HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

23 Ocak 2016 Cumartesi

HER GÜN - DAVİD LEVİTHAN _ KELEBEK - KATHRYN HARVEY _ HER KİTAP OKUNMUYOR

Hani kitapçıya gidersiniz de bir kitap bulursunuz.  Hem kapağı güzeldir hem konusu hoştur falan hemen alırsınız ya. Heh! Almayın. Okuduğuma pişman olduğum bir kitap daha çıktı karşıma. Konu sürükleyici, karakterler şahane, oldukça yaratıcı ama hiç birşey anlatmadı bana. Hergün bir başkasının bedeninde uyanan bir karakter var ve bir kıza aşık olup sırrını ona açıyor. Sonra aynı bedende kalmanın sırrını çözüyor ama başkasının hayatını almak istemediği için çekip gidiyor. Bir dur mübarek bak bakalım başka yolu yöntem var mı.

Davidciğim sende o kadar yazmışsın kardeşim adam gibi bir son bulamadın mı?
Hakkını yemeyeyim. Önyargısız olmaya ve insan yapısını anlamaya bir örnek teşkil ediyor kitap. Cinsiyetsiz bir karakter. Girdiği her bedenin, fakir olsun zengin olsun çok güzel ya da zeki olsun ya da aptal, hayatını anlayabiliyor ve evrensel düşünebiliyor. Ama bir amacı yok. İyi güzel, hergün beden değiştiriyosun. Eeee.. Sonra? Sonrası yok değiştiriyorum işte. 



Kapağına aldanmayın. Yaratıcı bir tasarım bulamamışlar ama hazineler viranelerde saklıdır.

En yeni, çok satanları herkes tanıtıyor ama bu kitabı reklamlarda kolay kolay bulamazsınız. 

Müthiş bir hikayesi var. Ana tema intikam. Kendi hayatını geri almaya çalışan gencecik bir kızın akıl almaz bir mücadele ve kurgulanması imkansız bir planı var.

Erkek genelevlerini duymuşmuydunuz? Zengin ve mutsuz kadınların fantazilerine hitap eden biscolota erkeklerini okurken gerçekten de ilginç bir fikir olduğunu anlayacaksınız.

Aşk, tutku, nefret, acıma, saygı.. Bütün duyguları bu hikayede toplayabilirsiniz. Cinayet romanı veya polisiye değil ama en iyi polisiyede bile ana karakter bu kadar soğukkanlı ve zeki değil.

Kesinlikle  okumalısınız. Binden fazla kitap okuyan biri olarak kesinlikle benim enlerim arasında. Ne zaman başladığını nasıl bittiğini bile anlamadan hayran kalacaksınız.


Mirastan sevgilerle.

14 yorum:

  1. Merhaba canım,
    David Levithan'ın kitabı çok pompalanıyor bu aralar. Almaya düşünüyordum ciddi ciddi ama caydırdın beni. Boşuna oku ve sonunda çekip gitsin anlamsız anlamsız, iyi mi?? Akilah' ın dizisini de çok öneriliyordu, bir sitede pdf ini buldum indirdim ve sıkıldım... İyiki almamışım dedim, hiç bana hitap eden ne bir konusu vardı ne karakterler ile ısınabildim. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akillaha 2. kitapta falan ancak ısınıyorsun daha magazinsel takıntılı. Hesapta Toplum ve yönetim düzenini eleştiriyor türkiyede yaşanan skandalları sansürlemiş falan ama yazarı ünlü olduktan sonra eleştirdiği insan tipleriyle birlikte bir imaj çizdi. Okunabilir. Çok mu iyi hayır. Toplum dayatması.

      Sil
  2. Ben Orhan Pamuk`da aynı şeyi yaşadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AA HANGİ KİTABINDA?

      Sil
    2. Beyaz Kaleydi. O kitapdan sonra tövbeliyim Orhan Pamuk`a

      Sil
    3. Beyaz Kale , ilk okuduğum kitabıydı . Bir daha aynı tadı bulamadım diğer kitaplarında.

      Sil
    4. beyaz kale iyimiydi kötümüydü o zaman?

      Sil
  3. Her Gün'ü bazen alayım diyorum, bazen de kötü yorumları okuyup iyi ki almamışım :D Gerçekten kapağa göre yorum yapmamak gerek ama bazen dayanamayıp kapağı için kitabı aldığım oluyor :D Kelebek'i merak ettim şimdi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka okumalısın gerçekten harika bir hikaye

      Sil
  4. Kelebek gerçekten müthişti yaa :)

    YanıtlaSil
  5. kelebeği merak ettim
    iyi okumalar

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir yazı olmuş emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil