HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

13 Mayıs 2016 Cuma

LAHANA DİYETİ - EBRU ŞALLI KATKILI!

Her kadının etrafında vardır kendisiyle yarışan başka bir kadın. Ben de nihayet kendiminkini buldum. Yengem. 33 yaşında ve iki çocuk sahibi ama bizim bedenlerimiz aynı. Çok beğenip aldığım kareli pantolona o da giremedi bende. Pantolonun düğmesi ne yaparsak yapalım kavuşmuyor. Niye aldın diye sormazsınız sanırım az buçuk beni tanıyorsunuz, gereksiz işler insanıyım ben. Kısaca dötü göbeği salmışım gençlik. Şu meşhurlar meşhuru lahana çorbasını denemek için çıktım yola. Rivayete göre bir haftada en az beş kilo vermem lazım.

Immm mis gibi sebzeli çorba. İçinde soğan var. Havuç var. Domates var. Kereviz var. Lahana var. İlk gün, ilk öğün adam gibi oturup yedim taze taze. 

Öğlende değişiklik olsun dedim limon sıktım yedim. 

Akşam biraz daha değiştirip, yedi bahar baharat koydum nam-ı diğer poy döktüm. Ih ıh ıh mis gibi. Kedimi ferahlamış ve rahatlamış hissediyorum. 1. gün sadece meyve yeme özgürlüğüm olduğu için biraz mide bulantısı çektim. Tatlı tatlı baydı. Akşama da plates yaptım ve bol bol Ebru Şallı biciği gördüm.

İkinci gün dirayetle kalktım. Sabah, limon sıktım olmadı. Baharat  döktüm olmadı. Sade yedim.  
Öğlen, biraz tuz ekledim ve ağzımı yüzümü burnumu buruştura buruştura yedim. Akşama fırına patates sürdüm. Çünkü sadece sebze yeme hakkım vardı bugün. Tabi Ebru Şallı biciği görmeden bu günü es geçmedim.



Üçüncü gün. tuz kattım olmadı, limon sıktım olmadı. Baharat döktüm olmadı. Bende çorbayı döktüm. Hatta Türkiye de ki bütün lahana tarlalarını yakmak gibi bir eylem planı geliştirdim. Pazarda falan görünce futbol topu muamelesi yapıp tekmelemek istiyorum. Bu diyeti başka yapan varsa çağrımdır: Gelin bize lahana ithal eden ülkelere savaş açalım. İnsanlık dramı bu. Platese devam ama Ebru Şallı biciklerinden de artık Lahana kadar nefret ettim. Ona da çağrımdır: Bacım bi sütyen alalım sana o kadar parayı napıyosun? Magnezyum kalsiyum denen tuvalet dostu, cırcır yapan zımpırtıyı içip 2 saat tuvalette kitap okudum. Yeter ki o lahana bünyemden çıksın.


Bugün dördüncü gün. Sabah brokoli haşladım. Ona lahanayla arkadaşlık etmemesini, ayrı dünyaların insanları olduklarını, dolapta falan görürse selam bile vermemesini söyledim. Can delirdiğime inandığı için zorla üstüme çıkıp poğaça yedirmeye çalıştı.

Öğlen bi kahve içtim ve canın ısrarıyla bir pikolata yedim. Akşam da iki haşlanmış yumurtayla domates salatalık yedim.  Bu sefer domatesle salatalıklara gizlice uyarı yaptım. Onlarda kendini sebze sanan top müsveddesine yüz vermesinler.

Nihayetinde pantolona girdim. Tahminimce 2-3 kilo vermişim. Evde tartı yok çünkü yabancı filmlerde sabah uyanmak istemeyen ergenlerin çalar saate yaptıkları muameleyi tartıya yaptım ve duvara fırlattım. O an, Cüneyt Arkın'ı Nayır nolamaz yalan söylüyorsun kuzum diye diye yumruklayan Nejla Nazır sanmış olabilirim kendimi ama bu benim kilo vermeye başlamam için gayet uygun ve dramatik bir sahneydi. 

