HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

23 Mayıs 2016 Pazartesi

BAŞKASI OLMA KENDİN OL ÖYLE ÇOK DAHA GÜZELSİN

Küçükken ailem beni dahi çocuk sanıyordu çünkü Casper çizgi filminin jenerik müziğini ingilizce olarak baştan sonra ezbere söyleyebiliyordum. İki buçuk yaşında falandım hemde.

-Anneciğim, peki dahi olmadığımı ne zaman anladınız?
-Beş yaşında yavrum.
-Nasıl?
-O yaşa kadar Pamuk Prensesi, tavuk prenses sanıyormuşsun çünkü. Sana tavuktan prenses olmadığını öğretene kadar göbeğim çatladı.
-Öyle sandığımı nerden anladınız?
-Gördüğün tavukları prenses diye çağırıryordun. Hatta horozları da.

İlk okulda ise kimseye gerek olmadan kendi kendime anladım salak olduğumu. 
Derslerim iyiydi ama diğerler öğrencilerle aram hiç iyi değildi. Oldum olası öyleyimdir. Hayatıma biri girince genelde ben çıkıyorum. Erkek çocukları saçlarımı çekince bana aşık olduklarını zannediyordum. Saçımdan sürüyerek beni mağarasına götüreceğini düşünüyordum. Bildiğin taş devrinde sanıyordum kendimi. Bir kere çekince nişanlandık, sürükleyince evleniriz herhalde diye canlandırıyordum kafamda..



Liseyi zaten anlata anlata bitiremem başlarsam. Her sevgilimden o kadar çok ağlıyordum ki sunta olsam şişmekten şeklim değişirdi. Dünyanın sonu geldi sanıyordum. Ulan salak, hadi bir aşık oldun bitti dünyanın sonu geldi başka biriyle birlikte oldun. Onda da aynı şey oldu yine dünyanın sonu geldi. E bu dünyanın sonu hiç bitmiyor mu? Bir de triplere giriyordum. Bu şehrin tadı yok. Hayat çok saçma diye. Şimdi bakıyordum dönüp, hiç çok yakın sınıf arkadaşım olmamış benim. Liseden hala görüştüğüm en yakın arkadaşlarım bile başka bölümden kızlar. Bir insan 12 sene okur 4 okul değiştirir de hiç mi görüştüğü sınıf arkadaşı olmaz. Yok. Kimseye kötü davranmama rağmen, yakında davranamıyorum. Sivri, sipsivri bir karakterim. O kadar zor bir insanım ki, yakından tanıyan yakamı bırakmıyor sevmekten, tanımayan da nefret ediyor. Eğer tanımıyorsanız otomatik olarak içiniz ısınmaz bana. -Ayyy çok konuştum arkandan , başta hiç sevmemiştim seni ama tanıyınca alakası bile yok- lafını istisnasız her muhattap olduğumdan duyarım. En yakın arkadaşlarım ilk başta benden hep nefret eden tipler. Lan yoksa hala nefret ediyorlar da örgüt kurup benden intikam mı alıcaklar kahpeler. Öyleyse senelerdir acayip oynuyorlar bana. (: İnsan kendini dışardan analiz edemiyor ama ben sanırım baya burnu havada, soğuk nevale bir tipim. Kibirli, kendini beğenmiş bir insan bile olabilirim hatta. Ağzıma edeyim kendimin bak böyle düşününce çok kızdım. 

Acımasız gerçekse şu; Herkesin dışardan itici bulduğu tip, aslında eğlenceli ve cana yakın çıkınca, insanlar kendimi sadece onlara açtığımı sandıkları için özel hissediyorlar kendilerini. Daha çıkıp kimseye de söylemedim; beni o kadar sevmene gerek yok sana özel değil bu durum karakterim böyle diye. Etrafta sürekli yakın arkadaşım olduğunu düşünen tipler var ama bozamıyorum da.

Arkadaşın biriyle saçma bir konudan kavga edince olmayacak bir yerden vurdu beni. O zamana kadar hiç gündeme getirmediği ve rahatsızlığını zerre belli etmediği bir mesele. Eşimle kıskançlık yüzünden hiç kavga etmediğimiz ve erkeklerle de diyolog kurabildiğim, istediğimi istediğim yerde giyebildiğim için, faklı dünyaların insanları olduğumuzu, benim baya rahat bir insan olduğumu söylemiş ve kalbimi kırmıştı. Sanki birkaç ay önce telefonunda eski sevgilisiyle açık saçık konuştuğu için beş yıllık sevgilisi onu yakalamamış gibi. Ama kendini göremiyor insan işte. Hep en iyisiyiz sanıyoruz. En mükemmel biziz. Acımasızca eleştirip kanatıyoruz. Söylemedim, sen benden daha rahattın diye. Gerçeği yüzüne vurup incitmedim. İnanmadım onun algılayabileceğini. Kendini bilseydi o kadar acımasız savurmazdı yersiz cümlelerini. Birine kendini öğretemezsin. O bulmak zorunda.

Benlik ve kişilik bilinci oluştuğunda neredeyse orta yaşı geçmiş oluyor insanoğlu. Herkes kendini, kendine o kadar iyi savunuyor ki, hemen hemen kimse sandığı kişi değil. Bu post okuyucusunu biraz düşündürsün diye yazıldı. En azından bir amacı olsun.En azından okuyan bitirdikten sonra bir düşünsün, 'acaba ben olduğuma inandığım kişi miyim?' diye. 

Kendini tanımadan geçen bir ömür, başkaları tarafından hor görülmüş, eksik kapasiteyle yaşanmış bir ömürdür. İlk taşı en günahsızımız atsın.

Not: Eğlenceli başlayıp, nutuk çektim. Azıcık kandırıkçılık oldu ama idare edin. Öpüldünüz.







60 yorum:

  1. güzel yazı olmuş:)ben vurdum sandığı konuyu anlayamadım nasıl vurdu bir birine güvenen eşler olmanızı ve canının istediğini giymeni mi? ,arkadaş seçerken kadın erkek ayırmadığını mı?bunlar bence kıskanılan özellikler olabilir tartışma sırasında yüze vurulacak kusurlar değil:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen başkasında görüp kıskandığımız şeyleri yadırgarız ya, onunki de o hesap. O da istediğini giyebilmeyi istiyor ama sevgilisi kıskanç diye ters bir durum oluyor. Bu durumda kendini normal beni anormal sanıyor. Onunda yakın erkek arkadaşı var ama farklı sanıyor kendini. Baya aynaya bakmayan insanlardan. Yine de kızı severdim. Üzdü bu beni.

      Sil
  2. Bir ben vardır bende benden içeru diyorsun. Mümkün... Herkeste vardır da, herkes içerusundan haberdar değildir. Bana da uğra Miras hatun. Sevgileğğğ ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimdeki beni de alır gelirim bacım (:

      Sil
  3. ah ah gerçekten hepimiz kendimiz gibi olsak ne güzel olacak;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha adaletli bir dünya olurduk o zaman. Sanırım insanın yapısına ters. :)

      Sil
  4. Miras, canım, deli kızın bohçası seni haftanın bloğu seçmiş :)
    Tebrik ederim çok da güzel bir seçim yapmış.
    Bu arada benim de çevremde var, kendi yaptıklarına bakmaz, etrafa laf söylemeyi çok sever. Biraz kıskançlık ve olmak isteyip de, olamama devreye giriyor sanırım. Halbuki, o senin hayatın, bu benim. Benim iyi ve huzurlu yaşantım varsa, sana ne faydası var, ne zararı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haber verdiğin için teşekkür ederim daha bakmadım. Çok da sevindim. Derya abla bitane ya (:
      Konu ile ilgili elden gelen tek şey, kendimizi kontrol edip her olayda aynı şeyi yapıp yapmadığımızı düşünmek sanırım. Başka yapacak birşey yok. Bir kişi, bir kişidir.

