HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

20 Ocak 2016 Çarşamba

NE BULSAM OKURUMCULAR

Bu blog her ne kadar kitap tanıtımı üzerine açılmış olmasa da neler okuduğumu paylaşmanın hoş olabileceğini düşündüm. Her şeyi okuyan bir insan olarak, göz atarsanız kendinize uygun birşeyler bulacağınıza mutlaka eminim.


10 üzeri 7. Soğuk kanlı bir yazar Vagıf Sultanlı. Gece okumayın etkisi baya kalıcı.. Köyün birinde taşınan bir mezarlık. Ölenlerin hayatları yaşamdan bekleyip alamadıkları ve ölümden aldıkları kötü tat var...  NOT: Uyurken okumayın!

Çocuğun ölümünden sonra Bekir, Kumru’yu her gün dövüyordu. “Senden bana eş olmayacak, gözün o sarhoş köpek oğlunda olduğu sürece, çocuk yüzüne hasret edeceksin beni.”
Kumru’yu öyle bir dövüyordu ki, yerine bir başkası olsa sesi arşa çıkardı. Ama Kumru’nun sesi dahi çıkmıyordu. Sanki vücudunda kemik yoktu ve Bekir’in yumruk ve tekmeleri onu etkilemiyordu. Bekir’in ayakları altında halsizce inliyordu...


********************************************************************************






10 üzeri 6. Keyifli bir kitap. Saçma romantik komedi tadında ama kendini okutturuyor. Bütün kadınların aradığı muhteşem erkeği arıyor karakter ama çok başarılı olduğu söylenemez.. Kafa dağıtmak istiyorsanız neden olmasın..

Bu Yıl Herkese 'Evet', bir kadının dayanabileceği (birkaç saatten fazla) bir erkek arayışını anlatan umut verici ve eğlenceli, gerçek bir hikaye. Kendi acınası zevklerinden hayal kırıklığına uğrayan yazar Maria Headley, aşk hayatını kadere teslim etmeye, kendisine teklif eden herkesle çıkmaya karar verdi: Evsiz adamlar, taksi şoförleri ve evet, hatta birkaç kadın. Kendisi için mükemmel eşin en az tahmin ettiği gibi biri olabileceği olasılığına kalbini ve zihnini açan yazar, on iki ay boyunca New York halkının çoğuyla çıktı.
Gerçek bir erkekle tanışmak istiyordum. Şey, belki bir kovboyla değil. Belirleyici olmam gerekirse, bir bankacı da istemiyordum. Bir kamyon şoförü de. Bir avukat, bir inşaat işçisi, bir itfaiyeci, bir taksi şoförü, bir Pandomimci, bir muhafazakar da olmayabilirdi. Ya da sarı kirpikli, dar kotlu veya tanıdığım herhangi bir kimse...

********************************************************************************************************************************





10 üzeri 8. Etkileyici ve unutulmayacaklar listenize girebilir. Tek problem Okuyacaksanız bu yazarın sadece tek bir kitabını okumanız gerektiği. Çünkü diğer kitaplarında konusu hemen hemen aynı.

Stalin’in aklî dengesinin bozulduğu ve dünya barışını tehlikeye atabileceği yolunda istihbarat alan Eisenhower, cesur bir karar alarak "Kar Kurdu" operasyonunu onaylar. İki CİA ajanı operasyonu yürütmekle görevlendirilir. Fakat onlar daha Moskova’ya varmadan, KGB planı öğrenecektir...





**************************************************************************************



10 üzeri 5. Çok başarılı bir duygu sömürüsüdür. Eski Türk filmlerini hala seviyorum Sezerciğe çok üzülüyorum diyen varsa buyrun okusun. O kadar bilim kurgu fantastik aksiyon okudum şu kitaba yenildiğim gibi yenilmedim hiçbirine. Yarım saat aralıksız ağladım. Depresyonum var atmam lazım diyosanız ilaç gibi birebir. Uyarmadı demeyin ama bildiğiniz duygu sömürüsü.


"Ne daha gerçek olabilirdi ki... 20 yaşında, gülümsediğinde gözlerinde çiçekler açan, pamuktan kalbiyle mutluluğu ve sevgiyi arayan, kemanına, hastalarına ve bana, evet, merhameti, koşulsuz sevmeyi yıllarca önce unutmuş bana âşık bir genç kızın dünyama geldiği gibi narin, sessiz sedasız, kısacık ömürlü nadide bir kelebek gibi dünyamı güzelleştirdikten sonra usulca gitmesinden..."


