HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

24 Eylül 2015 Perşembe

Uyursan Ölürsün

Kafamda çizdiğim yollarda yürüyorum. Kafam çok karışık. Yollar çok karışık. Bir kaç köşe dönüyorum. Hep aynı yerdeyim. Hızlanıyorum çıkmak için karmaşadan. Yollar toprak, taş, hatta çamur. Bata çıka koşuyorum. Düşüyorum sonra. Dizlerim sıyrılmış, avuç içlerim paramparça, çamura bulanmış kan, midemi bulandırıyor. Uyandım!




Rüya dediğimiz olay, bilinçaltımızdaki düşüncelerin resimlerle ilişkilendirilmiş halidir. Gelecekten haber vermez aslında. Öyle olsaydı eğer, rüyalarda bilmediğimiz şeyleri de görürdük ki evrende ki anlamı olan şeyler balık- kısmet, at-murat, kuş-haberden ibaret olmazdı. Sabah uyanınca, rüyasında, Uruguay tavşanını kovalayan pumanın anlamı nedir, diye soran birini hiç görmedim. Uruguay tavşanın anlamı yok mudur şu koca evrende. Irkçılık yapmayalım.


Rüya tabirlerine ne zaman baksam ikili oynadıklarını görüyorum keza. İlk paragrafta hep güzel haberler.para, bolluk bereket yazıyor. İkinci paragrafta ise tam tersi. Kötü olaylar, iftira, dara düşmek falan. Başıma ne gelirse gelsin bilmiş olacaklar yani. İkiyüzlüler.

Gerçi benim bilinçaltım zaten sorunlu. Mesela, ölmüş dedemle çölde bana balık tutturarak ne demek istemiş olduğunu çözen psikoloğa yurt  dışında tatil veriyorum. Azerbeycan olur mu? Ne zaman akıllı mantıklı bir gün geçirsem, bilinçaltım kudurup, bana mesajlar yolluyor. İtoğlu it bilinçaltım. Fuck youuu. Hary Potterle, Hogwarts salonlarında havada mumlar uçuşurken vals yapmak, sonrasında halay çekmek, Otobüs yerine denizlatına binip eve gitmeye çalışmak (evim nerdeyse artık). Seda Sayanın estetik cerrahıyla yasak aşk yaşamak da buna dahil. Seda bizi bastı sonra, plotonik aşk besliyomuş cerraha. Ben masumdum halbuki ne bileyim. Silikonları patladı da uyandım. Ne zaman kabus görsem, Can da beni, nooldu hayatım, diye uyandırsa, ' yok bir şey tatlım. Sen öldün, ben öldüm' falan diyorum. İnşallah bir gece uyku sersemi, 'Sedanın silikonları yüzüme patadı' demem. 




Bunları düşünüp tekrar uykuya daldım. İsmail Türüt geldi yanıma. Islak mendil verdi. Tetenoz aşın var mı diye sordu. Bunlar hep amerikanın oyunları dedi gitti. Tekrar uyandım. Alt kata indim, kahve yaptım. Oturdum mutfak masanına. Beynim bana ne demek istiyor diye uzun uzun düşündüm. Birkaç senedir televizyon izlemiyorum. Belki ona ithaf edilmiş bir özlem var içimde. Bir doz Müge anlı izlesem, bir dozda flash tv, belki de geçer. Sonra interneti açıp anlamlarına baktım. Haryy Potter yoktu ama!

Rüyada seda sayanı görmek, yardım alarak istediği rahatlığa, zorluklarla mücadele ederek ümit ettiği mevkiye, cefa çektikten sonra beklediği haysiyete, zorluklara göğüs gererek elde ettiği ferahlığa, sıkıntıyla gözlediği temiz rızka manası taşır, Kimi durumlarda da: seda sayanı görmek, umudunu yitirdikten sonra elde ettiği sevince, cefa çektikten sonra istediği temiz kazanca, çektiği zorlukların meyvesini alarak hayalini kurduğu temiz rızka, yenilgiden sonra düşlediği toplu paraya, yardım alarak hayalini kurduğu beceriye manası taşır

Rüyanız olumlu tabir olarak: uğraş vererek hasret duyduğu toplu mala, zorlukla birlikte hayalini kurduğu temiz kazanca, anlayışsız bir tanıdığa, meşakkatle beklediği servete, zorlukların ardından özlediği galibiyete, zahmetle özlediği toplu kazanca şeklinde tefsir edilebilir
 http://www.ruyaanlami.com/sedat-gormek-bir
Bakma bana öyle gözlerini belertip! Fettan!
Vallahi var. Seda sayana neden bu kadar uhrevi misyonlar yüklediklerini çözmeye çalışırken horozlar öttü. Siteye para vermiş olabilir bunları yazdırmak için. Başka işin gücün yok mu sayın Seda Sayan. Zorluklara göğüs germek falan filan. Senden ala zorluk mu var. Estetikleri bedavaya getirmek için adamı ayarlıyodun anlamadım sanma. 


