HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

26 Ocak 2016 Salı

YOR JUST BİSCOLATA - VE BİR ÖNERİ

-Bi dakika ya! Dur dur dur. Ne demek kilo aldın. Ne demek göbüşün mü çıktı. Diyete mi başlasan ne demek!

-Hayatım niye o kadar sinirlendin?

-Adettendir.

-Öyle bi adet mi var?

-Öyle adet yok. Regl olan adet var.
O, adettendir.

-Gene mi ya..

-Gene mi ne be. Her ay oluyor bu. Ben seni tribimi çek diye aldım. Ayrıca bu göbüş falan da adettendir. Beni alırken promosyon olarak tripli regl günlerimide alıyosun.

Victorya Sekret melekleri gibi olayım istiyor. Güzel o zaman bende Biscolata erkeği istiyorum.
-Kas istiyorum.
Baklava istiyorum.
Ben diyet yapıcaksam sende kas yapıcaksın. Ördek poposu gibi kol kasları istiyorum. Bence gayet makul bir istek. Neden hep kadınlar fedakarlık yapmak zorunda. 


Hadi övünmek gibi olsun yeterince güzelim. Ama erkek milleti işte gözü doymuyor. Mükemmel fiziğin olsun istiyor üç beş kilocuğa bile gelemiyor. Madem mükemmeletçiyiz bende biscolata erkeği istiyorum.




Sanırım bu kötü bir fikirdi. Ben kilo vermeye çalışırken o da almak için uğraşınca ev savaş alanına döndü. Tatsız tuzsuz marulları kemirirken eve yayılan et kokusu, kızarmış soğanları ve baharatların aromalarını içime çektikçe annesi köy meydanına götürülmüş küçük emraha döndüm.

Biraz hile de yaptım tabi. Yeşil çaylar yetmeyince magnezyum kalsiyum içip elime kitap alıp tuvallette sabahladım. Bütün iç organlarımı tuvalette bırakıp çıkana kadar da yılmadım.

Ben hile yapınca o da yaptı. Aç bilaç yattığım gecelerden birinde (tabiki rüyada yemek yiyorum) gece uyandırıp elime kuzu dürüm tutuşturdu. Sabah uyanıp yatağın  başucunda boş folyaları ve paketleri görünce rüya da değilde gerçekte koca bir dürüm götürdüğümü anlamış oldum böylece. Coşkunun, sabah gazozuna ilaç attığını farkeden kızlar gibi oyuna gelmiştim ama iş işten geçmişti.

Yoğurt ve haşlanmış kırmızı biberleri yerken eve gelen bol kaşarlı pizzalara bile direndim.
Bunlara karşılık bende koşmaya çıktığımızda sırtına bindim ve parkuru ben sırtındayken tamamladı. 




Sonucunda girdiğimiz bu amansız rekabet bir işe yaramadı. Olan anama oldu. Ben elime biscolataları alıp reklamları izledim o da victorya secret mankenlerini.Azıcık göbeğin zararı olmayacağına karar verdi sanırım. Yine de evde televizyon izlenmemesi kararı tam o dönemlere denk geliyor. Uyduyu söküp, paralı kanal yayınlarını iptal ettik. Kıskançlıktan mı? Tabiki. Ama ikimizde itiraf etmiyoruz. Televizyonun aptallaştırdığı ve zamanımızı boşa harcadığını ileri süren ateşli tezler hazırladık ve izlememeye entellektüel bir biçimde karar verdik. Kısmen nedeni saçma da olsa doğru olanı yaptık. En az dört sene oldu ki bizim evde kanal yayını yok.
Biscolata erkekleri ve Victorya melekleri duysa bi taraflarıyla gülerlerdi herhalde bize. Yuvamı yıkacaklardı boynu altında kalasıcalar. Bende büsküvi yüzünden boşanmış ilk kadın olarak tarihe geçerdim artık.



KİTAP ÖNERİSİ


      Toplum içinde okumanızı tavsiye etmiyorum çünkü bir bölümünde höküre hönküre ağlamışlığım var ve ne yazık ki bir dolmuştaydım. Dolmuştakilere kitap yüzünden ağlıyorum diyemediğim için arkadaşım öldü deyip 2 durak önce inmek durumunda kaldım. Çok duygusal bir anıma gelmiş ve fazla tepki vermiş ya da kendimi çok kaptırdığım için etkilenmiş olabilirim yine de bence kalabalıkta okumayın.
        İlk sayfasının ilk cümlesinden itibaren okuyucuyu bambaşka bir dünyaya götürüyor. Ana karakterle birlikte o kadar çok sürünüyorsunuz şükretmeyi alışkanlık haline getiriyorsunuz. Konu olarak bir başarı hikayesi de denebilir.

