HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

13 Eylül 2015 Pazar

Kariyeri Ben Yapayım, Çocuğu Dayım Doğursun!

Dünyanın en üşengeç insanı olduğum için çocuk yapamıyorum. 5 sene oldu evleneli. Bir kere marketten eve poşet taşımaya bile üşenirken nasıl 9 ay karnımda çocuk taşıyabilirim. 3. katta oturuyoruz asansör bile yok. Yorulunca market poşetini yere bırakabiliyorken, göbeği bırakıp kaçma şansım yok.  Bebekleri çok sevsemde...

3 saat yalnız bırakamazsın o canlıyı. Ağlar, ağlarken boğulur. Kusar, kendi kusmuğunda boğulur. 2. saat acıkır, yine ağlar, aynı son. Kol çantamı bile, ne kadar pahalı olursa olsun, oraya buraya atarken sürekli kolumda bir canlıyı nasıl taşıyabilirim?

Ayyyy sen bilmiyosun. Yazık sana. Dünyaaaanın aen guzel şayiiiiii diyorlar ağızlarını büze büze. Şuan dünyanın en güzel şeyi çikolatalı pasta tamam mı. Hem onu sevmek daha risksiz. Çocukta, çikolatalı pasta da kilo yapıyor sonuçta. Birini yerken, diğerini severken mutlu oluyorsun. Çok da hissetmiyorum eksikliğini.

Burnum estetik. Dişleğim. Eşim Can ın kulakları kepçe. Doğurursam zaten Hugoyu doğuracağım sanırım. Sağ kulağını çekince sağa, solu çekince sola gider artık. Eğer çirkin olursa herkese tembihledim ama, hastaneden çıkmadan değiştirecekler bebeği.





Rüyamda annemin kapısındayım. Yalvarıyorum ona. 'Çocuğumu yolda görsem tanıyamayacağım ver artık şu bebeği' diyorum. Kapıyı açıyor. Çocuk annemin kucağında. 'Tamam ama çocuk yakında emeklemeye başlayacak. Yerler hep toz içinde. Temizlik yapmazsan mikrop kapar. Yap temizliği, sonra hafta sonları alırsın eve' diyor. Kan ter içinde nefes nefese uyandım. Yok lan abartmayayım, normal uyandım. Ama rüyanın etkisinden aylarca çıkamadım. Annem arada bir beni tehdit ediyor gerçi, sanırım ondan görüyorum bu rüyaları. 'Sen yapmazsan ben yapacağım çocuk' diyor. 'Rezil ederim seni, sapıttın mı bu yaştan sonra, senden bir sene sonrada ben yaparım aynı okula yollarız artık çocukları, seninkisinin arkasından, teyze teyze, diye dolanır. Hayatlarını karartırım o çocuklarında seninde! Yapma sakın' diye kavga ediyorum. O yüzden bilinçaltım çocuk yap diyor. Sonra o bilincin üstü sorumluluklarımı hatırlatıyor. İş, temizlik falan derken hooop kabus oluyor.

Annem arada bir gelip (6 ayda bir) bizim evde büyük temizlik yapar. Benim yaptığım temizliği beğenmiyor. Temizlik imandan gelmiyor bizde, annemden geliyor. 40 yaşında ama 40 redbull içmiş gibi hareketli bir kadın. Mr Mussıl, Ms Mussıl diye dolanır durur etrafta ( biliyorum o öyle yazılmıyor). Mr Mussılı üreten adamların, öyle kaslı olduğunu hiç sanmıyorum ama annem öyle sanıyor olabilir. Şayet babamın adını Mr Mussılınkinden daha az duyuyorum. Platonik aşığı galiba ama itiraf etmiyor. 'Töbe de töbe de' deyip duruyor.


Hayaller

Hayatlar


Onun yaptığı temizliği zaten yapmam imkansız. Can evin bu kadar temizlenebildiğini bilmiyordu bile. Ayaklarının altı kararırsa, aaa ayakkabı boya mı çıkarmış, deyip temizliyorum evi. Evet evet o kadarım. Temizliği süpürmek ve toz almak sanıyorum hala. Böyle kirli bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum (bizim evde dünyada sonuçta).

Acaba bu kirli dünyaya çocuk getirmek istemiyorum falan demeye mi başlasam. Başta yemezler de uzun uzun tirad atarsam belki bıkıp sorgulamazlar. Çevre kirliliğini, suç oranlarını falan sayarım. Kim anlayacak gerçekten evden bahsettiğimi. Can dışında...


Doğacak çocuğumuzun ismi

Tamam. Çocuk yaparsam ben bakacağım ama şimdiden inceden inceye bir gıcık ediyor o çocuk sanki beni. Alacağım kiloları düşünüyorum. Yapabileceğim bir şey yok. Hamile kalınca fındık yutmuş solucana benzeyen kadınlardan olmayacağımı biliyorum. Yine de ufak bir intikam planım var. Soyadımız ER. Can koyarsam ismini Can Er olur adı mesela. Tan koyarsam Tan Er olur. O şartlarda bile zorlanır resmi yerlerde. -İsim soy isim alayım. Tan Er. -Taner bey soy isminiz? -ER. -Taner Er mi? gibi. Ama bununla da yetinmiyorum. Daha beter şeyler düşünüyorum. Kem koyarsam Kemer olur. Sem koyarsam Semer olur. Tin koyarsam Tiner olur. Tiner iyidir bence. Küçük haşerat seni, nasılsa ergenlik döneminde benden nefret edeceksin. Bari geçerli bir sebebin olsun.


Hayır hayır. Biliyorum doğunca çok seveceğim. Bütün güzel şeyler onun olsun isteyeceğim. Zürafaya yavrusu aslan gelir deyip dünyanın en güzel çocuğu ilan edeceğim. Ama şuanda salgılayamadığım LSH yüzünden kimse beni suçlayamaz.

Mesele yapmakta değil bakmakta. Kimse de, benim tahammül eşiğim düşük, zamanım kısıtlı, param yok, gelecek planım yok falan demiyor benim gibi. Patır patır doğuruyorlar. Bana da onların gıcık çocuklarına bakıp kınamak kalıyor. Düşünebilen insanın yaptığı çocuk zaten eğitime açık, laftan sözden gerçekten anlayabilen, umut vadeden çocuklar oluyor. Sorumsuzlukla bencillikle suçlanıyorum. Umrumda mı? Evet umrumda. Yoksa niye yazayım. Yine de çoğalırken benim düşündüğüm kadar düşünebilseydi herkes, haşere veletleri gözlerimle dövmeye çalışmazdım.

Geleceğimize daha çok umutla bakabilmek için doğurganlığımıza sahip çıkalım kampanyası başlatıyorum. 

Tamam ya tamam! Aslında benim vaktim yok, işim gücüm var. Şuan yapamıyorum. Gözüme gözüme sokmayın o tatlı bebeklerinizi sizde yeter beeeeee!

18 yorum:

  1. Arkadaşım aynı dert benim de başımda. 3 yıl oldu evleneli, neden bebek olmadı diye soran sorana. Sanane yahu aile planlamamı sana mı sorup yapacağım. Klasik bir laf da : Aaa geç kalmayın sonraaa. 29 yaşındayım eşim 30 yani. Hayır olmayabilir de, hakikaten uğraşıyor ve de sağlık problemleri nedeniyle gerçekleşmiyor da olabilir. Bunu duyan kadın-erkek üzülmez mi başa kakar gibi.
    Ülkemizde evliliği sadece çocuk yapma olarak görenler oldukça bu böyle gider. Evliliğinin ilk ayında hamile kalamadı diye psikolojik bunalıma giren manyamış tanıdıklarım var benim.
    Eşimle kendimizi hazır hissettiğimizde, Allah da nasip ederse olur elbet.
    Yoksa meraklı teyzeciğim, söyle senin için uygun vakit ne zamansa o zaman yapayım, sen de rahatla bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşasın benden bi tane daha var. Psikolojini bozmalarına izin verme. Saçımın yan tarafını kazıtıp dövme falan yaptırdım artık gören manyak heralde çocuk bakamaz diyip sormuyo bile. bak buda çözüm :D Alah akıl fikir versin bana. Gerçekten çocukları olmayan insanların yaşadığı çevre baskısına bende inanılmaz üzülüyorum. İnsanlar anlayışsız, kabuk bağlamış. Aynen belkide yapamıyorum neden üstüme geliyosun. Görümcem balayında hamile kaldı. Evlendiğinde erkek sevgilinden koca pozisyonuna düşüyor ve onu yeniden tanıman gerekiyor. Çocuk büyütmekten evliliğin ne olduğunu anlayamıyor bile. Çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Bilinçlenmemiz lazım.

      Sil
  2. Ben 2011 de evlendim ( yaş 37), 2012 de kızım doğdu... Bence acele etme, hayatını yaşa. Annene selam yaşıtız, benim evim de pırıl pırıl değil ve kızım hayatta ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ne güldüm :D yaparsam örnek olarak sizinkini göstericem bak o hayatta şikayet etme evi temizleyemiyorum diye :D 37 yaşında olduğunuzdan bedeninizin haberi yok sanırım o niye yaş almamış. Maşallah yaşsız insanlardansınız. Biyolojik saatinizde çok güzel çalışıyor olmalı. Kızınızda size çeker umarım. Hatta benim Hugoda size çeker umarım. :D

      Sil
    2. Ben Hugo'yu severim, sevimlidir bacaksız. Kızım da pek beğendi, gelsin çay davetime diyor ( şu aralar favori oyunumuz, çay dediğinde böööö diyesim geliyor ama diyemezsin çocuğun özgüveni başımızın tacı).

      Sil
    3. valla kek yapmazsa gelmem. anasının genleri var onda bi çayla kandıramaz beni. :D resmini görmeyi çok isterdim yaa... ((:

      Sil
    4. Benim cadının görseli " Çocukla alışveriş" yazımın sonunda bulabilirsin ( yere oturmuş gülümsüyor ama tek sebebi rüşvet olarak çikolatayı göstermemdi). Yada İnsagramda bir iki pozu var.

      Sil
  3. Koptum gulmekten yazini okurken :))) ya ben simdi 23 yasinda anne oldugum icin boyle dusunmeye pek vaktim olmadi :) o yuzden cocuksuz dunya bile hayal edemez durumdayim :)) ama ben eminimki senin icinden acayip bi anaclık cikacak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şuan tam 23 yaşındayım. 5 senedir de evliyim. Neremdeyse bu anaçlık bi zahmet çıkıversin artık ((:

      Sil
  4. 23 yaşında ve 5 yıllık evlimisiniz doğru görüdüm di mi? :) yazıyı okurken 30 lu yaşlarında biri canlandı gözümde :)5,5 yıllık evliyim, 10 aylık bir kızım var. bizde ilk yıllar itemedik çocuk deli gibi gezdik evi b.k götürdü umruma takmadım. her gün dışardan yedik. bazen bi yanımız çocuk istiyordu sonra çocuklu arkadaşlara bakıp vaz geçiyorduk :) şimdi her şey tersine döndü. dün kızım annemde kaldı. resmen evde sıkıntıdan öldük :) bunca yıl nasıl vakit geçirmişiz anlayamadık. aslında hiç bir zaman kendimi çocuk için hazır hissetmedim.doğunca otomatik hazırlandım :D bence bekarlık çocuktan önceki dönem. bekarlığın tadını çıkar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 19 yaşına girmemiştim evlendiğimde, şimdi 24 olacağım. 5 sene oldu. Evet erken evlendim. Uçarı bir insanım evlenmezsem kötü yola düşeceğim diye korkmuş olabilirim :D İnan çok mutlu oldum. Gerçekten korkuyorum çünkü yapamayacağım, yaparsam mutsuz olacağım, o sorumluluğu alamayacağım diye. Hiç hazır hissetmiyorum bende. Dışardan yiyoruz ve evi bok götürüyo :D Aynen dediğin gibi yani. Yinede içim rahatladı. Bloğunu takip edip neler yaşadığına bakacağım. Sevgi dolu büyür inşallah bebeğin. Teşekkür ederim rahatlatığın için

      Sil
  5. İki çocuk annesi olarak okurken güldüm:))
    Erken evlenmiş olsanız da yaşınız çok genç daha, hissetmiyorsanız zamanı gelmemiş demektir zaten. Kulaklarınızı tıkayın, keyfinize bakın:) Not: Herkes çocuk sahibi olacak diye bir kural da yok ayrıca:)

    YanıtlaSil
  6. Rica etsem bunu anama da anlatır mısınız? Hatta Can ın anasına da. Hatta siz gelin bir konferans düzenleyin bizim sülaleye :D ömrümü yediler. Allah bağışlasın sizinkileri de inşallah gelecekte bir gün tadarım o duyguyu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seve seve gelir anlatırım:)) Çocuğu mutlu bir evliliğin olmazsa olmazı olarak görenler için bunu anlamak müthiş zor olmalı.

      Sil
  7. hahah çok iyiymiş yaaa sevdim anlatımını

    YanıtlaSil
  8. ahaaaaahaa:):) buraya bayıldım tam benlik..üşengeçlik yok! o çocuk doğacak!! :):):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çocuk doğarsa bloğu kapatmak zorunda kalırım yalnız. Hakkında çok atıp tuttum garibimin. Büyüyüpte görürse beni annelikten reddedecek zaten :D

      Sil