Can indi aşağı, 'Aşkım nooldu niye uyumadın?' diye sordu. 'Kabus gördüm aşk' dedim. 'Ne gördün' diye sordu. 'Ölüyodum' dedim. 'Ölüyordum ve senden ayrılmak zorunda kalıyordum' Aha da krizi fırsata çevirdim. Sarıldı teselli etti. Harbiden teselliye ihtiyacım varmış. En son saçımı yoluyordu rüyamda. Yalan da değil sonuçta. Az daha uyusam kesin öldürürdü Seda karısı beni.


8 yorum:

  1. Hadi dedim,yarın mahkeme var,kendini ver,tüm yayınları oku.Ama siz benim nasıl dikkatimi çekmemişsiniz kendimi kınadım.Bloğa ilk girişte atipik ve gergin bir kadın olduğum için kırmızı beni zor durumda bıraksa da sonuna kadar okuyacağım diye söz verdim.Kızım da yanımda ,hoşum şahlanınca sesli okumaya başladım.Ama koptum ve koptuk.Kızım da rüyasında sık sık Fransa'ya gider,en çok da alışveriş yapamadığına üzülür:)).Surat asıp oturuyordum.Zira üst katta oturan , Yeşilköy'de 600.000 dolara ev almakla apartmanı satın almış kadar şımarıkça yönetimi eline geçiren vasıfsız kocanın,karısı olan tip,sırf camın dışında baktığımız kediciklerin birine sahip çıktığımız,bir de bahçemizi kapatma tarzından rahatsız olduğu için ,17 nisanda bahçeye çıkar çıkmaz,bir kova bol köpüklü sıcak suyu beynime boşalttı.Yarın ikinci celse var,beni neşelendirdiğin için sağol yavrum(diyorum,zira 65 yaşımdayım,ama kabul etmek istemiyorum,direnişteyim!)Eline sağlık,daha doğrusu bunları düşünüp yazan beynine sağlık.Sağlıcakla kal .Ece abla,ya da teyzeniz.Mutluluklar dileklerimle..

    YanıtlaSil
  2. Aslında yazıları kimse okumaz, bende yalnızlığımı paylaşırım diye yazıyorum ama okuduğunuza, üstüne birde beğendiğinize çok ama çok mutlu oldum. Aynı kadından benim oturduğum apartmanda da var. Üzülmeyin. İnşallah mahkemede haklılığınızı gösterirsinizde, dünyadaki bu küçük dağları ben yarattım tipli insanlardan biri olsun gününü görür. İnanın, bizim apartmandaki kadınla hesaplaşmışım da ben kazanmışım, kadar mutlu olurum. Kızınıza selamlarımı iletin lütfen. sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yavrum.Kızıma selamınızı ilettim,o da size iletmemi istedi.Davayı kazanamadım maalesef.Sanırım Allah- Bu hale gelmiş dünyada olmaz, tam olarak cezanın hakkı verilmez- dedi !diye düşünmek istedim. .Gururum kırıldı,ama dimdik çıktım oradan . Ben takibedeceğim seni .Bir de sanki turuncu hakim olmuş fona,aslan burcu olduğum için içimi bir umut kapladı.Mutluluklar dilegimle.Ece teyzeniz...

      Sil
    2. Daha yumuşak tonlar kullandım fonda. Bu daha rahat okunmasını sağlar mı?

      Sil
  3. Çok rüya görürüm ben. Çoğunu da kalktığımda hatırlarım. Bazı rüyalarım vardır, gördüğümde yorduğum neyse gerçekleşir. O yüzden çok korkuyorum onları görmeye. Bazen karabasan amca yoklar, bu ara gelmiyor Allah'tan. Onun da çözdüm silahını, Rüyada aklıma dua getirmeye çalışıyorum okuyunca fıyy tırsıp kaçıyor :)
    Seda Sayan'ı okuyunca yok artık dedim. Vallahi arattım :) SOnra yetmedi, bunu yapan Müge Anlı'yı da görür, Esra Erol'u da dedim, onları bile aratmışlar, yorumlamışlar. Sonra da Allah size akıl fikir versin dedim, karabasanıma şükrettim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaaa karabasana şükretmene baya güldüm :D Bende çok kabus görüyorum ama biliyorum ki onlar kabuslar, her insan görür. Harry potterla halay çekmek ağırıma gidiyo. Benim beynim bi saçma çalışıyor. O karabasanları banada yolla Allahını seversen. Dur bende bakayım esra Erola ne demişler :D

      Sil
  4. Allahım ne güldüm böyle yaaa. Gözlerimden yaş geldi ve odadakiler tuhaf tuhaf bakıyorlar şu an bana(işyerindekiler). Neden gülen insana tuhaf bakıyorlar ki ne güzel mutlu işte demiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güldüğün için tuhaf bakıyolar çünkü beni tanımıyolar. Bak şımardım işte :D Çok teşekkür ederim iyi ki okuyan insanlar var etrafımda o yüzden daha çok yazıyorum.

      Sil