HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

12 Ocak 2016 Salı

BABA BEHLÜLSE FATMAGÜLÜN SUÇU NE?

Kavram karmaşası yaşıyorum şu sıralar. 
Kim iyi,
kim kötü,
kime güvenilir...

Saf kötü ya da saf iyi diye bir şey yoktur hayatta. Ying yang misali her kötünün içinde bir iyi her iyiynin içinde bir kötü var. Ne kötü adamlar gördüm, terbiyesiz kaba, bencil ama merhametli. Ne iyi insanlar tanıdım, güler yüzlü, eli açık ama yalancı, ters köşe. Ben babamı sadece kötü sanıyordum. İçinde iyi de varmış. O yüzden daha çok nefret ettim sanırım. Sadece kötü olsaydı yine severdim.
Karışık demi? Bir sebebi var...

Hani babana bile güvenme diye bir laf var ya.. Kim buldu Allah aşkına o lafı? O ne yaşadı ciddi ciddi merak ediyorum.

1 Ocak 2016. Saat: 01:00. Telefonda annemin sesi. Çatallaşmış, çatlamış. Baban diyor. Gördüm diyor ama kulaklarım uğulduyor anlamıyorum ne demek istiyor. 13 yaşında kardeşim alıyor telefonu bir facebook adresi veriyor, bir de şifre. Gir diyorum Can'a üst katta ki bilgisayardan, giriyor. Okumak istemesem de alamıyorum gözlerimi. Yılın başı, yaşadığım tüm yılların sonu oluveriyor.




Kesinlikle yapmaz denilen bir adam bu. Ahlak değerleri çok yüksek. Namus der başka birşey demez. Televizyonda bile bikinili kadınları izlemez kanal değiştirir. Burnumuzdan getirir bizim. Ama kendine gelince bir kadın değil 4 kadın birden! Sanırım kişilik bölünmesi yaşıyor. Bu en garibiydi. Evli bir kadının, yine evli bir adamla yaşadığı bu çirkin eylemi kınasam mı, iğrensem mi, kızsam mı naapsam bilemedim. Bir arkadaşının karısıda var listede. Kadınların hepsi türbanlı, kapalı. Özellikle mi seçmiş bilmem. Hala kendi içinde bir ahlak karmaşası yaşıyor demek. Aşkımlar, canımlar, cicimler, seni özledimler, seviyorumlar havada uçuşuyor. Bir romantizm fışkırıyor benim odun babamdan, üzülmekten çok şaşırmak geliyor elimden. 

Soyunmuş bide.. Daha yazışmaları da paylaşmıyorum. Sayfalarca yazışma var. Çaprazlama ilişki yaşamış hepsiyle birden. Tam bir Behlül çıktı adam. Kadının bicikleri gözümün önünden gitmiyor kaç gündür. Bunlara bicik demek de yanlış, cocok bunlar. Bide açmış sergilemiş hasbam. Dam üstünde un eler tombul tombul diye şarkı söylüyorum günlerdir. Resmen travma yaşıyorum. Uyuyorum cocoklar, uyanıyorum cocoklar. Verilmiş sadakam varmış ki, babam olacak o herif  bu cocoklar karşılığında kendi selfilerinin dışında bir resim yollamamış. Aklıma mukayyet olamayabilirdim.

Sert, katı, sevgisini cebindeki parayı harcamak istemeyen bir cimri gibi bana göstermeyen, daha bir kere canım kızım demeyen adamın, bu şırfıntılara sevgi sözcükleri savurması, iltifatlar etmesi canımı yakıyor. 

Kafam karışıyor. Madem sevgini bu kadar rahat gösterebiliyordun da kendinden niye nefret ettirdin be adam demek istiyorum ama o kadar korkutmuş ki yıllardır beni, hesap bile soramam. Ben kendimi annemden daha aldatılmış hissediyorum. Normal mi bilmem...

Annemin ağlaması ve siniri geçti. Günlerce kavga ettiler ama binbir yalan, bahaneyle aynı evde bir soğuk bir sıcak oturuyorlar. İki çocuk büyütmüşler. Tam rahata kavuşacakken düzenini bozmak ve yalnız yaşamak istemiyor sanırım annem. Onu da anlamaya çalışıyorum ama olmuyor. Bu gurursuzluğu sindiremiyorum. 

Ne bayramda, ne cenazede bir daha evine gitmeyi, kapısını çalmayı, yüzüne bakmayı dahi düşünemiyorum. 

İtiraf etmek gerekirse, hiç bir paylaşımım olmayan, sürekli diktatörlükle kontrol sağlayan, bu kadar çift kişilikli bir adamı yıllarca babam olmasına rağmen hiç sevmedim. Şimdi yüzünü görmemek için bir neden verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. 