      Sil
  5. Senin durumun bir değişik hali benimki de. Ben de insanlara çok gülüp ederim ya da buluşur konuşurum bundan kaynaklı insanlar bana yakın olduklarını düşünür ama kesinlikle yakın değilimdir. Hayatıma yakın diye bir elin parmağını geçmeyecek kişi aldım o kadar onun dışındakiler zaman geçirmek için. O patavatsız lafların ucu bucağı olmuyor çünkü ne kadar çok kişi olursa. En iyisi minimumda tutmak nerede çokluk orada bokluk derler ya o hesap. Çok iyi tanıdığını düşündüğün biri bile çıkıp sana "sen böyle böyle yapmıştın" diyebiliyor çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, gösterdiğimiz kişi aslında olduğumuzdan çok farklı ama bu karakter işte bilinçli yapılan birşey değil. En azından art niyetimiz yok. Bu arada çok yorum atmasam da sık sık takip ediyorum seni. amacından çıkmayan ve okurken dinlendiren güzel bir bloğun var.

      Sil
    2. Teşekkür ederim. O bloğun tek amacı da o zaten beni dinlendirsin sizlerle olan iletişimim kopmasın o kadar :)
      Herkes %100 olduğu gibi davranamaz bence. Ortada dediğin gibi art niyet olmadığı sürece sorun yok bence

      Sil
  6. Zaten bu tür yazılardan dolayı seni takip ediyoruz, hem eğlendiriyor hemde alttan subliminal mesajları veriyorsun... dur bakalım... yoksa sen İlluminatili misin kızzz????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahhhaaa :D Tanımışsın vallahi beni, o bile beklenir demi benden. Ama benim 3. göz yanlışlıkla popomda çıktı, ondan saklıyorum :D

      Sil
  7. İyi yazı olmuş . İyisin, bayaa iyisin:))) Benimde son zamanlarda çok gözüme batan bir konu. Birisi yanlış bir şey yapıyor ama bahanesi hazır. Aslında içten içe yanlış olduğunu biliyor ama o bahaneyle kendini rahatlatmaya çalışıyor. Hepimiz çok pis benciliz işte ne olacak:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ((: Teşekkür ederim. Sen okuduğun için iyiyim.
      Yanlışlarımızı bilicek bilinç varsa o bile mucize. Farklı değiliz aslında eleştirdiklerimizden.

      Sil
  8. valla bazı noktalar hariç, yazıyı ben yazmışım haberim yok gibi hissettim :D Bu kadar olur ya, şaşırdım !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklın yolu bir ((: Belki şizofrensindir bu da senin ikinci kişiliğinin bloğudur :D NE korkunç olurdu demi

      Sil
  9. İğne çuvaldız olayı bizde yok biz direk çuvaldızı başkasına batırma derdindeyiz. Hayatta yaptığın şeyi başkasında görüp kınamak kadar saçma bişey yok.. Ve evet insan kendisini bilme güzel yere parmak basdın :) yine sevdim yazını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dürüst olmanın ilk kuralı kendine doğruyu söylemekle başlıyor. En çok kendimizi kandırıyoruz. Böyle düşününce ne kadar korkunç aslında demi

      Sil
  10. O halde sende benim gibi sol beynini kullananlardansın.. Bana da seni hiç sevmezdim ile başlayan türlü cümle kurulmuştur.. Hoş şüpheciliğimden 'tanıyınca daha da sinir oldun di mi pislik?' diye içimden geçirdiğim olmadı dersem yalan söylemiş olurum.
    Elbette okurken düşündüm. Ama kendimi bir sıfata oturtamadığımdan olduğuma inandığım kişiden ziyade hiç olmadığıma kanaat getirdim. Valla da en günahsız benim diye bir iddiam yok ama bir taş atmış olayım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyinle mi ilişkiliymiş bu iticilik olayı. İlginçmiş. Bende sinir oluyorum neyimi sevmedin tanımadan etmeden diye. Tanı öyle sevme dimi. Sıfata oturtamama olayı biraz yaşının yaşadığı dönemle ilgili. Şüphecilikte güzel bir sıfat olmuş :D Olgunlaştıkça kendini daha iyi tanıyorsun. Ben buyum diyebilmek için de baya dürüst olman lazım kendine. bu taş tüm sevipte gıcık olduğunu sananlara gelsin o zaman :D

      Sil
  11. Hangimizin günahı yok ki; insanız, beşeriz, şaşarız ve hata da yapar, günah da işleriz. O halde ilk taşı atan günahsız biri çıkmayacaksa eğer, en günahkarımız bence önce o taşlasın şeytanı. Öğrensin şeytan taşlamasını. Çıkartsın içindeki şeytanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam hoş bir metofor olmuş. Faklı bir yaklaşım. 2 cümleyle düşündürdü ve haklısınız.

