HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

20 Ekim 2015 Salı

BLOGGER BLOGER I KISKANIR. OLAN CAN A OLUR

Bu blog saolsun, bir sürü sevimli insanla tanıştım. Sık sık gülümsedim, kahkaha attım, insanların yorumlarıyla genişledim. Ama bir sıkıntım var. Bloglara baktıkça ne kadar beceriksiz olduğumu görüyorum. Gamze S mesela (http://gamzenindunyasi74.blogspot.com.tr) Kadın hem çocuk yapmış. Hem bloğunda yemek konusundaki yeteneklerini sergiliyor. Yetmiyor bir de makyaj ve bakım hakkında birşeyler paylaşıyor. Hayır, çocuk, güzellik, ev işleri, üstüne yazmak nasıl oluyor aklım almıyor. Bir de istanbul hanımefendisi var ki bloğa girince ağlamak istiyorum (http://istanbul-hanimefendisi.blogspot.com.tr). Bir pasta yapmış, benim bakıp tarifi anlamam yarım saat sürüyor. Yapmaya kalksam gitti gün. Eminim onun için yapmak yarım saattir. O pastayı yiyebilmemin tek imkanı bu hanımefendiye komşu olmak. Yoksa çok zor. Bence o da güzel bir kadındır. Yetenekli kadınlar zaten hep güzel gelmiştir bana. Bencede kadın dediğin böyle olmalı. Zorunluluk olmamalı yemek, çocuk, bakım. İçinden geliyor insanların. Benim de geliyor ama neremden, onu tam bilmiyorum.


bizde olay bu





Beni istemeye geldiklerinde yaşadığım rezillikle bugün bile dalga geçerler. 30 kişi kız istemeye gelinmiş (neyin güç gösterisiyse artık). Babam oturdu karşılarına ve dediki
-Benim kızım temizlik bilmez. Yemek yapamaz. Evden de anlamaz. Dili de pabuç kadardır. Emin misiniz benim kızımı almak istediğinize! 
Şimdi hatırladıkça gülüyoruz. Can baban söylemişti de ciddiye almamıştım ah benim kafam falan diyor. İşin komik kısmını düşünmeyip, yaşadığım anı hesaba katarsak rezillikti. Evet babamla aram hiç iyi olmadı. Hemen ifşa etmesene kızını demi ama. Getirip geri bırakçaklar diye mi korktu, ben size demiştim demek için mi söyledi bilemiyorum. Gülüyorum ama hala kızgınım.

Beceriksiz olabilirim ama akıllıydım. Okulda çok başarılı olduğum için ev işi yaptırmazlardı ordan yırttım. Evlenince de ilk evimizi, caddesi bol esnaflı bulvar gibi kalabalık bir yerden tuttuk. Can, eğlenceli diye burada oturduğumuzu sanıyordu. Garibim, çok lokanta, fast food çu var diye taşındığımızı sonradan çözdü. Babam demedi mi oğlum sana. 

Sonra başladım yemek yapmaya. Çatalla  yenen kuru faülyemi, adı kuru neden sulu oluyomuş ki, diye kakaladım bir şekilde.

Temsili çok şükür
Kek yapma girişimlerimi Can resmen yasakladı. Tam 10 kere denedim. 9 veya 11 değil 10 ve pes ettim. Çünkü sorunu bulamıyorum. Keklerden biri taş gibi oluyor. Diğeri kabara kabara fırının tavanına yapışıyor. Öbürü daha fena şişiyor şişiyor ama içi çiğ. 10 kekin de kendine göre farklı sorunları vardı.Can'ı takmaz denemeye devam ederdim ama tavuklar rüyama girip yumurtalarını ziyan etmememi söylediğinde vazgeçmek zorunda kaldım.

Tencere yemeklerinden zaten vazgeçeli çok oldu. İstediğim başarıyı sadece fırında yakaladım. İkide bir karıştırıp ekleme yapamadığım için mecbur pişiyor garipler. Bu işten en zararlı çıkan tabiki Can. Çünkü baktım yaptığım yemekler olmuyor, değişik şeyler denemeye başladım. Sebep çok basit. Kuru olan kuru fasülyeyi bu böyle diye yediremiyor olabilirim ama bilmediği bir yemeği, yesene cahil bu yemeğin yapılışı böyle diye yutturabiliyorum. Bazen anlıyor tabi.Bir ara sapıtıp karışık reçel yapmaya kalktım. Karışık meyve suyu oluyorsa buda olur diye. Tahmin edersiniz ki sonu hüsran. Allahtan beni komik buluyor, her halime oturup gülüyor da boşamayı daha akıl etmedi. Komik olmasam çekilicek dert değilim. Babamı zamanında kale alıcaktın Can üzgünüm.



Şimdi bloglara bakıp bu kadınların bu işleri ne kadar kolay yaptıklarını görüp özeniyorum sanırım. Bana olağan üstü geliyorlar. Azme geldim yeniden yeniden deneyeceğim. Beceremezsem ve Can sorarsa da suçu bu yetenekli arkadaşların üstüne atmayı planlıyorum. Affedin. Kıskandım. ((:

20 yorum:

  1. valla bence yemek işinden pek anlamam ama, ilk yaptığım kek harikaydı. sonra bir daha yapmadım ilk ki gibi olmaz beceremem diye. şimdi herkes beni hamarat bi erkek biliyor. yalan tabi. bildiğin acemi şansı :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkeksin ve sana hamarat diyorlar. Kekin tarifini falan boşver, bana bir kekle insanlara nasıl onu söylettin onu anlat :D Arada bir bende tutturuyorum denk geldi heralde bozuk saat bile günde 2 defa doğruyu gösterir diyorlar. Öldüreceğim kendimi :D

      Sil
    2. keki bayanlara ikram ettim. sonra ''dedikodu reklamı'' yürüdü gitti

      Sil
  2. Hay allah, canım benim şimdi utancımdan saklanacak delik arıyorum (fare çizemedim, altına temsili yazdım farz et)... Keşke dediğin kadar olsam, süpervümen değilim valla, yemek yapmayı da evlendikten sonra iyice geliştirdim. Önceden tembellikten canım isteyince anca yapıyordum ( annem az kafamı ütülemedi bu huyunla kaldın başıma diye, eeee 37 yaşında evlenmemin sebebi bu aslında). Bende senin yazı yazma stiline hayranım, candan ve net. He o kek meselesinde fırının kabahatli olduğunu söyle, bende beceremediğimde öyle derdim. Malum fırın dilsiz itiraz edemez hehehe). Öpüldünnnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denedim ya. Fırının, kek kalıbının, unun hatta çatal bıçak takımının üstüne bile suç attımda 5 sene oldu yemiyorlar artık. :D Annelerimizi tanıştırmak lazım. seninki beni duyunca rahat bir oh çeksin. Şaka yapmıyorum, bayılırım sizin gibi yetenekli kadınlara. Yazıya övgü için, ayrı teşekkür ederim.

      Sil
    2. Rica ederim canım ;)

      Sil
  3. Herkesin bir becerisi var be Mirasım, bir de ilgi alanları aynı olacak değil ya. Senin yaptıklarını ben didinsem yapamam. Hem sanıyor musun ki, tutturduğumuz tarifler şappadak oldu? Benim daha yeni hazır kemalpaşayı çarçur etmişliğim var. Bildiğin makarna gibi suyu kaynatıp içine şekeri eriteceksin üzerine kemalpaşa paketini boca edeceksin. Kafam neredeyse suyunu az koymuşum, fazla şekerden kaskatı kesildi yavrucaklar. Rezil oldum misafirlere :) He bir de nefret ediyorum bulaşık yıkamaktan... Makinam var içine koyup yıkamaya da, yıkadıktan sonra tabakaları yerine koymaya da illet oluyorum :)) Herkesin sevdiği, ilgi duyduğu, becerebildiği bazı şeyler vardır, ama kimse herşeyin en iyisini yapamaz.