Böyle adamları oyacaksın, içini de boş bırakacaksın ki, vurdukça ses gelecek.

Söyleyemediklerim vardı! Söyledim rahatladım... Bir dönem de böyle kapanmış olsun.

21 yorum:

  1. kötü çok kötü Allah insanı saptırmasın insan akrabalarını arkadaşları gibi seçemiyor maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan değişken bir yaratık. Biraz da nevrotik oldu mu demek ki kişilik bölünmesi yaşıyormuş. Seçseydim de gene gidip bir manyağı bulurdum ben heralde kendime güvenmiyorum

      Sil
  2. Mirasım, çok zor.Atsan atılmaz, satsan satılmaz. Kadınlar nasıl menapoza girip, ruh hallerinde değişmeler oluyorsa, erkeklerin de o yaşlarda andropoza girdiği daha önceden yapmayacağı şeylere karşı ilgi duyabileceği söylenir. Bazı şeyleri kaybetmediğini kanıtlamaya çalışırlarmış güya. Öyle bir durum diye tahmin ediyorum ama bu onu haklı göstermez elbet.
    Ben kadınlara şaştım doğrusu. Kapalı evli barklı ablalar. Allah şaşırtmasın. Kınamıyorum,kınadığın başına gelir misali.
    Umarım tövbe eder, yanlışını anlar ve annene sana kendini affettirir.
    Sıkma canını canım benim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten beceremiyordu babalığı sebebim oldu boşver. insan genede madem yapabiliyosun bu sevgi mevgi işlerini bize niye göstermiyosun diyor. Düşününce koyuyor. Düşünmemeye çalışıyorum.

      Sil
  3. Ne diyeceğimi bir türlü bilemiyorum, okudukça üzüldüm, şaşırdım ve öfkelendim. Geçenlerde Diyanetin o fetva skandalı geldi bir an aklıma... Kimsenin içi dışı ile örtüşmüyor, insanların derinde yatan uçurumları yüzeye çıkınca yıkıntılara sebep oluyor. Affetmek, yola devam etmek, bir aileyi bölen bu olayı yok etmez. Ben allah sana, kardeşine ve annene kolaylık versin diyorum. Onlar için ev hayatı cehenneme dönmemesi dileği ile umarım annen doğru zamanı bekleyip kendi yolunu çizer...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten olay kadının ilişkiye yaptığı yorumdur. Sanırım içten içe bildiği için annemin birşey yapamayacağını, harem kurabildi. Kadınlar olarak daha dik dursak bu kadar yüzsüz olamazlar. Ama ne yapacaksın anne işte...

      Sil
  4. Böyle konular da ne desem bilemiyorum ben beynim duruyor.Ama zamanında kendini nefret ettirmesi daha iyi olmuş belkide.Eğer sevseydin,eğer sana da o sevgiyi gösterseydi benim canım babam bunu nasıl yapar benim sevdiğim adam bu değil,olamaz diyerek kendini daha aldatılmış,kandırılmış hissedecektin.Şimdiyse o nefret ettiğin adam,zaten iyi bir şey beklemiyordun ondan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım tek tesellim bu. Doğru bir noktaya parmak bastın. Yine de içten içe katı, sevgisini gösteremiyor falan diye düşünerek seviyomuşum demek ki. Bu kadar canımı sıktığına göre... Babalarınızı benim yerime öpün. Seviyorum sizi.

      Sil
  5. Yaşadığın olay çok kötü ve hani empati kurunca çok acı verici bir olay ancak senden ricam tabi ki senin bileceğin iş ama şu fotoğrafları kaldır. Eğer canını sıkan, konuşmak istediğin bir şey olursa da buralardayız, haberin ola.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimde olsa haber sitelerine göndereceğim. Evliyken evli adamlara oranı buranı açarsan herkes görür reziliğini. Keşke ismini de ifşa edebilseydim. Benim babamla veya o kadınla alakalı bile değil durum. Bunu yapan binlerce kadın görsün. Acımadan sergilediği kadınlığı ortada olsun, başka biri yaparken de kendisine aynen böyle acınmayabileceğini bilsin istedim. O açarken utanmamış. Sen bakarken bile vicdaan yapıyorsun. Dünya çok adeletsiz... Kimine fazla vermiş ahlakı, kimine hiç nasip olmamış.

      Sil
    2. Tamamdır karar senindir buna bir şey diyemem, her insan ahlaksızdır. Ama işte bunu ne derece kullanılacağına bağlı. Akademik anlamda aslında bu konunun incelenmesi gerekir, böyle bir olayın benzerlerini çokça duydum ama görmemiştim. Eğer bir inceleme yapılırsa o zaman senden bunları belge olarak isteyebilirim.