      Sil
  12. Başkalarının eksiğini görenler kendi eksikliklerini göremezler ve hep başkaları gibi olurlar. Bu yüzden başkası olma kendin ol sozunu ben cok severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkalaşan insanlar en sıkıntılısı. Hem kıskanç, hem özenti, hem de kendini bilmez olurlar. İnsan kendini sık sık dinleyip frenleyebilmeli. Becerebiliyorsak, öyle çok daha güzeliz (:

      Sil
  13. Okuyanı bol bol güldüren bol bol düşündüren bu postun linkini biraz blogtan erişim sağlamayan ama bu posta çok ihtiyacı olan arkadaşlarla paylaştım inşallah iyi gelir :)))))) "acaba ben olduguma inandığım kişimiyim"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kavga çıkar arada ben dayak yerim gibi geliyor :D Şundan kesin eminim; Ben olduğuma inandığım kişi miyim, diye düşünebilmek bile başlı başına vicdan ve karakter sahibi olduğuna işaret.

      Sil
  14. Aslında tüm yazdıklarında çaktırmadan bir mesaj veriyorsun Miras'cım :) yine her zamanki gibi bir solukta ve keyifle okudum vallahi :) kitap yazsan koşa koşa gider alır okumak içinde zaman yaratırdım emin ol :) o kadar keyifle okuyorum yazdıklarını <3
    Çok öpüyorum canım <3 kendinle hep barışık kal ve bizleri bu güzelliklerden mahrum bırakma olur mu <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağzın bal yesin :D Bu kadar tatlı dilli olabilmek için ne yiyip ne içiyorsun mübarek :D Ben de çok öpüyorum bitanesiniz

      Sil
  15. Merhaba sevgili Derya ablanın blogundan geliyorum. Sizi tanıdığıma memnun oldum. Takipteyim. Yeni yayın ve yorumlarda görüşmek dileğiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Teşekkürler Derya abla sağolsun (:

      Sil
  16. Az biraz benziyoruz MİRAS! Ben de çok okul değiştirdim hani ilkokul arkadaşımı buldum faceden falan diyenlere bakıyordum, hiç hatırlamıyorum bile 😂 şu saç çekme olaylarına yüklediğin manalar süpermiş 😉 tavuklar ne çekmiş sendem dicem ama menundan kalmışlardır herhalde asıl olan anneye olmuş 😯 giriş gelişmeden çıkan sonuç uçurdum bizi 😉 Kalemine sağlık 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak işte ne kadar halktan biriyim :D Saolasın kaarşim

      Sil
    2. Haklısın biz halktaniz miras 😉

      Sil
  17. Etrafimizdakilerin zaaflarını, hatalarını daha sonra kullanmak üzere heybemize atıyoruz. En ufak saldirida sopalarimizi cikartiyoruz. Insanlar cok korkunc oluyor bu zamanlarda. Bazen kendimden bile korkuyorum. Ilk tasi ben atamam yani. Baskasi atsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel özetlemişsin. en pis tarafı da hiç toz kondurmuyoruz kendimize...