    Bu arada zarif iltifatların için çok teşekkür ederim. Keşke komşu olabilseydik.. Seninle insan nasıl zamanın geçtiğini anlamaz, yaşlanmaz vallahi..
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bişi sorcam sağolasın benim yaptıklarımı şeetmişsinde banada söyle napıyosam sevineyim bari :D Bırak Kemal paşayı o kedi dili pasta neydi yaaaa. Sanat resmen ben bakmaya kıyamadım. Can a söyliyim bari yaşlanmasın. Hep ömrümü yedin diyo ayıptır yaaaa :D

      Sil
  4. Aa benim babam da aynı cümleleri kurmuştu ama ek olarak "Temizlikçi, aşçı değil benim kızım." diye de eklemişti. Atarlı baba.
    Merhaba : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah işte benim babam evlenmiyim istiyordu o yüzden demediğini bırakmadı. :D Babanı tebrik ediyorum. Babaları değişelim mi? Sanada merhaba hoşgeldin bu arada ((:

      Sil
  5. Blog kesif rtkinligjnden geliyitum bnada beklerim takioteyim

    YanıtlaSil
  6. Blog kesif rtkinligjnden geliyitum bnada beklerim takioteyim

    YanıtlaSil
  7. Kek yapma işi bildiğin yılan hikayesine dönmüş. Annenin eşliğinde yapınca da mı aynısı oluyor bildiğin dert ettim ben bu senin kek yapamama işini gelip bir de ben başında durasım geldi :)
    Zamanla olur ben evlendiğimde sadece makarna ve menemen yapmayı biliyordum. Ama şimdi elimde hamur bile açıyorum. Olur olur zamanla olur çola çocuğa karışınca ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bence hiç konuşma senide kıskanıyorum o çocuklar ne öyle taş bebek gibi, senin o saç baş makyaj ne, 2 çocukla podyumdan yeni dönmüş gibi (: maşallah ya, diğer arkadaşların pek resimleri yoktu ama sana facebooktan falan da baktım mkansız senin gibi olmam baya hayran kaldım eşin çok şanslı.

      Annem ben 2 yaşımdan beri çalışıyordu ve çalışmaktan eve gelip yemeği zor yetiştiriyordu o teferruatsız yemekler, o da pek kek börek yapmazdı. Birazda anneme çekmişim diebiliriz. Öyle hamur işi, özel tarifler falan anlamazdı. Sorunuda bulmuş olduk. Annem ((:

      Sil
  8. Taş bebek gibi olmayı isterdim podyumdan inmiş gibi olmayı da isterdim her daim. Ufak bir karışıklık oldu sanırım facebook u çocuklu hayat olarak kullanmıyorum o nedenle bloğumda da paylaşmadım o sosyal medya hesabım. Ben hiç fotoğrafımı yayınlamadım. Ama yine de bu şekilde kıskanılmak da hiç fena bir duygu değilmiş ;-)
    Sonunda sorunu da annene bağladın hadi yine iyisin :D Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. selam
    hoşbulduk :)
    biz kimiz kadınız bloğundan geldim buraya
    dilini yazdıklarını çok sevdim
    bye

    YanıtlaSil
  10. O kadar güzel anlatmışsın ki sana kek yapasım geldi yakınımdaysan yapıp getiriyim :)

    YanıtlaSil
  11. Kek yapma mevzusunu hiç açmıyorum :) artık pes ettim..uzun zamandır denemiyorum..bana masa süsle yemek süsle de alasını yaparım ama güzel yemek yapamıyorum pek...sanırım sabırsızım ve kafam çok dolu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bendensin :D bigün evreni ele geçireceğiz. evlerden mutfakları kaldırıp bütün dünya olarak dışardan sipariş vererek yaşayan bir ırk olacağız :D

      Sil