HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

22 Ekim 2015 Perşembe

ASLA VAZGEÇME!

Bu hikaye tamamen gerçektir. Baştan uyarıyorum. Komik bir hikaye değil. Bu bir ibret ve BAŞARI hikayesi. Ezilmiş bütün kadınlar için :


Ne kadar cesaretiniz var? Hayatınızı değiştirebilir misiniz? Hayat kurmak kolay. Yeni bir işe girersin  mesela. Okula devam edersin. Ne bileyim farklı aktivitelere gönül verirsin. Beceremezsen babayı alırsın, başka bir aktivite denersin falan filan. Ama bundan bahsetmiyorum.İşten çıkmakta hayat değiştirmek. Ya da boşanmakta. Özgüvenin var mı o kadar?

Sibel ablanın adı Sibel değildi. Sibel diye anlatacağım çünkü Sibel Can'a benziyordu. Böylede giriş cümlesine girilmez ama hız kesmek istemediğim için bozuntuya vermiyorum. Yine tiyatroda tanıştığım bir buçuk metre, 45 kilo ama sima olarak Sibel Can kopyası bir ablaydı. 2 çocuk annesi. Deneyimi de yok ama bizim oyuncu tayfasıyla takılıyor. Niye geliyor bu kadın bu tiyatroya diye sık sık düşünmüşümdür. Çok yakışıklı bir kocası var. Karizma full. Genel kültür yerinde. Askeriyede çalışıyor adam. Subay. Tiyatroya devam etmeme kararı alıp, dandik bir firmada yöneticilik yapmaya başladığım sıralarda Sibel abla ziyaretime geldi benim. Aradan 1 yıl geçmiş. Türk kahvesi söyledik ofisime. Oturduk dertleşmeye. Boşandığını söyledi. Sibel abla o adam bırakılır mı aşkolsun niye boşandın dedim. Bende salak, bişey olmuş ki boşanmış ne aşkolsunu. Boyu devrilesice yapmadığını bırakmamış kadına. 


-Bundan 2 sene önce. Kızım 7yaşında, oğlumda 6 aylıkken. Kızımın okuma bayramı vardı. Adam normalde, otur oturduğun yerde der, tutturdu git kızın bayramına diye. Kalktım gittim. Orda 2 kadınla tanıştım. Kızımın sınıf arkadaşının annesi ve onun genç güzel kız kardeşi. Arkadaş olduk onlarla. Bu kız kardeş olan kız, evime gidip gelmeye başladı. Kekler pastalar dedikodular. Bir gün börek yaptım bu kız geldiğinde, kocam aradı güzel koktu diye. Ben anlamadım, içine mi doğdu dedim. Sonra üst komşular ağzından kaçırdı. Ben anneme gidince, adam eve karı kız atıyormuş.
-Aşk olsun üst komşuna! Niye daha önce söylememiş.
-Yuva yıkmak istememiş.

Hayır sever Türk toplumu iş başında. Kadının boynuzları Ağrı dağından görünüyor. Bir kişide çıkıp demiyor, bacım kocan elden gidiyor, diye. O sırada da adam görevde, 15 gün eve gelmeyecek. Üstüne birde eve kağıt geliyor. Kocasının olumsuz sonuçlandı dediği 10 binlik kredi borcu. Kredinin ödemesi geçmiş ama para yok ortada. Ev eşyası taksitleri yetişmeyince kredi çekmek istemişler. Hesapta çıkmamış para bankadan. Bir iç çekti Sibel abla.
-Eminim evime giren kadınla boynuzluyor. Çağırdım kızı. Ablasıyla geldi eve. Sordum sen misin diye. Baktım itiraz ediyor. Cevap vermiyor. Tuttum saçından evire çevire dövdüm. (hatırlatırım bir buçuk metre) Her yer kan içinde.
-Ablası birşey yapmadı mı?
-Yok oturdu izledi. Biliyor kardeşinin orospuluğunu. Sonunda itiraf etti. Kız beni merak etmiş, kocamda o yüzden, okuma bayramına git diye ısrar etmiş bana.

Ruh hastaları. Masum bir kadını kandırıp dalga geçiyor bir de sadistler. Erkek hadi fahişe ruhlu, aklı başka yerinde. Kadın kadına nasıl bu kadar vicdansız olur. Bir de evine girip çıkıyor. Kocasıyla yaşantısını dinliyor.

-Bir otelde kalmışlar. Bizim eşyalar için çektiğimiz krediyide orda bu karıyla yemiş. Otelin kartını çıkardı verdi. Adamın eve gelmesine 1 hafta var. Hergün bir kilo verdim. Doğumda aldığım tüm kilolar gitti. (arada iyi birşey de olsun)

Ayakkabılarını sokağa fırtlatıyor kadınların. Dayak yemiş bir halde, yalın ayak, ağzı yüzü kan çıkıyor kız evden. Kızın ablası Sibel'e 'bir orospu için yuvanı dağıtma' diyor birde. Herkes ne kadar anlayışlı!

Adam eve geliyor 1 hafta sonra. Sibel abla kapıyı açıyor. Adam, arazi görevinden geldim hayatım banyo yapıp geliyorum, diyerek Sibel ablayı öpüp banyoya gidiyor. Sibel abla iki tekli koltuk arasındaki sehpaya, sürahi, bardak ve bıçağı diziyor (psikopata bağlamışlar kadını) yerler, duvarlar kan. İnadına silmemiş, nasıl dövdüyse artık kadını. Televizyonun üstüne de koyuyor otelin kartvizini, sigarasını çakmağını yanına. oturuyor koltuğa. Adam giriyor içeri, her yer kan. Sigaramı verir misin aşkım, televizyonun üstünde, diyor Sibel abla. Adam dönünce otelin kartını görüyor. Sibelin surata bakınca birşey soramıyor. Otur diyor koltuğa Sibel. Süt dökmüş kedi gibi oturuyor adam. 
Söyle beni aldattın mı? Cevap yok. Önce bardağı fırlatıyor Sibel abla. Söyle aldattın mı? Sıra sürahide. Söyle aldattın mı? E geriye bir tek bıçak kaldı. Yiyorsa söyleme. Özürler, yalvarmalar falan, dinlemiyor Sibel. Alıyor günler öncesinden hazırlanmış bavulu, çocukları kaptığı gibi çıkıyor evden. Ama lanet Türk toplumu kabul etmiyor dul Sibel'i. Ailesi, erkektir yapar diyor, otogardan geri yolluyor. Adamın ailesi gelip kızıyor oğullarına. Yapmayacak kızım bir daha diyorlar Sibel'e, gidiyorlar.

-Geri mi döndüm Sibel abla?
-2 çocuğum var biri 6 aylık. İşim yok. Kalacak yerim yok! Nereye gideyim. (Bu bir soru bile değil der gibi bakıyor yüzüme)
-Düzeldi mi sonra?
-İlk birkaç hafta evde yemekleri o yaptı. Sonra hep kibar davrandı. Baktı ben cevap vermiyorum,çamaşırını bulaşığını yıkamıyorum onun, kudurdu. Ailesini arayıp bu bana kadınlık yapmıyor diye beni şikayet etti. Baktı olmuyor sataşmaya başladı bir ay sonra. Yatak odasında çocuğu emziriyorum. Kalk o yataktan ben aldım o yatağı diyor. Koltuğa oturuyorum, o koltuk benim diyor. Hani parasını ödemek için kredi çektiğimiz ama karılarla o parayı yediği için hacizlik olan koltuk. En son gözüm döndü. Gittim oturma odasına, koltuğun naylon örtüsünü ateşe verdim.
-Naaptın?
- Yaktım evi (delirtmiş kadını) Aldım çocukları çıktım evden. Sokakta, yine üst komşumla karşılaştım. Ev yanıyor diye bağırınıyor. Bağırma manyak, biliyorum ben yaktım dedim. Sonra baktım yangın büyüyor, verdim çocuğu kadının kucağına çıktım balkondaki hortumla söndürmesine yardım ettim. 
-Naaptı sonra?
-Üstüme yürüdü. Vurdu birkaç tane. Bende kaptım bıçağı soktum boşluğuna. Gözleri belerdi şoktan. Bana bıçak soktun, dedi. Bende 'çıkar o bıçağı bir de g*tüne sok hayvan herif' dedim. Mecbur sonra hastaneye götürdüm. Baktı çocuklara kim bakacak diye, şikayetçi olmadı, bıçağın üstüne düştüm, dedi.Gidecek yerim yok. Eve geri döndüm.
-Arkadaşında mı yok Sibel abla?
-Evinde kalacak kadar samimi arkadaşlarımın hepsi evliydi. Kim ister 2 çocuklu beş kuruşsuz kadını. Bez alacak param bile yoktu.
-Eve döndün de ne oldu?
-Özür diledim. Evi temizledim. Karılık yaptım tam bir sene. Hep güldüm. Soru sormadı. Kaderimi çekeceğim sandı.
-Nasıl yani?
-O bir senenin içinde, içim kan ağlaya ağlaya evde numara yaparken, çocukları komşulara bırakıp, muhasebe kursuna gittim. İngilizce öğrendim.
-Nasıl numara yapın bir sene?
-Tiyatroya geldim! (Hasssktir!) oyunculuk öğrendim.
-İş bulur bulmaz. İlk maaşıma kadar borç bulup, tek göz oda bir eve yerleştim. O sırada hayvan herif, şehir dışında görevdeydi. Bir geldi ev boş. Ortalık ayağa kalktı ama ben boşanma davasını açmıştım. Geri dönmedim.


2 sene sonra Sibel abla, dolgun bir ücretle ithalat ihracat yapan bir firmada işe girdi. O kadar aşağılanmaya, hakarete, eziyete rağmen 35 yaşında, kalifiye iş öğrendi, dil öğrendi. Hem kendini, hem çocuklarını kurtardı. Aşağılanmış bir ev kadınından, topuklu ayakkabılarını tıkırdata tıkırdata dolaşan, kırmızı ruju dudağından eksik olmayan bir iş kadınına dönüştü. Hiç kimse yıldıramadı onu. Ne ailesi, ne parasızlığı, ne de dul kadın diye başa kakan Türk toplumu. Tam bir sene iğne oyası gibi işledi kendini. Tam bir sene usta oyuncu oldu. Tiyatroya niye gelmiş olduğunu da anlamış oldum böylelikle. İşini o kadar güzel yaptı ki, kocasına oynayabilmek için, oyunculuğu dahi öğrendi. 

Ne kadar cesaretlisin? Bangi jumpingi babamda yapar, ne kadarını göze alabilirsin. Psikopat etmeye ramak kalmış bir hayata, nasıl evrim geçirtirsin?
Şu kara toplum düzeninde bütün yalnız ve aşağılanmış kadınlara anlattım seni Sibel abla! Şimdi nerdesin bilmiyorum ama, bir aşk eksikti hayatında. Umarım onuda bulmuşsundur. 




21 yorum:

  1. YÜREĞİNİZE KALEMİNİZE SAĞLIK. ÇEVREMİZDE GÖRÜP DUYDUĞUMUZ; HER GÜN GAZETELERİN ÜÇÜNCÜ SAHİFELERİNDE OKUDUĞUMUZ AİLESEL OLAYLARDAN BİRİ SİBEL ABLA..! KIZ VE ERKEK ÇOCUĞUNU FARKLI TERBİYELER VE YASAKLAMALAR İLE BÜYÜTEN VE ATAERKİL AİLE YAPISINA MAHKUM EDİLMİŞ VE KADINA HEM DİNİ,HEM SOSYOLOJİK,HEM DEMOGRAFİK OLARAK İKİNCİL GÖZLE BAKAN BİR TOPLUMUN YAZDIĞI KADERİ YAŞAYAN KADINLARDAN BİRİ SİBEL ABLA..! TOPLUMSAL BİR YARAMIZ SİBEL ABLA..!? ÇOK GENİŞ BİR KONU HASSASİYETİNİZE TEŞEKKÜRLER SEVGİ İLE KALIN..!D.U

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esas bir erkek olarak sizin göstermiş olduğunuz hassasiyet takdire şayan. Umarım bütün kadınlar hayatını yeniden yaşayacak, kaderini yeni baştan yazacak gücü bulurlar. Umarım hepsi bir Sibel olur.

      Sil
  2. Çook acı bir hayat hikayesi.Gecenin son yayını olarak seni okudum kızım.Nelerle karşılaşmışsın. Ama neler çeken hemcinslerimiz var.İnşallah hayat ona şans verir bundan sonra.Yine yazıyorum. Konuşur gibi akıcı bir dilin var.Paylaşımlarda görüşmek üzere Miras.Sevgiyle öpüyorum kızım.Ece ablan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat ona şans vermezse de o kadın kendi şansını yaratır Ece Abla. O değişik bir kadındı. dünyada kaç kadın kocasını kandırabilmek için oyuculuk öğrenir ki? Daha senin kitabına başlayamadım. Bulamadım kitabı. Kitapçıma sipariş verdim. Kimbilir esas sen neler yaşadın!

      Sil
    2. Bence de Miras.Alırsın kitabı canım,işte zaten orada bayağı bir yaşadıklarımın özeti var.Öpüyorum canım.İyi geceler :))

      Sil
  3. Kadın ve kızlarımıza hiçbir şekilde yardım eli uzatmayan toplum, sonunda ölümlerine şahit olunca vah vah demekten başka birşey yapmıyor. Eminim ki Sibel ablan ya beni öldürecek yada ben onu öldürüp hapislerde çürüyeceğim düşünceleri içinde 3.cü yolu seçerek kendisini ve yavrularını kurtardı. Umarım artık huzur ve mutluluk bulur... O güç herkeste bulunmaz, ben ne yapardım bilemiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikayeyi mecbur kısalttım. Çok düşünmüş ölmeyi. Öldürmeyi. Çocuklar yüzünden yapamamış. Sevilmeden, itilip kakılarak yaşamış ama ruh sağlığını korumuş yinede. Kadın kocası inansın diye tiyatroya oyunculuk öğrenmeye geldi düşün. Prison Break halt etsin. En son iş yerinde gördüm. Gözüne ışık gelmiş. O utangaç, korkak kadını yenmişti. Ben inanıyorum, o kadını hayat mutsuz edemez. O hep bulur mutlu olmanın yolunu. Allah başımıza vermesin, onunda 2 çocukla yardımcısı olsun.

      Sil
  4. Allah yolunu açık etsin, hep mutlu olması dileğiyle

    YanıtlaSil
  5. Aslında hala birilerinin yaşamaya devam ettiği, zihniyetimiz değişmediği sürece de maalesef duymaya devam edeceğimiz bir gerçek hikaye en başta. Ama ne güzel ki, azmiyle, emeğiyle, inancıyla başarabilmiş.Sonu, 3.sayfa haberlerinde okuduğumuz hemcinsler gibi olmamış çok şükür. O ex-koca da yansın haline, ömrünün sonuna kadar. En kötü olan durum, bir kadın, hele hele çocuklarıyla ailesine sığınıyor. Aile gelenek, töre, erkektir diye geri yolluyor. İnşallah artık huzurlu, sağlıklı, başarılı bir hayat bekliyordur onu..

    YanıtlaSil
  6. Durup dururken bir dünya pozitif enerji, iyi niyet duası falan gitti kadına o da şaşırmıştır. ((: Amin

    YanıtlaSil
  7. vay beee ne kadınmış bravo ona.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada bir örnek alayım diyorum ama yok psikolojim o kadar sağlam değil

      Sil
  8. Başkası olsa çoktan delirirdi, gerçekten psikolojisi sağlam ve çok güçlü bir kadınmış. O kadar hayran kaldım ki.
    O pezevenk herifinde inşallah boyu posu devrilmiştir!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. he evet yazmayı atlamışım bak onu, yollu bi kadınla evlenmiş sonradan her gün karakolluk oluyolarmış :D Evrene bayılıyorum.

      Sil
  9. Çok beğendim hikayeni. Aslında anlatışını ve sonunu beğendim. Kadıncağızın yaşadıklarına üzüldüm ama nasıl da güçlendirmiş onu. Böyle hikayeleri daha çok paylaşmalı, cesaret edemeyen ,acı çeken kadınlara örnek olmalı.

    YanıtlaSil
  10. Benzer bir hikayeye ben de yakından şahit oldum. Keske buradaki gibi mutlu son olsaydi.. Kalemine saglik

    YanıtlaSil
  11. Şaşkınlıkla okudum.
    Ah keşke keşke bütün kadınlar bu kadar cesur olsa.Hepsi Sibel abla gibi olsa.Neler neler değişir şu ülkede?
    Seninde bunu burada anlatmaan paylaşman çok çok güzel.Banada cesaret vermedi desem yalan olur

    YanıtlaSil
  12. her kısmını elleri, yüreği dert görmesin diye okudum. umarım yolu çok açık olur Sibel ve onun yaşadıklarını yaşayan tüm kadınların.
    Müsade edersen yazını paylaşmak isterim. paylaşmak isterim ki çok kişiye ulaşsın, umut olsun, kimse çaresiz olmadığını, isterse neler başarabileceğini görsün.
    o kadar az ki bu örnekler.
    biz anlatalım çok olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olur mu öyle şey tabiki paylaşın mutlu olurum (: Çok teşekkürler

      Sil