       Ortaçağ ve engizisyon mahkemeleri ve Barcelona hakkında geniş çapta bilgi verdiği için genel kültür olarak faydalı, oldukça sürükleyici olduğu içinse, bir roman olarak doyurucu nitelikte. 
Ben tavsiye ediyorum. Saksı değilim ben. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------           İyi okumalar.

17 yorum:

  1. Eşimle hiç bu tür polemiklere girmiyoruz. Onun göbüşü hep vardı, bende hamilelikten beri kilolarımdan kurtulma çabasındayım. Ama bu lanet olası 40+ işi zorlaştırıyor, kışın zaten kafadan 2-3 kilo alıyoruz ailece ( yaşamak çok güzel, kışın kilo vermek doğamıza aykırı ). Mart'tan itibaren bende yine perhizime başlayacağım, bakalım kocamın göbüşü nolacak :)
    NOT: En iyi formülü bulmuşsun bence, tebrikler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birlikte bir diyet programı mı uygulasak acaba ((: Hayır sende mahsül var. Ortada bir ürün var sonuçta çocuk yaptın. Ben ne yaptım? :D

      Sil
  2. Çok iyiymiş...Kısasa kısas.

    YanıtlaSil
  3. Göbüşumle gurur duyuyorum. Üstelik nazar değmesim diye baklavaları içine gizliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel anlatmışsın:) kışın maalesefki diet olmuyor olamıyor nedense...
    Bloğun takibe alındı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya aslında kışın daha kolay olması lazım değil mi? Yazın dondurmaydı tatildi hiç diye yapılmaz. E niye kışın yapamıyoruz ki?

      Sil
  5. Ay entelektüel çift yirim sizi :D
    Hadi sen bisküvi yüzünden boşanmış olacaktın o adam don yüzünden boşanmış olacaktı bak böyle daha mantıklı geliyor kulağa :D
    Çok güzelsiniz siz yahu tüüğğ tüğğ nazar değmesin ne zaman bir çifti kıskansam bir şey oluyor :/
    Her kadın ben zayıf olacağım diye götümü yırtıyorum madem o zaman sen de kas yapacaksın cümlesini en az bir kez kurmuştur diye düşünüyorum ama sonuç değişmediğinden Türk kadınları göbekli erkek sever diye laf çıkarıyorlar :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahha bize bişey olmaz zaten anormal bir çiftiz biz daha ne olabilir. Evet malesef ne o kas yapabildi ne ben göbekten kurtuldum. Senin tipin nası acaba müzeyyenim bak merak ettim şimdi :D

      Sil
    2. ay bende seni çok merak ediyorum aslında :D
      ya ben güzelim diyemiyorum mesela övünmek gibi geliyor ama boyum uzamasa da fiziğini özellikle poposunu seven bir insanımasgsagsa birde herkes yaşımdan küçük gösterdiğimi söylüyor yaa zaten yaş 18 gelip bana sen 16 filan gösteriyorsun demiyorlar mı ayy ağız burun giresim geliyor çekil çekil şuradan :D

      Sil
  6. ahahahaaaa çok güldüm yazına :))
    Diyet yaptığım zamanlarda mutfakta hep acaip kokular olur, bizimki deli gibi aş erer :))
    Amaç beni ketlemek aslında... Şimdi benden kilolu, işin kötü tarafı bende :)))
    Göbeğimle mutluyum diyemiycem çünkü benimki arşa değdi :)))
    İnşallah diyete girip kafanızı diyet yapıyorum bouuuhuhuhhhh diye ütülüycem yakında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence organize olalım hep beraber yapalım diyeti :D Zaten evdekiler olmasa incecik oluruz biz onlar hobidi gırtlak yiyolar biz kilo veremiyoruz sonra ay kilo mu aldın :D

      Sil
  7. 😂😂😂yine gözümden yas getirdin ne alem kadinsin. Mirascim gamzecim siz bana basvurun ben sizi diet yapmadan da zayiflatirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay hemen vurayım baş kol bacak ne istersen nası zayıflayacağım yalvarıyorum gitme kurtarıcım ol :D

      Sil