HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

28 Ocak 2016 Perşembe

KADINLAR İÇİN BİR MİM - BU ÜLKEDE KADIN OLMAK

Size bir ülke anlatayım mı?
Bu ülkede 69 yaşındaki A.Ü gibi, yolda sadece adres sorduğunuz torununuz yaşında bir genç tarafından bir barakaya çekilip tecavüz edilebilirsiniz, maaş kartlarınız ve ziynet eşyalarınız çalınabilir..

Bu ülkede 6 yaşındaki Gizem Akdeniz gibi, babanızın kuzeni tarafından defalarca tecavüz edilebilir, öldürülebilirsiniz, cesediniz ormanda bulunabilir. Yaşınızın bir önemi yok, vajinanızın olması yeterlidir erkekleri tatmin edebilmeniz için..



Bu ülkede 21 yaşındaki Fatma Nur Çelik gibi, evinize internet kurmaya gelen birisi tarafından, koli bandı ile bağlanarak tecavüze uğrayabilirsiniz, 2 gün sonra kendi evinizde elleriniz kollarınız bağlı bir şekilde cesediniz bulunabilir.
Bu ülkede 34 yaşındaki E.G. gibi, bıçaklı eski sevgiliniz tarafından eviniz basılıp, saatlerce dayak yedikten sonra üzerinize çullanan hayvanla mücadele sonucunda belki tecavüzden kurtulabilirsiniz. En iyi ihtimalle gasp mağduru olup, telefon ve paranızı kaptırdığınıza şükredebilirsiniz.
Bu ülkede daha 17 aylık N.N.B gibi, 3 tane hayvan tarafından işkence edilip tecavüze uğrayabilir, beyninizde ödem oluşabilir. Tecavüz eden hayvanlar, "Çok neşeli bir bebekti, ne zaman çağırsak kucağımıza oturuyordu" diye ifade verebilirler.
Bu ülkede bunları yaşamak için sadece kadın olmanıza gerek yok, tıpkı 9 yaşındaki G.S. gibi.. 25 kişi tarafından tecavüz edilebilirsiniz. Tecavüz edenler nüfuz sahibi olduğundan hastanelerden çocuk için "Sağlıklıdır" raporu alıp ruh sağlığınız kimsenin önemsediği bir şey olmaktan çıkabilir..
Bu ülkede 20 yaşındaki Özgecan AslanK gibi, arkadaşınızla gezdikten sonra evinize dönerken sadece dolmuştaki son yolcu olduğunuz için, 3 tane hayvan tarafından tecavüz edilebilir, bıçaklanabilir, cesedinizin tanınmaması için yakılabilir ve nehir kenarına atılabilirsiniz..
Bu ülkede giydiğiniz her şeyden tahrik olan ve bu yüzden sizinle kendini tatmin etmeyi kendine hak gören bir zihniyet var..
Bu ülkede "Kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek" diye açıklama yapan bakanlar var.. Bak milletvekili demedim, bakan bir de...
Bu ülkede soru soran basın mensubuna söyleyecek laf bulamayıp "kız mıdır kadın mıdır bilmem" diye konuşma yapan bakanların da başı var.
Bu ülkede "Tecavüze uğrayan doğursun, devlet bakar" diyen bakanlar var..
Bu ülkede televizyon programına bağlanıp babanız tarafından tecavüze uğradığınızı söylerseniz babanız komuoyunda mahçup edildiği için ceza indirimi alabilir, hatta beraat edebilir.
Çünkü bu ülkede yaptığınız her şey, var oluşunuz bile bir "TAHRİK" sebebidir.
Bu ülkede bakire olmayan bir kadına tecavüz ederseniz, bakire olan bir kadına tecavüz etmekten daha az ceza alırsınız.
Bu ülkede eski sevgilinize tecavüz ederseniz, hiç tanımadığınız kadına tecavüz etmekten daha az ceza alırsınız.
Bu ülkede eşinize zaten tecavüz edebilirsiniz, ceza almazsınız.
Kimse tutup da batı ülkesi olarak bahsetmesin Türkiye'den.. 3-5 kurtarılmış bölge dışında Türkiye her türlü ahlaksızlığın yapıldığı, insanlığın hiçe sayıldığı, kadın cinayetleri sayısının artmasıyla halkın durumu kanıksadığı, adaletin kesinlikle olmadığı, yobaz ve cahil bir ortadoğu ülkesidir.


