça yolluyorum. Hakan Taşıyan yollamıyorum ama İbrahim Tatlıses yolluyorum. Allahım neydi günahım.

Radyo Jet e sevgilerimi yolluyorum. Arabesk seven varsa çok iyi dj leri var. Ve onlardan biri malesef ben değilim.




Eski dinleyicilerime (denk gelmezde ben kendimi tatmin edeyim) birşey itiraf etmek istiyorum buradan. Ne zaman 5 dakikalık Tütüne son reklamı yapsam da 'ben bıraktım sizde sigarayı bu mücize ürünle bırakabilirsiniz müthiş bir ürün' desem, mutlaka bir sigara yakıyordum. Sabahın köründe insanları Kibariye çalarak efkarlandırıp, üstüne bir de sigarayı bırakın diye ikna etmeye çalışmak kadar ironik hayat. Adam iki duble rakı açsa hakkı, ne sigarayı bırakması. 

63360 saat. Hemde ömrümüzün en güzel saatleri. İşyerinde mutsuzsanız, yarısı ziyan olmuş bir ömür demek bu. Ve ben kariyer planlamasıyla ilgili hala sıkıntı çekiyorum. İşletmekte olduğum kafeyi devrettim çünkü sıkıldım. Yine İşletmekte olduğum tekel bayiyi de bu ay satıyorum. Kendi kendimin patronu olmak bana çok büyük bir yalnızlık getirdi çünkü. Aç kalacağımı da bilsem Can eğer mutsuzsa 'düşünme' diyorum. 'Çık işten. Mutlu olmak için çalışıyoruz ve hayatının benimle geçirdiğin yarısını, mutsuz olduğun yarısına tercih edecek kadar bencil değilim'. Yok lan bencilim aslında da çaktırmıyorum. Vicdan yapsın maksat.


Bu da dj lik yaptığım dönemlerden bi poz. Gazetecilere yakalandım pozu. Yüzümüde tipimin paspallığından gizliyorumdur heralde.


25 yorum:

  1. Bu yazıya da gönlümün efendisini arayarak ulaştım :P

    Dj'lik işi zevklidir, 1 yıl kadar ben de yaptım. Ama senin şartlar farklıymış. Biz spontane geyik yapıp, arada şarkı çalıyorduk.

    Bir iş keyfini bozuyorsa, o işi boz git. En güzeli. Umarım o mutlu olacağın kariyer planlamasını yapabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç bi tarzın var canın sıkıldıkça bişeyler mi arıyosun google da napıyosun sen :D
      umarım planlyabilirim de aıcık mutlu olurum yoksa atacağım camdan kendimi

      Sil
    2. Çorabımın tekini dahi aramışlığım vardır :)
      Kendini camdan atma, kapıdan çık; bi' hava alırsın, iyi gelir ;)

      Sil
  2. yine güldürdün beni. Ne güzel aksiyonlu bir hayatın var. Ebru Gündeş olayına çok güldüm. :) Kalemine Sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olayların üstünden süre geçince gülüyoruz da o gün yerin dibine girmiştim. Yaşarkende komik olsa keşke şu canına yandığımın anıları ((: Teşekkür ettim seninde

      Sil
  3. Yanlış numara olayı... fena olmuş;) arabesk yayın yapan radyoları da hiiiç sevmem laf aramızda;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ya nefret ediyorum. Ama işte o sevmem dedimlerimizi evren önümüze koyuyor bir şekilde o yüzden büyük konuşma ((:

      Sil
  4. DJ liği sana yakıştırdım ama kanalı yanlış seçmişsin :)) hele o saatte çekilir mi bu kadar keder?? Minibüsçülerin, kamyoncuların kalbinde taht kurduğuna eminim, öpüldünnnn (imza: emziksiz hayata alışan ana ve kızzzz)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. takipçi kitleme bi dikkat etsene gamze! Siz ve kamyoncular :D İmza günü yaparsam toplanıp dedikodumu yaparsınız artık :D

      Sil
  5. İş iş iş stresle geçiyor hayat... :(

    Ve bir blog klasiği olarak, ben de bloguma beklerim diyerek sevgiler yolluyorum... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmukabele (: Ya da öyle bişey ((: Tabikiiii

      Sil
  6. Sevmeden yaptığınız her iş kaybettiğiniz hayattır ve bunu en iyi ben bilirim. Hayat insana iki şekilde karar aldırır ya aklınla ya cebinle eğer sorumluluğu erken alıyorsan cebinle karar verme seceneğin ağır basıyor oysa doğru olan ne kadar sıkılırsan sıkıl aklınla karar ver sevmediğin bir işte her gün öleceğine belki aç kalacan belki çok yıpranacan ama bir kere öleceksin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük bir stres. Cesaretli olmak lazım.

      Sil
  7. Miras yarıldım gülmekten yine. Dur daha ne cevherler var senin hikayelerde.
    Liseli vardı ya ah o liselinin kardeşi de 15 yaşında Nazife Hanım. Sonra bu nesil niye sapıtıyor.
    Eee şimdi tekeli kapatınca ne yapmayı düşüyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bilmiyorum ya... Onu devredeceğim bu ay anlaşmaları hazırda benim yeni meslek ne olacak acaba :))

      Sil
  8. Hasta hasta güldürdün beni sen çok yaşa yaa ne alem kadınsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun grip mi? (: Bol bol gül ilaç olsun ((:

      Sil
  9. Kamyoncu minibüscü degildim ama o saatte ben severdim arabeski. Hareketli şarkıları hiç sevmezdim. Ninni niyetine iyi giderdi sabah sabah ;)

    YanıtlaSil
  10. ha haaa allah seni yaaa :)))) ee şimdi ne iş yapcan söleseneee animasyon yap bak hareketli o daaa herhalde avon satmıycaaan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. animasyonu lise yıllarımda yapmıştım ((: Şuan gerçekten kariyer odaklı bişeyler yapmam lazım ama hala bi fikrim yok

      Sil
  11. Bende kariyer düşünceleri içersindeyim ama daha torpil bulmadığım için iş hayatım yok :)) Yalnız neden bıraktın dj liği tam bir star ışığı var sende :)))

    YanıtlaSil
  12. Miraaaaasss neredesiiiiinnnn, özlettin kendiniiii... Tekel bayiliği bırakıp efkâr mı dağıtıyorsun, bir heeee de iyi olduğunu bileyim :)) öptük seni kızım ve ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok başım çok kalabalık bomba gibi haberlerim var biriktiriyorum bir dönücem pir dönücemyarılıcaksınız gülmekten (: bende sizi özledim az sabret gelicem bende sizi öptüm ballı ballı

      Sil
  13. Miras nasılsın? Her şey yolunda mı özledim, hadi dön artık canım.
    Kocaman kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil