HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

9 Eylül 2015 Çarşamba

Kezbandan Cameron a dönen kuzenim var

       
          
          Anne tarafımda baba tarafımda üremeyi yaşam gayesi şekline getirmiş, genelde ar namus herşeydir mottosuyla yaşayan, hiçbirini seks yaparken düşünemediğim insanlarla dolu. Mitozla bölünerek çoğalıyorlar sanırım. Gerçi sonraki nesilde umut ışığı görüyorum. O kadar çok yeğenim ve kuzenim var ki... Toplu olarak bir araya geldiklerinde hah diyorum, şimdi tellioğullarıyla sefer oğulları birbirine girecek. Yeğenlerim yanımda. Kuzenlerimse gelişme fırsatı bulamamış ufak bir sahil şehrinde yaşıyorlar. Metro yok, sinema yok, alışveriş merkezi yok, yok oğlu yok. O kadar da güzel bir şehir öldüm bittim gelişmedi. Erkek kuzenlerim zaten ya öküz ya da potansiyel öküz. Açık ve net bir bok olmaz onlardan. Kız kuzenlerimse daha da vahim. 

       Başta özenirlerdi bana. Ne zaman 12 saat yol tepip gitsem uzaylı gelmiş gibi bakarlar arada bir yaş bile olsa abla abla diye totomdan ayrılmazlardı. Ergenlik dönemlerimizden bahsediyorum. Özellikle bir kuzenim var ki dillere destan. Adını yazarsam Allah korusun yarın bir gün ölürüm, bu yazdıklarım ortaya çıkar, gelir beni mezarımdan çıkarır ağzıma sıçar sonra bir daha gömer diye korkumdan yazmıyorum. 
      Okuyorsan tatlım, elbiselerimi sana bırakıyorum miras diye. Takılarımı falan. Özür şeysiynen. Ölmüşüm lan zaten kin tutma bak, hortlar gelirim yeminle kabuslarına dadanırım.



       Neyse bunun ilk Bursa macerası yani küçük şehirden adımını büyük şehre ilk atma olayı baya olaylıydı. Otogarda karşılamaya gittim sanırım babamla tam hatırlamıyorum ama kızı görünce verdiğim tepki mıh gibi aklımda. Töbe bismillah! 15 yaşında falan. Götünden aşağı süzülen şu beli lastikli dağcıyı asker biplemiş de ortaya bu tasarımı çıkarmışlar gibi bir pantolon. Saçlar ateş kızılı. 15 yaşında olunca insan, o kızıl menopozlu teyze kızılı oluyor tabi. Kızılı geçtim kısa kestirmiş birde hepsini dikmiş. Burnu bildiğin yamuktu. Gözleri falan güzeldi de dişlek ve yamuk burunluydu. Bide zayıf. Hindi gibi bir boyun. Şimdi ergenlik çirkinlik zaten acımasızsın falan dersen: Çiz o profili kafanda, Şimdi aksesuar ekle, bileklik küpe falan. Kapat gözlerini şimdi hiç açma. 5 dakika boyunca hayal et açarsan ilerde kızın böyle olsun. 





       Zavallım geldi gelmesine de bayramda geldi. Babamında illet bir huyu var. Bayramlarda kavga çıkarır. Küçüklük travmasımı var nedir adamın her bayram sabit büyük bir kavgamız var evde. O zamanlar bende 17 yaşında falanım. Hava yağmurlu. Ev gergin. Ben bu kızla napacağım diye kara kara düşündüğümü hatırlıyorum. Annem bavul toplayıp gitmiş. Beni de yanında götürememiş çünkü kezban kuzen var evde beni götürse onuda götürmek zorunda, sonra sülaleden topla dedikoduları işin yoksa. Gece tipine bakmaya korktuğum bir kız ve psikopat gergin bir babayla kaldım öyle. Bir sevgilim var o dönem. Lisenin en havalı şeyini yapıyorum. Kendimden büyük askeriye okuyan biriyle beraberim. Hemde baya uzun bir ilişkimiz var. (biz ayrıldıktan sonra kuku budalası oldu kendisi). Bari kuzeni de alayım dışarı çıkalım dedim. Bende salağım hiç değiştirmeye çalışmamışım kızı. Öylece çıkardım babamdan kırk taklayla izin alıp. Arkadaşın kuaförüne götürdüm sohbet muhabbet olsun diye. Kuaför kız arkadaşım bir şeytan kulağına kurşun çekti. Sonra benim salak sevgilim yanımda kuzenim var diyince o getirmiş birini kız sıkılmasın diye. O ayrı bir şok oldu. Ama kendimle gurur duyuyorum utanmamışım hiç kızdan takmışım koluma. Bursada bu tipten bitane daha yok.