                                                                                           anonim
El emeği göz nuru el yapımı işleriyle, nefis yemek tarifleriyle, çocuklarından edindikleri tecrubeleriyle, hepsinden önemlisi düşünceleri ve duygularıyla burada olan, herkes için yazan çizen kadınlarımız ve kızlarımız için yapılmış bu Mim i kim başlattıysa tebrik ediyorum. 
Çaresiz kalmış bütün kadınlar için yazdığım ve gerçek olan bir başarı hikayesinide 
buradan okuyabilirsiniz.
Bunlar benim takip ettiğim harika dişi bloglar. Şahanesiniz. Seviyorum sizleri...





24 yorum:

  1. Boğulacakmışım hissiyle yazının sonuna gelmekte zorlandım. Kustuklarının, bedenlerden çıkan son haykırış olmasını öyle çok istiyorum, istiyoruz ki... Daha "Kadınız" lafını ağzımıza aldığımızda bize garip şekilde bakmanın bir gıdım önüne gidilmemiş bir ülkede karnımızdan sıpanın, sırtımızdan sopanın eksik edilemeyeceği varlıklarız neticede! Dış görünüşümüze önem verdiğimizde yiyeceğimiz damgayla, yalnız yaşadığımızda zihinde oluşan niyetle ve bunun gibi bir ton zırvalıkla bedenimizi geçtim ruhumuz her gün tecavüze uğruyor.
    Böyle yazıların daha kaleme alınmamasını öyle çok istiyoruz ki. Bir yandan da yazılmalı aslında diyorum, büyük harflerle, göze soka soka...
    Duyarlı paylaşımın için çok teşekkür ederim canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. O yazıyı bende okumuş ve çok etkilenmiştim :( bir kız annesi olarak geleceğe bu durumda karamsar bakmamam mümkün değil.Yine de umutlu olmak istiyorum, türk kadının gücüne inanmak istiyorum... Beni listene eklediğin için çok sevindim, sevgili Berika beni aynı Mim'e dahil etmiş ve en yakın zamanda katılacağım. Optummm <3

    YanıtlaSil
  3. Kadın olmak bizim suçumuz mu? Bu hayvanları (ki onlara hayvan demekle hayvanlara hakaret etmiş oluruz) dünyaya getiren de bir kadın değil mi? Haberlerde her gün kadın ölümleri, tecavüzleri ve dayakları var. Bıktık artık kadına şiddet haberlerinden. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  4. bunları okudukça ölesim geliyor. Allah'ım diyorum, bunca iğrençlik içinde nefes aldığım için beni de yargılayacak mısın? Kadınlık ve suç kelimeleri yan yana gelmemeli bu hayatta. Kadınlar özeldir, kadınlar en muhteşem varlıklardır. Kadınlar kadınlara verilmiş en büyük nimettir. Fakat ne yazıktır ki, kadınların metalaşması, pornoların artması, ahlak çöküntüleri ve diğer bir sürü kadını alçaltıcı ne çok şey varsa hepsi artmış durumda. Artık erkekler için kadınlar değerli bir varlıktan çıkıp, et parçası haline gelmiş durumda. Erkekler de hayvansal dürtülerinin esiri, hayvanlaşmış haldeler. Bu insanlık nereye gidiyor böyle?

    Durum yalnızca bizim ülkemize özel değil. Amerika'da 100 de 100 burs kazandığım okula gidemedim. Çünkü ora hakkında araştırma yaptığımda, metroda insanlara tecavüz edildiği ve eyaletin bunu suç olarak görmediğini öğrendim. Metro'da ve herkesin içinde de olabilirmiş durum.

    Ne zaman ki insanlar insan olmayı öğrenir, işte o zaman rahat bir nefes alabilirim. Gerçekten nefesim kesiliyor ve bu dünyadan çocuğumu nasıl koruyacağımı merak ediyorum.

    Allah hepoimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  5. Özgecan olayından sonra o kadar uzun süre erkeklerden nefret ettim, o kadar uzun süre uykularım kaçtı ki anlatamam. Yazdığın olayların hepsi o kadar acı ki... Hükümeti pek çok yönden şuan olabilecek en iyi hükümet olarak görsem de şu lanet olası ayrımcılık ve kalın kafalı ERKEKLİK halleri beni delirtiyor.
    Sibel Abla hikayesini de okudum ve helal olsun dedim. Cesareti ve azmi ayakta alkışlanmayı hakediyor. Umarım harika ve sorunsuz bir hayatı olur.O lanet olası eski kocası da evlendiği fahişeyle başı iyice belaya girer de geberemez bile, eziyet çeker sürünür inşaallah hep.
    Beni de bu güzel mime dahil ettiğin için teşekkür ederim, bugün yazmaya çalışacağım.
    Sevgiler
    Kız

    YanıtlaSil
  6. Kim yazdıysa hakikaten güzel yazmış...Ahhh Türkiyem ahhhh :((
    Biz annelere çok görev düşüyor, özellikle erkek annelerine...
    Kadına karşı saygıyı, sevgiyi yeni nesile öğretmeliyiz ki kurtulalım bu pis zihniyetten...