      Sil
  18. Bence güzel bir yazı olmuş ben beğendim :)
    Bana da çoğu zaman gıcık biri olduğumu söylerler. Ben de kendimi şu sözle savunurum. Eee ben zaten biliyorum bunu. Gıcık değilim demedim ki :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya baya gıcıklık yapıyosun yani :D keyif alarak hemde :D Bak bu da iyiymiş helal olsun ((:

      Sil
  19. Güldürdü.. Daha çok düşündürdü, cidden keyif alarak okudum ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Her zaman beklerim ((:

      Sil
  20. Haftanın bloğuna bir selam verelim, kendimize gelelim ve kendimiz olalım. Sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz 😉❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huuuhuuuuhh şarkı sözü gibi mi desem, atasözü mü tek cümlede bütün anafikir ortada bravo :D

      Sil
  21. Kendini elestirebilen hatalarini gören ve kabul eden insan artik olmustur :) Bir de ömür boyu ham kalan bir cins var ki iste bir sey olamadigi için olanlarda açik arar durur. O türler degismiyor maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım hep kendini ve haddini bilen insanlarla karşılaşırız. Çok sevdiğim bir söz var
      Allahım; bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için cesaret, değiştiremeyeceklerimi kabul etmek için sabır ve aradaki farkı ayırt edebilmem için akıl ver.

      Sil
  22. Hahaha valla tam kandırıkçılık oldu bu. En son tavuk prenses olayına gülüyordum. Sonra karakter olarak ne kadar benzeştiğimizi farkettim. Sonra da bi baktım kandırılmışım. Ama başlıktan ötürü böyle bir son bekliyordum zaten ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demi ama baştan sinyal verdim aslında ben :D Yazı da kendinden birşey bulmasan okuyamazdın zaten. Bir parçan bile olsa bu durumun içinde belki de...
      Hala tavuktan da çok güzel prenses olabileceğini düşünüyorum bu arada :D

      Sil
  23. Sakın o neyi senden intikam almak icin örgüt kuran arkadaslarin eve koymus olmasin :)) ilk taşı en günahsiz olaniniz atsin benim de cok sevdigim bir söz.. o yüzden yadırgadigim bisey olsa bile yargilamak bana düsmez deyip yorum yapmiyorum insanlar hakkinda.. gel gör ki herkes bizim kadar ince düsünüp, empati yapan, bugunun yarini da var diyerek konusan insanlar degil! zorla egosist yapiyolar insani oturdugum yerden günaha giriyorum bak :D bugun de kendimi övdüm cok sükür :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahhhaaay öv öv hakettin bak şimdi neyi o örgüte bağlamak öpsen aklıma gelmezdi helal :D :D

      Sil
  24. evet yaa ne güzel komik gidiyodu noldu öyle sonunda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne biliyim ben de şaşkınım havalara girdim galiba :D

      Sil
  25. Bizim toplum olarak kişilik yapımız bu şekilde zaten biz birşeyleri yapmıyorsak hep bahanemiz var başkları yapmıyorsa ya tembeldir ya uyuşuktur. Hemen gömeriz anında. Bu arada yazıya da bayıldım tarzınıza da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ŞAk diye etiket yapıştırmak gibi bir özelliğimiz var. Acaba Türklere mi özgü bu. Belki de özgüven eksikliğidir. Çok teşekkür ederim bu arada özellikle edebiyatla ilgilenen bir insan olarak iltifatın çok kıymetli

      Sil
  26. seviyorum senin yazılarını ya bence acayip eğlenceli bir karaktersin sevmeyenler utansın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dürüst olmak gerekirse bloga sadece iş sesimi yazdığım için muhtemelen için eğlenceli. Dışardan biraz kibirli ve burnu havada bir tip olarak göründüğümü bende kabul ettim artık. Yine de Kişi kendi gibi bilirmiş derler ya güzel görüyorsun güzel bakıyorsun. Seni sevmeyenler de (gerçi yoktur heralde olsa olsa benim gibi kıskananlar çıkar) utanmasınlar ölsünler direk :D

      Sil
  27. Karakter olarak beni mi tanıyor lan bu yazar dediğim bir yazı olmuş tam beni yansıtmışsın 🙈 Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  28. Özlemişim yazılarını okumayı. :)

    YanıtlaSil
  29. Çok eğlenceli güzel bir yazı olmuş. Kesinlikle takibe değersiniz :)

    YanıtlaSil
  30. Çok güzel bir yazı olmuş, çok beğendim :)

    YanıtlaSil