HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

22 Ocak 2016 Cuma

SOSYAL KOCA ALMAYIN! ASOSYAL ALIN

-Özgür iradenle yatağa geliyor musun yoksa dırdır etmeye başlayayım mı?
-Tamam hayatım oyunum bitince geleceğim.

Tabi ki daha kurnaz yöntemlerde denedim.

-Aşkııııım hadi gel artık kapat oyunu
-Gelcem tatlım dur bitsin.
-Ya ama bak ne göstercem sana. Gel bak ne var burda. Ayyy ne biçim seksiyim ben aaaaa
-Aşkım bi sabret oyun bitsin
- Lannn sışçam oyununada sana da. Yok sana bicik, seksde yok bicikde yok savaştığın oyun karakteri karıları öpersin artık puşt!

Saat sabaha karşı iki suları ve ben sevgili kocamı bilgisayardan, oyun başından kaldırıp yatmaya gelmesi için uygulayabileceğim yöntemleri düşünüyorum. 

Evliliğimiz boyunca Can'ın sosyal tarafını törpülemeye çalıştım. 32 yaşında olmasına rağmen futbol antenmanlarını ve maçlarını, sesi güzel olduğu için kurduğu müzik grubu provalarını, yabancı dil öğrenmek için gittiği kursu ve manyağı olduğu bilgisayar oyunlarıyla savaşırken zaman o kadar çabuk geçti ki ben hiç bir bok anlamadım bu evlilikten. Haftanın iki günü prova, iki gün antrenman, bir gün maç, birgün yabancı dil kursuna gidip, kalan günlerde de (kaldı mı sayamadım) bilgisayar oyunu oynamak istediği için isyan bayrağını çektim evliliğimizin ilk yılı. Sonra evli olduğunu farkedip azaltmaya çalıştı faliyetlerini.


Bilgisayarın başına oturduğunda zaman kavramını kaybediyor. Ufak ufak yemek saatlerini uyku saatlerini öğretmeye başladım aslında ama bazen hala kendini kaptırıp sorumluluk bilincinin dışına çıkıyor. Dağ evine bir hafta taile falan gittiğimizi düşünüyorum da yaşayamaz herhalde ölür benimki.

Uyku vaktinin geldiğine ikna edemediğim zamanlarda gizlice gidip sigorta şalterini indirmişliğim var mesela. Ya da yine gizlice interneti kapatıp açmışlığım. 
Birgün çok pis rest çektim ve gözü önünde bilgisayarın fişini bile çektim.
Çok kızdı tabiki.

Aslında görmüş olduğunuz videodaki işlemleri uygulamak için ölüyorum ama malesef evliliğimiz birbirlerimizin dünyasına saygı kurmak üzerine kurulu. Malesef diyorum çünkü bu saygının kötü tarafı bilgisayarını camdan aşağa atamamayı da kapsıyor. Bilgisayarları diyelim 6 tane bilgisayar var evde. Hangi birini atayım. Bu arada mesleği bilişim kendisinin.

Yok yani işe yaramıyor. Duygu sömürüsü, hasta taklidi, hatta eve hırsız girdi sen kulaklıklardan duyamıyosun blöfü bile yaptım. Topuklu ayakkabıları giyip, makyaj falan yapıp gece gece klavyeye yatmışlığım da var ama kaldıramıyorum onu bilgisayar başından. Sonra gidip şalteri kapat işin yoksa. Hayır artık yemiyor bide, komşuların elektriği varken bizim yok olunca anlıyor.

Sanırım çocuğumuz olunca çok büyük bir ikilemde kalacak. Müslüman olan annesi, deist babası. Kitap manyağı annesi, bilgisayar oyunları hastası babası. El işlerine düşkün annesi, teknolojiyle kafayı yemiş babası. Çocuk kime benzer bilemem ama eğer o da kalkmazsa bilgisayar başından ben bütün mahallenin elektriğini kesmek zorunda kalacağım.

29 yorum:

  1. Geçmiş olsun canım, muzdarip olduğun durum gerçekten içler acısı (ben bir ara telefon ile yarışıyordum, sonunda üstüne bastım sinirden ). Baktım ki olmuyor kendimi hobime verdim şimdi o ilgi için yarışıyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben kendimi kitaplara veriyorum mutlu oluyor o da oyun oynayacak zaman açıldı diye :D ömrümü yedi

      Sil
  2. Miras videoda hepsine pis pis güldüm de, bir tanesi vardı giden teknolojinin maddi değerine içim acıdı. Artık nasıl delirdiyse piskopata bağlayıp önce laptopla plazmaya vuran, ikisini de parçalayan, oradan da güzelim ps3 ü hiç eden abla. Korktum. Önünde saygıyla eğiliyorum.
    Erkekler için en ilgi çekmesi gerekecek taktiği denemişsin klavyenin üstüne yatarak :) O da işe yaramadıysa, Reset atmak lazım seninkine, fabrika ayarlarına dönsün, bi tuhaflık var :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya valla maddiyat falan görmüyo insanın gözü parçalayasın geliyo :D Daha denemediğim bişey varsa aklınıza gelirse söyleyin

      Sil
  3. :))) Bence farklı yönleri olan iki ebeveynin çocuğu çok yönlü ve donanımlı olur. Senin için ne kadar zor olabileceğini tahmin ediyorum durumun ama meslek bilişimse bilgisayardan koparamazsın, eh diğer uğraşları da olmalı bence yoksa sana sarar. Bir de tam tersini düşün, eve geliyor tv karşısına oturuyor ve hiç konuşmuyor. Bence asıl kabus bu ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet oyun oynarken konuşuyor ama benle değil go go go fuck you man gibi :D Evde televizyonumuz yok yani varda uydu veya kanal yayını yok daha çok film ve yabancı dizi izlemek için kullanılıyor yani o sorunu kökten çözdüm :D

      Sil
    2. :))) Çok iyi. O halde bunu da çözeceğine eminim.

      Sil
  4. :)) Gülerek okudum yazınızı...
    Galiba öyle bir evlat yetiştiriyorum :( Ama bu içgüdüsel onda, genetikle falan alakası yok...
    Tablet gördüğünde kendinden geçiyor... Birgün dedimki uyarmayacağım, kaldırmayacağım... İnanırsın biliyorum tam 12 saat aç, susuz, gözünü hiç ekrandan ayırmadan tablet oynadı... ogün delirdiğim gündü işte :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah kabus gibi :D 12 saat çok fazla tamam benimkini de bırakınca 20 saat oynar da o 32 yaşında ((: Evde 2 tane bilgisayar manyağını kaldırabileceğimi sanmıyorum.

      Sil
  5. Eşiniz adına o yokken konuşmak istemiyorum genel olarak bu bir bağımlılık türüdür son çare ilk aşamada en azından bir uzmandan yardım almanız ..işiniz zor olacak gibi görünüyor kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede bir uzmana görünmesi gerekiyor ama bunu ona kabul ettirebileceğimden emin değilim ((:

      Sil
  6. :D modern çağın en büyük belası sanırım

    YanıtlaSil
  7. Çok haklisin canim zor bir durum. Maalesef genç yasli hepimiz teknolojinin kurbaniyiz ama oyun tutkusu çok kötü. Büyük oglumdan biliyorum yemek filan gözü görmüyor. Oglum sen evlenme de diyorum bazen.

    YanıtlaSil
  8. Müzik grubu,yabancı dil filan bunlar çok güzel şeyler ama şu bilgisayar oyunlarının başında o kadar vakit geçirmek çok kötü yahu.Zaten bana göre oyun oynamak başlı başına bir vakit kaybı.Hem sana hiçbir şey kazandırmıyor hem de boşu boşuna vakit kaybı! ayrıca bu erkekler içinde hep akılları uçkurlarında derler ya söz konusu oyun olunca klavyenin üstüne yatsan da nasıl tepki göstermiyorlar anlamıyorum ben yaa :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun oynamanın el beyin koordinasyonu geliştirdiği aslına bakarsan bir gerçek ama fazlası çok can sıkıcı olabiliyor. Reflexleri falan çok gelişmiş olur mesela oyun oynayanların. Hastalık gibi birşey ya beynini dış dünyaya kapatıyor Adriana Lima gelse görmez bırak beni :D