      Sil
    3. ((: Vatana millete hayrı olur belki Behlülün

      Sil
  6. KAdını namusu gören erkek gibi sizde benzer bakmışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Namus kavramı evrenseldir. Kadın veya erkek olmamız farketmemeli. Erkeğin fahişesi daha çirkin keza.

      Sil
  7. Çok acı, ahlak dışı, terbiyesizce ve düşüncesizce... ne bileyim kelime de bulamıyorum açıkçası söyleyecek. Ki belki haddim de değil. Ama bilmenizi isterim ki, size yada ailenizden birini hedef alarak söylediğim şeyler değil bunlar. Benzer bir durumu kendi babam tarafından, bende bundan 7 ay önce yaşadım. Etmediğim beddua, hakaret kalmadı... İşte böylelerine içimden geçen ve bazen istem-dışı haykırdığım sözler... Kendinden, keyfinden ve zevkinden başka hiçbir şeyi ve hiç kimseyi düşünmeyenler için... Çok üzgünüm... Ama bir çok kişinin de dediği gibi hayatımızda bazı insanları seçemiyoruz. Onlar bize zorunlu verilmiş olanlar oluyor... Tek yapabileceğimiz o kişi hiç var olmamış gibi, kendi ayaklarımızın üzerinde durmaya çalışmamız... Geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da geçmiş olsun. Böyle bir otorite ve dayanağın bu kadar ahlak dışı işler yapması yıpratıyor afallatıyor. İki yüzlülükten başka birşey değil. Sen hakaret edebilmişsin bu bile rahatlatır. Öyle bir ilişkimiz var ki hesap bile soramıyorum. Hiç var olmamış olsa, sanırım daha mutlu olurdum. Bunu söylemek çok mu vicdansızca?

      Sil
    2. Kimine, hatta çoğuna göre vicdansızlık olarak değerlendirilebilir. Ama şöyle bir gerçek var ki, yaşamayan bilemez, ne hissettiğimizi anlayamaz... Bende dedim, hala daha da diyorum. Keşke hiç var olmasaydı, bir başkası babam olsaydı, bunca rezillik yaşamazdık en azından diyorum. Zaman diyorum. Bir daha böyle kötü anılar bırakacak rezillikleri yaşatmasın... Asla unutmayacağız ama aşacağız arkadaşım...

      Sil
  8. Fazla abartıyorsunuz. İnsanlık hallerini bilmeden yargılıyor ve ceza kesiyorsunuz. Buradaki yorumların hepsi en az orada olanlar kadar "ikiyüzlü" geliyor bana. Ayrıca bu iki insanın fotoğraflarını burada paylaşmanız, her ne olursa olsun çok kötü bir düşünce. Babanız diye adam rahip hayatımı yaşasın. Boşansaydı, bu sefer boşandı diye suçlayacaktınız. Çükünü mü kessin? Bencil bir bakışınız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (: Evet kesmesin. Yakın arkadaşının evine girip çıktığı adamın türbanlı karısıyla yatsın onun yerine. Ya da karısının yatağında uyurken elalemin karılarının çıplak resimlerini istesin. Ya da dur ya dört kadınla yatıp kalksın. Kızına bir kere canım demesin! Ama başkalarının karısına aşkım seni seviyorum desin. sende haklısın. Böylesi daha hoş... 45 yaşında milletin memelerini görmek için cambazlık yapıyorsa rezil olsun yerin dibine batsın. Dua etsin bu fotoları o kadınların kocalarına yollamadım!

      Sil
  9. Boşansın ve ne istiyorsa onu yapsın. Bizler savcı ve hakim değiliz. Esas sorun size "canım, yavrum, cicim" dememesi gibi geliyor. Bunu bu insanları afişi ederek, bizlerin onların yüzüne tükürmemizi isteyerek rahatlıyorsunuz. Oysa geleneksel bir toplumuz. Baba misacı sert olur. Burda sorun çözmüyorsunuz. Görmediğin Bu izi düşündüğünüz sevgi kıskançlığı ile kişilerin özel konuşma ve fotoğraflarını paylaşıyorsunuz. Ayrıca türban yada din insanların libidosunu düşürmez. Tam tersine baskıcı toplum bu tür arayışları azdırır. Türbanın altında bir kadın, babanın altında da bir erkek var. Bunu ayıplamayın, insanları afişe etmeyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen erkekliği biraz yanlış anlamışsın. Bulduğu her deliğe girmek değildir erkeklik. Türbanın altındaki kadın evliyse kocasına göstersin. Ahlak değerleri şaşmış bir baba istemiyorum. Canım cicim demese de olur. Evet mümkünse yüzüne tükürsünler de içinde böyle ahlaksızlık olan varsa görüp yapmasın. Sen niye sansürledim diye mi kınadın bu fotoları. senin gibi çırılçıplak şeker yalarken koysaydım kadını sorun olmazdı sanırım!

      Sil