******************************************************************************



10 üzeri 8. Korku filmi izlemeyi sevenlerin kaçırmamasını şiddetle tavsiye ederim. Okurken içim dışıma çıktı.Hayatımda duyduğum en acımasız ve iğrenç cinayetlerin (insanı canlı canlı çürütmek) katili aranıyor. Kurgu süper tasvirler iyi. Kitabın anlatmak istediği de güzel. 
NOT: Yemekten önce veya sonra okumayın.

Birbirinin benzeri cinayetler işlenmektedir. Bu cinayetlerin ortak noktaları, katillerinin öldükten sonra hayata döndürülmüş ve uzun süre komada kalmış insanlar olmasıdır. Öldürülen kişiler de, onların komaya girmesine sebep olan kişilerdir. Bir tür intikam cinayetleridir bunlar. Ancak bu kişiler gerçekten katil midir? Yoksa sadece verilen emirleri uygulayan birer piyon mudurlar? Avrupa'nın birbirinden uzak kentlerinde işlenen bu cinayetler nasıl bu denli benzerlik içermektedir? Yoksa katil tek bir kişi midir? Kendini şeytanın yerine koyan, kendini şeytan sanan biri. Belki de şeytan gerçekten yeryüzüne inmiştir.

**********************************************************************************


10 üzeri 9. Kitabı başlayıp adam gibi bitiriyosunuz veeee son sayfa son cümle bütün kitabı alt üst ediyor. O kadar da ilginç. Sonuna en çok şaşırdığım sinirlendiğim ve bitirince camdan aşağı atmak istediğim tek kitap.

Kayboluş, Grimwood'un ilk kitabı. Ergenliğinden beri nöbetlerle boğuşan epilepsi hastası 26 yaşındaki Elizabeth Austin'in, yeni ve henüz deneysel aşamadaki bir tedaviyi kabul etmesiyle başlıyor. Kızın beyninin epilepsi nöbetleri geçirmesine neden olan bölgelerine mikro elektrotlar yerleştiriliyor ve eline, düğmesine bastığında o frekansa akım gönderecek bir cihaz tutuşturuluyor. Elizabeth her krizden önce gül kokusu aldığından, bu kokuyu duyar duymaz düğmeye basıyor ve yıllardır hayatını kontrol eden bu krizleri geçirmekten kurtuluyor. (Böyle yazdığımda deli saçması gibi görünüyor ama kitabı okurken hiç mi hiç öyle hissetmiyorsunuz, zaten tıpla uzaktan yakından ilgim olmadığı için büyük ihtimalle doğru aktaramamışımdır. Tabii ki böyle bir tedavinin bilimsel olarak mümkün olduğunu söylemiyorum ama romanda bu inanılır geliyor insana, bu açıdan başarılı bir bilimkurgu.)

9 yorum:

  1. Enteresan liste oluşturmuşsun, herkesin zevkine hitap edecek bir kitap var neredeyse. Önerimi değerlendirdiğin için teşekkürler canım <3 Şahsen "Kayboluş" ilgimi çekti, kendi listeme ekledim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevkliymiş aslında (: Ayıp ediyosun ben teşekkür ederim. Blog şablonu nasıl olmuş?

      Sil
    2. Çok hoş olmuş canım, telefondan göremedim ama şimdi bütün güzelliği ile karşımda :)

      Sil
  2. Sil Bastan Kaybolus okumak istediklerim arasinda. Ölüm Rüyasini ilk defa duydum ve direk cekti beni kendine..merak ettim. Yorumuna saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölüm rüyasını okumak çok sağlam psikoloji istiyor yalnız. Canınız sıkkınken falan tavsiye etmiyorum. Bazı yazarlar var bilirsiniz insanın ruh halinde köklü dfeğişiklikler yapabiliyor. Keyifli okumalar

      Sil
    2. O derece yani. Gittikce merak ediyorum ama şüpheliyim ruh durumumdan :)

      Sil
  3. Miras, Yeni tasarımın çok güzel olmuş güle güle kullan,bol takipçi kazandırsın inşallah sana canım.
    Kitap yorumlarını merakla takip edeceğim. Stephen king kitapları seven biri olarak, Kayboluş, Şeytan Yemini, Ölüm Rüyası'nı hemen okunacaklar listeme ekledim. Lütfen (uyurken /yemekten önce okumayın vb) notlar düşmeye devam et olur mu?
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap yorumlarının ilgi çekeceğini tahmin etmemiştim aslında. Bunları okudursan okuduğunda fikrini belirtirsen çok sevinirim (:

      Not: Mirasa beğendiniz mi kitabı beğenmediniz mi yazın ((:

      Sil
    2. He hehe:) Tamamdır. Muck

      Sil