         Evde günler zaten zor. Kitap okur musun dedim. Evet dedi. Sevindim ben bir. Kahve kitap yaparız yazarları falan konuşuruz sevdiğimiz kitapları buluruz ortak nokta falan diye. Bir umut, ne okursun dedim. Yemek kitabı dedi! İpek onguna bile tavdım da ne yapayım şimdi erişteli domates çorbası tarifi mi isteyeyim kızdan. Sıkıcı mı sıkıcı bir 10 günden sonra biz bunu geri yolladık. Daha sonra geldi kulağımıza. Buraya gelme amacı komple burda kalmakmış. Annem ona iş bulur diye düşünmüş. Zaten okuldan atmışlar erkeklerle bir olup olay çıkartıyor diye. Müdür ne yapsın, kız benim akrabam ben bile gördüğüm yerde kaçıyorum. Kız arkadaş edinemiyormuş falan filan.. Bir düşün belki kızlar korkuyordur senden.


        Burda kalmak için gelmiş. Oyyy asıl sebebi de atlıyordum. Bir sevgilisi varmış Bursa da. Tabiiiiiki internet kafede takıla takıla chat sitelerinden ayarlamış. Bana eğlence çıksın diye, birazda meraktan, kim baktı buna diye, ya da görüşünce çocuk kaçıcak mı diye görüştüreyim sizi dedim. Dedim de aradık adamı, güya Bursa da yaşıyor kıro hiçbiryeri bilmiyor. En büyük alışveriş merkezlerini söylüyorum adını ilk defa duymuş gibi davranıyor. Bursanın bilmem ne ilçesindenmiş de mübarek gençsin sen bu kadar mı odunsun. Genç derken yaşı bizden üç beş yaş büyük yine okul falan hak getire çalışıyor adam. Baktım teki çekilmiyor ikisi bir araya gelince hiç çekilmez, görüştürmedim bende. Annemin ergen mi ergen bir kızı var doğal olarak zaten kabul edemezdi garibim çalışmaktan benle bile ilgilenemiyor bir sorunlu ergen kız daha kadına kafayı yedirtebilirdi.


        Benim burnum estetik! Pat diye söyleyeyim, kurtulayım. Aşırı kitap okurum. Elime geçen herşeyi hemde. Domestik kadınlara ısınamam genelde. Hayatı geldiği gibi yaşamalıyım zevk almalıyım hayattan. zaten domestik olamam tembelim bikere. 5 senedir evliyiz daha aklımıza çocuk yapmak gelmedi. Biz zaten mutluyuz ne gerek var dedik. Hiç evleneyim çoluk çocuk bakayım hayallerim olmadı. Kendime hep idealist akademik kariyerler düşünürdüm. Evdeki hayat akademiye uymayınca bende beni kısıtlamayacak, evde bulamadığım huzuru verecek,sorumluluk sahibi, karizmatik, yakışıklı, zengin bir adamla evleneyim bari dedim. bir kısmı tuttu çok azı tutmadı ama evlendim. O ayrı bir hikaye. Evlenirken kezban kuzenimin düğünüme diye gelip anası ve kız kardeşiyle 'bende evleneceğim, bir adamı tanıyayım' diye bizim evde kalmaması ve hiç yanımda durmaması ayrı bir hikaye. 


      Baya değişmiş. saçlar yine kızıl ama uzamış. Giyim değişmiş. burun dişler gene aynı. Çok zayıf göze batıyor ama gelişme var. Sevgilisinin evinde kalıcaklarmış. Kudurdum resmen. Anası da salak. Ne işin var söz yok nişan yok kızının fanfinisinin evinde. Lan acaba babama gidip sanal seks yapıyorlarmış öyle tanışmışlar falan mı desem. Bassa bunları getirse eve geri benim düğünümü alet edip fingirdeşmeye gitmiş kız, kaç saatlik yoldan gelip. İnternetten tanıştığı çocuk. Yıllar öncekiyle aynı mı, yoksa yeniden chat mi yaptı da buldu bilmiyorum.

      
          Merak ettim göreyim dedim. Bir kahrolayım ben emi. Kendimi dağlara taşlara vurayım. Şimdi hatırlamıyorum arabanın modelini kartal mı şahin mi artık doğan mı, adamın öyle bir arabası var. Araba kırmızı. Ön kaportasında kocaman bir hilal, bir yıldız. Yürüyen külüstüre bide daha çok dikkat çeksin diye Türk bayrağı. Çulsuzum ama dikkat çekmem lazım kızlar, başka özelliklerim de var milliyetçiyim hesabı. Ulan kıro! Taaa nerden sevgilin gelmiş üstüne bir tişört al önce sen biscolata erkeği de değilsin çelimsiz vucuduna beyaz atleti geçirmişsin gezmeye çıkıyorsun. Ay vazgeçtim giyme. Yatay çizgili, yakalı penye tişört kombinlerini de görmeyivereyim.