Şu an peynirli bir doritosla buzlu kola içmemek için bu postu yazıyorum çünkü oyalanmam lazım. 1,72 boyunda ve 66 kiloyum. 57 ye kadar yolu var. Pilatesten dolayı karnım ve bacaklarım, Ebrunun biciklerinden dolayı da göz yuvalarım ağrıyor ama hala savaşıyorum. Zayıflama çayları yüzünden gece 3 te gözümü tuvalette açıyorum ama direniyorum. İlk günler çok zor. Yine de kendimle gurur duyuyorum çünkü atlama ipimle kendimi Victoria Secret mağazasının önünde asmadım. 
Yiyorum yiyorum kilo alamıyorumcular yorum yaparsanız evinizin penceresinden Lahana bombası atarım. Zayıflamakla ilgili taktik vericek olan varsa başımın üstünde yeriniz var. Deryanın spor günlerine teşekkürler bu arada çok yardımcı oldu. 

Lahanadan ve Ebrudan uzak durun psikolojiniz bozulmasın. 
Hayat size limon verirse limonata yapın ama lahana verirse lahana çorbası yapmayın. Öpüldünüz.


24 yorum:

  1. Miras'cım çok zor bir yola çıkmışsın ALLAH sabır ve kuvvet versin canım :)) yeşil çay'da iç desem beni dövmezsin demi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşilçayın tadını hiç sevmiyorum. Şekerde koyamam. Tadlandırmak için bi yöntemin var mı? Estağfurullah zayıfsın diye çok gıcığım ama o kadar da değil :D

      Sil
    2. :)) Yeşil çay demlenip biraz ılıyınca dolaba koyuyorum, soğuduktan sonra maden suyu, biraz da limon sıkıp buz gibi içiyorum güzel oluyor :) görüntüsü bira'yı andırıyor biraz :))
      denemediysen tavsiye ederim bir kez dene hatta zorla da olsa iç :)) metabolizmayı hızlandırıyor ayrıca forma girmende en büyük destekçin olur ;)

      Sil
    3. Resmen kokteyl bulmuşsın bayıldım. Çok yaratıcısın teşekkürler ((:

      Sil
  2. Hadi hayırlısı hedefe ulaşırsın inş, hamlik çok zor yaa agriye rağmen spora devam etmek hele aman aman... lahana diyet bazlı hiç cazip gelmiyor ama ya... ayva göbeğimle barıştım ben taktıktan şişiyor 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayva göbek güzel. Karpuz göbek kötü.
      Amin ((:

      Sil
  3. aman aman lahana diyeti uzak durun:)
    sağlıklı çorba ne güzel derken 4 günümüydü neydi başım dönüp diz üstü düşmüştüm kaç yıl oldu hala acısını çekiyorum dizlerim yüzünden spor yapamıyorum:(((
    ve şunu ciddi ciddi öğrendim o diyeti bu diyeti deyip giden kilolar bir yerlerden de toplayıp geri geliyorlar aman dikkat:))) en güzel sağlıklı beslenip spor yapmak Derya sağ olsun imdada yetişiyor güzel bilgilerle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ne güzel vermişsiniz en azından sonra geri alındığını yaşayıp öğrenmişsiniz ben bi aldım kaldı mıh gibi bu 8 kilo veremiyorum ki bakayım alacak mıyım :D Şimdi nasıl kilonuz dengeleyebildiniz mi?

      Sil
  4. Ah ah miras, kardeşim,kader arkadaşım 😦😟 hayırlı haberlerini bekliyoruz inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyy kendimi çok ulvi bişey yapıyomuşum gibi hissettim. Diyet yapınca bu kadar destekçinin olması çok güzel bişeymiş. Sağol ablam. Allah yardımcımız olsun :D

      Sil
  5. Su iç su :)) bide akşam yeme gündüz bulduğunu yiyebilirsin sıkıntı yok. 30 kilo verdim o yüzden dinle beni suyu yanından eksik etme öpüldün:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaka mısın kız Keban barajını içeyim sen iste :D 2 litre su içmeye çalışıyorum da yerleşmiş artık bu kilolar sanki. Gerçekten 30 kilo mu verdin? Başka bişey yapmadın mı?

      Sil
    2. Yok valla şaka yapmıyorum. 41 kiloyum şuan. Tabi sen böyle olma çünkü arkadan liselik önden müzelik oldum:) Akşam yemeğini bi kes bak neler oluyor? Bi dediğimi yap sonra bana haber ver..zayıfladım diye de havaya girip beni unutma ha bide sakın tartılma!

      Sil
  6. Abimin düğünü vardı 2 sene önce. Bir gazla Rus diyeti yaptım. Biraz dukan amcayı andırıyor. Bol tavuk et balık, yanında da hep salata. Sabahları 2 haslanmıs yumurta salatalık domates. Baska bırsey yok meyve süt ekmek peynır yogurt vb yasak. Saka maka 5 kılo vermistım 3 haftada. O elbiseyede cok guzel girmıstım :=) Ama adı dıyet olunca insanın gozu donuyor. Normalde donup bakmayacagım makarna pılav ruyalarıma giriyordu :)
    Ebru Şallı ablanın da bende diğer cd leri var. sanırım parayı bulmuş ileriki bölümlerde bicik görünmüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk bölümlerinde varmış bicik sonrakilerde yok hakikaten. Dukan diyetine de baktım ama çok aşırı zahmetli geldi bana tebrikler bire bir mi uyguladın? Şuan bir tabak tereyağlı pilav için adam öldüürebilirim. Şu an kafama göre diyet yapıyorum o nasıl olcaksa artık. Sabah yumurta haşlıyorum ara da yağsız süt akşama sebze haşlama falan. Bakalım ne olacak.

      Sil
  7. sevgili miras hayatın sana ne getireceğini bilemezsin. sana tavsiyem o lahana görünümlü ufodan,dukan, dukkan (her ne haltsa) diyetinden ve ebru şallı biciklerin uzak dur. sevgili kızım ye. deli gibi ye. o pantolonu da Afrika'ya giderken yanında götür. Sende göreceksin ki orada geçirdiğin 2-3 ay sonunda rahatça içine gireceksin. bicik konusuna gelince, afrıka'daki bazı kabiler halen giysi konusunda özgür. orada bicikden daha fazlasını görmeye kendini şimdiden alıştır. sevgiler kural ablan :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklıma niyeyse Haydar Dümen geldi. Adam sanki stajını Haydar abinin yanında yapmış :D Zaten özellikle Afrikya gitmeden zayıflayayım diyorum bende, yamyamlar etli butlu beyaz deyip beni yemesinler :D

      Sil
  8. Ha ha Mirasçım sen Ebrunun bicikleriyle eziyet çekeceğine bana gelseydin kuzum ben sana hem lahanadan daha lezzetli detox tarifi verirdim hem spor tavsiyeleri. Çok alemsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sık sık senin sayfalardan apabileceğim birşeyler var mı diye bakıp deniyorum. İyi ki yakınlarımda oturmuyorsun her gün kapını aşındırıp yapışırdım sana :D Benden de çok güzel çalışma tahtası olurdu sana :D

      Sil
    2. Askolsun sen her zaman yaz canim. Bana nerelerden ulasiyor kadinlar gece gündüz demeden:) Sana özel program yaparim .

      Sil
  9. Çok yaşayın siz, Deryanın bloğundan ışınlandım geldim, iyi ki gelmişim. Lahana çorbasını ben de yıllar önce denedim ve gerçekten berbat bir şey. Biraz yediklerimize dikkat edip günlük yarım saat yürüyüş yapsak çok rahat verir siniz o fazlalıkları. Takipteyim. Sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkürler hoş geldiniz. Yemek yapmayı çok beceremediğim için sık sık yemek bloglarını dolaşıp tariflerle kendimi deniyorum. Mutlaka bakacağım.

      Sil
  10. çok merakla en sonunu da gülerek okudum =) lahanayı sadece şu coleslaw salata olarak seviyorum :D bir de kıymalı sarması olursa. benim kabusum da kapuskadır mesela :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla şuan lahanalı hint kuzusu yapsalar yemem. Hatta lahana satan pazarcılara bile istemeden pis pis bakıyorum :D

      Sil