      Sil
  9. Teknoloji aşkı öldürür sevgi baki kalsın. :) Çocuk çözüm olur ama eşinin meslek bilişim olunca bağımlılıkta kanına çoktan işlemiş oluyor temizlik zor ama kadınlar işini bilir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlerde çocuğa ne dicem? Kardeşine kemik iliği lazımdı seni ondan yaptık der gibi, babanın bilgisayar hastalığından kurtulması lazımdı seni ondan yaptık mı? :D

      Sil
    2. Yo sana ihtiyacımız vardı ondan yaptık dersen daha duygusal olabilir :)))

      Sil
    3. doğmamış çocuk hakkında o kadar atıp tuttum ki bu blogda büyüyüpde bulursa yazıları sıçtım zaten :D

      Sil
  10. Sen de oyna! Hatta karşılıklı oynayın. Oyuna dal yemeği yak aç kalsın, oyuna dal ütüyü unut en sevdiği gömleği yak, oyuna dal evi su bassın:) Çocuk yap kucağına ver 3 gün ortadan kaybol... Videoyu izleyemedim bu yöntemler orada var mı bilmiyorum. Yorumlardan anladığım kadarıyla uçuk şeyler varmış... Aa bak şimdi gördüm Ruhsuz Atmaca'da aynı tavsiyeyi vermiş.:)
    Peki sadece bu postu okutsan? İşe yaramaz mı?
    Sevgiler ve kolaylıklar diliyorum...

    YanıtlaSil
  11. Hahhhhaaaa sesli okudum hep beraber gülüyoruz şu anda :D Kahkaha attık o resmen :D Bir blog yazısına koyabilirim bu yorumu o kadar eğlenceli olmuş. Yemeği yakıcam. Gömleği yakıcam evi su basıcak bide çocuk yapıcam adam beni boşayacak ve kucağımda çocukla kalakalacağım haklı olarak boşayacak beni çünkü :D

    Yemeği o yapıyor genelde. Ütüye de ihtiyaç duymuyor kırk yılda bir duyuyor onuda kendi yapıyor. Hatta çamaşırı falan da makineye atıyor. Aha! Adamın bana ihtiyacı yokmuş zaten :D

    YanıtlaSil
  12. Bilgisayar oyunları çok fena, benimde bu konuda büyük oğlumla başım dertte:D ama sizinki daha fenaymış ALLAH sabır versin :D gülermisin ağlarmısın tamda o durum aslında, çok kötü evliliğinize çok zararı olur bu durumun, bir an önce çaresine bakılmalı canım, yazını okurken hem güldüm hem üzüldüm :(

    Zülal Garipkuş'un yorumuna bayıldım gülmekten :D :D haklı hatun, böyle derdi olupta evin her işini üstlenen kadınların bunu yapması şart bencede :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 sene oluyor artık bağışıklık kazandım sanırım (: sinirimi bozuyor gene de ama onu öyle kabullendim. İyi yönleri daha fazla. Yinede birgün parçalarsam bilgisayarlarını videosunu çekip size yollayacağım :D

      Sil
  13. Çok samimi çok doğalsın yazılarını okurken hep bir tebessüm oluşuyor yüzümde.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  14. İstemem ben de sosyal koca....haftada en fazla ili gün dışarı çıkar. Ama o şikayetçi bazen ben internete fazla kaptırıyorım diye;))

    YanıtlaSil
  15. merhabalar
    bloğunu yeni keşfettim ve takibe aldım bloğuma beklerim
    http://sengulasikkutlu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  16. şuan ben de aynı durumdayım ama ben sizin değil eşinizin tarafındayım :) o dediğiniz yöntemler hep heyecanlı savaş vs anlarına denk geldiği için bırakılmıyor :) bence siz de alın elinize bilgisayarı o ne yapıyorsa siz 2 katını yapın.. :D birkaç güne ne oluyor diye başını kaldırıp bu işte bir tuhaflık var diyerek rahatsız olacaktır :)) ama 10 dakika ya da yarım saate farketmesini beklemeyin :))

    Sevgiler..

    YanıtlaSil