    YanıtlaSil
  7. Hızlıca ve atlayarak okudum . İçim acıdı . Peki ya bunları yaşayanlar nasıl bir travma ile boğuştular / boğuşuyorlar acaba ? :(

    YanıtlaSil
  8. Canim benim neler yazmis diye ugradim yazini tesadüfen gördüm. Aglayarak okudum. Ben de en kisa zamanda avrupada bir türk kadini olarak yazacagim ama spor günlügümde degil de bu yazilari daha çok yakistirdigim deli kizin bohçasinda yazacagim. Sevgiler ve tesekkürler beni de araniza aldigin için.

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim tüm bayan bloggerlar adına.Bizde seni seviyoruz miras...Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. "Kadın olmak" diye bir cümle olması bile başlı başına bir yük..
    Teşekkürler miras,en sevdiğim hatunlardansın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yürüyo musun kız sen bana :D

      Sil
    2. eğer lez ya da erkek olsaydım yürüyebilirdim benim gerizekalıyla uğraşacağıma seninle çok mutlu olabilirdik :D

      Sil
    3. ahhhaa alemsin valla mutlu olurduk anasını satayım bu erkek milletinin :D

      Sil
  11. Yazıyı paylaştım, daha çok kişi okusun. Kadının gülmesini ayıp bulan bir başbakan yardımcısı vardı. Bir de o zatlardan biri hamile kadınların ortalıkta dolaşmasından haz etmiyordu. Ek olarak yazayım dedim ...

    YanıtlaSil
  12. Okurken nefes almakta zorlandım. Meğerse ne kadar zormuş. Tecavüz en kötüsü. Malesef bir de çocuklara yapılıyor. :(

    YanıtlaSil
  13. Tam da bu mimi blogumda yazmıştım . Ya ben bu arada Sade ve Derin i erkek olarak biliyorum, yanlış mı biliyorum. Blog ayrıntılarında erkek yazıyor. Çok güzel şekilde değinmişsiniz . ÇOK ama çok doğru yazdıklarınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin kötü tarafı evet erkek hemde evli ve üç minik kızı var sanırım bu listede olması hoşuma gitti. Dişi bloglar derken onuda katmış oldum haklısın kadınmış izlenimi vermiş oldum. Sanırım bunun için beni affeder.

      Sil
    2. Aaa ben de hep kız diye konuşuyorum Deep ten. Erkek ve, çocuğu var diye nerden duydun sen? Kimliğini belli etmek istemediğini bildiğimden, profilindeki erkek yazısına da aldırış etmemiştim.

      Sil
  14. Bu arada sizi takibe aldım. Bana da beklerim.

    www.nilgunozenaydin.com

    YanıtlaSil
  15. Kadınları pazarlamasıyla ünlenen ekranları olan bir ülkede üstelik de bu programları da yine kadınlar sunuyorken nasıl düzelir gibi bir soru için bile ya geç kaldık ya para aklın önüne geçeli çok oldu diye düşünüyorum.
    Yapılan her türlü şiddet cezasız ve ödüle açık neredeyse iğrençlikler diz boyu nereden tutsak elde kalıyor:(((
    teşekkürler yazınızı paylaştım sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  16. umarım bu ülkede kadın olmanın ne kadar harika bir şey olduğunu yazabildiğimiz zamanları da görebiliriz bir gün..

    YanıtlaSil
  17. Yaşadığımız dünyada, kendime bu kadar güvendiğim ve çevrem düzgün dediğim halde, yarın ne olacağını bilememiyorum. Yarın dünyaya getireceğimiz evlatlarımızı bunlardan nasıl koruyabileceğimizi ise bilemediğim için çok korkuyorum.

    YanıtlaSil
  18. ve bu ülkede tecavüz etseniz bile, duruşmada takım elbise giydiğiniz için indirim alabilirsiniz!!!

    YanıtlaSil