       Hayır Kezbanda ki havaları anlamıyorum. buldumcuk beş dakika oturmadı yanımda düğünüme gelmişler hesapta. Kılıfa bak babalarına düğüne gidiyoruz diye kılıf yapıp anasını sevgilisinin evine götürdü. Anası da saf.  Mal mısın kızım. Kuzinin evleniyor. Yanında kalsana. Madem özencin var metropol hayatına bir yakınlaş takıl bak bakalım neler var. Benim gibi olmak istiyosun ama sümüğümü atmam ben o kıroya. Niye İstanbul, İzmir, Ankara değil de Bursa. Biliyorum aslında merak ediyor beni, benden birkaç yaş küçük örnek almak istiyor. İzin versem sevecek beni.İzliyor ama çekiniyor. O kadar gıcık oldum ki üç beş cahilliğine, kim uğraşacak dedim. Hiç uğraşmadım kendime çekeyim yol öğreteyim. Adam olmaz dedim. 


Yedim ben o lafı. Yedirtti bana.


        Tabi ki sürekli izliyor hayatımı. benden kısa bir süre sonra burun estetiği yaptırdı. birazda kilo aldı. gözleri de yeşil. Yanık bir ten. Allah var bebek gibi oldu. Facebook, instagram falan derken dünyaya açıldı bu. 

         Kızım sen ne ara duvarları pembe boyalı, tavandan yapma gül sarkan saksılı ağda salonlarından güzellik merkezine terfi ettin? Kuaförde çalışıyor kendisi. Facebooktan takibe aldım ilginç geldi.




        Sonra bir baktım saç rengi çilek pembesi. Rasta mı yaptırmış o?  Oha kitap resimleri paylaşıyor. Hakkat kitap okuyor. Hmmm.. Vosvosa kafayı takmış. Aha sevgilisi var. Yanında mini etek giyiyor, gece gezmeleri yapıyorlar. Demek ki bu sefer ki kıro değil. Ooooo alkol sofralarına bak. Tekiladan votkaya, gayet meze kültürüne de hakim. Gerçi bir kıllandım sevgilisinin profilinde bilgi işlem personeli yazınca. Benim de eşimin 10 senelik mesleği. Sordum soruşturdum halalarımı arayıp yok be çalışmıyor dediler. Ama yerleri, evleri falan varmış. İş olayını çözemedim daha. Niye merak ediyorum? Çünkü kız benden baz aldı yürüdü gitti. Geçenlerde evlendi annem düğününe gitti çok güzel bir kır düğünü yapmış. Çiçekleri elleriyle yapıp asmış çardaklara.. Beni de çok çağırdı düğününe ama gidemedim. Tatilden yeni dönmüştüm iş güç falan var diye.  En son eşiyle rafting yaparken fotolarını gördüm. Daha da ilginci 5 kaslı zenci dansçıyla fotoları vardı. Valla ben çektiremezdim. Onlarla dans grubuna katılıp turne yapacağım diyip yuvamı yıkma ihtimalim var. Bir de modern evlilik yaşa yaşamasına da sınırınız nerde sizin.  Bu biraz ilginç gelmedi desem yalan olur. Kaslı tripodların arasında ne işin var kızım senin! Hayallerimi de mi alıcaksınız benden... 


       İnsanların değişebileceğinin en büyük kanıtı bu kızdır. Profil fotosunu örnek diye bayrak direğine asıp dalgalandırmalı. Çok eğlenceli, musmutlu bir hayatı var. Kimseye kıro Kezban falan dememek lazım. Şok ederler adamı. Allah bilir ay yıldızlı kartallı eski sevgilisi de Asmalı konaktaki Seymen ağaya falan dönmüştür. Döndü deseler inanırım. Sorgularsam Allah çarpsın. 


      Hep mutlu olur inşallah. Çocukları olur küçük küçük zencicikler! Pardon pandacıklar (pandam diyor kocasına). Zaten benden güzel olmuş çirkin ördek yavrusu. Kabul ettik ya lan işte daha napiyim. 


Nerdeyse apaçi halini özleyeceğim kızın! Hayat bana ne laflar yedirttin....


      


     

2 yorum:

  1. hah haaa yani sölesene şimdi bu kız senden şanslı mı bu hayattaaaaa allah seni napmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bildiğin kırodan ingiliz leydisine döndü ben hala olduğum yerde sayıyorum deep :D Canımsın ((:

      Sil