HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

3 Kasım 2015 Salı

ÇİZİK KESTANELER

İlk aşk! Sonradan anlattığınızda rüya gibi anlatırsınız. Çocukluklarınızı, salaklıklarınızı, tüm o tecrubesiz yanlışlarınızı. Her şey çok güzeldir ama. Çünkü, herşey büyülüdür. İlk keffedişinizdir. Dokunmayı, bakışmayı, bakışları kaçırmayı... 

işte bir dengesizlik hikayesi daha geliyor. Dürüst olmak gerekirse, yaşamam gereken bir rüyayı nasıl kabusa çevirdim hiçbir fikrim yok. Sanırım başından yanlıştı. Bir kere bir erkeğin neresine aşık olursunuz önce? Tamam benim aşık olduğum arkadaşında derya deniz gözleri vardı, kumraldı, karizmatikti, çok efendi ve ilk bakışta bilgiliydi ama ben bunların hiç birini bilmiyordum. Çünkü sırtına aşık olmuştum!

9 yıl önce, okuldan kaçmaya çalıştığım bir sabah, bekçi kulübesinin yanında sağa sola volta atarken, benimle aynı işlemi yapmaya çalışan birinin sesini duydum. Sanırım bekçiyle araları iyiydi ki anlaşmaya çalışıyordu. İnce ve kibar bir sesi vardı ama ne dediğini tam duyamıyordum. Üstüne üstlük yüzünü de göremiyordum. Ama aşık oldum. Nabzım yükseldi, nefesim tıkandı, heyecanlandım ve kelebekler mideme s*çmaya başladılar. Kelebeklerin bu terbiyesiz faliyetinin sebebi muhtemelen, vucudumun geçirdiği evrimi saçma bulmalarıydı. Sonra bir kalabalık oldu ve kayboldu gözden. Bekçi amcayı mı öpsem, düşüp bayılsam mı, noluyo lan bana diye şaşırsam mı karar veremedim. Her ergenin yaptığı gibi gidip o zaman ki en yakın arkadaşım Gülay'a anlattım. Kim dedi haliyle. Neye benziyordu. Haaaaa dedim o an aydınlanmış olarak. Bilmiyorum! O an aklıma geldi yüzünü görmediğim.Erosun suçu. Oku adamın götüne atmış, yüzüne atsa görürdüm bende.


Aradan bir hafta geçti. Sırtlı, omuzlu, bekçili rüyalar gördüm. Sonra biyoloji sınıfından çıkarken, bir mavi göz geçti yanımdan ve kelebekler tekrar faliyete geçti (ne yaptıklarını söylememe gerek yok sanırım!). Yüzünü de görmüştüm. Gülay'ı buldum. 
-Oha bizim okulda böyle tipler varmıymış 
-O Gülay buldum onu! dedim 
-Nasıl tanıdın?
-Sırtından tabiki.
-Aferin sana salak. Okuldaki en yakışıklı son sınıf süper lise çocuğun sırtına aşık olmuşsun.

1. sınıf ezik bir ergen olarak nasıl yaptım bilmiyorum ama tanıştım. Okul koridorlarında uçar adım Leyla gibi dolaşıyordum. Evleneceğimizi ve mavi gözlü çocuklar yapacağımızı hayal ediyordum. İlk defa aşık olmuştum ve resmen gazozla sarhoş oluyordum.

Hikayenin bu kısmını özet geçeceğim. Uzunca bir süre mesajlaştık ama benim çömez olmam işimizi zorlaştırdı. Koridorda elini omuzuma atınca namusum kirlendi sanıyordum. Artık benim helalim falan diye düşünüyordum çünkü.Sonra biraz havam olsun diye Hentbol takımına yazıldım ve çok başarısız olduğum ortaya çıktı. Benim maçlarıma geldikçe daha da dibe battım ve nihayetinde ilgisini kaybettim. Soyunma odasında onu, göbeği piercingli takım kaptanıyla öpüşürken yakalayınca ilk aşk acımı da yaşamış oldum. İnanılmaz zordu ve çok acı verdi. Peki ben naaptım?

Aradan 6 ay geçmiş ve aşk acımı atlatamamış bir ergen olarak yapılabilecek en saçma şeyi yaptım. Yadırgamayın o zamanlar çok modaydı. 5 arkadaş oturduk ve hepimiz yaptık. Utanç içinde söylüyorum faça attım. Canıma kıyamadığım için deriyi tırmalama derecesinde ve hafif sıyrıklardı. Sadece bir tanesinin iki santimlik izini hala saklarım kolumda. O da ondan hatıra olsun diyeceğim ama diyemiyorum çünkü o bunu görünce hepimize ÇİZİK KESTANELER gibi olmuşsunuz dedi. Yani façayı görünce aklıma o gelmiyor. Kestaneyi görünce geliyor. Farkındayım, hiç romantik bir anı değil.


Böylelikle, başından sonuna saçma bir ilk aşk tecrubesi yaşamış oldum.Şimdi dönüp bakınca salaklıklarıma iyi tahammül etmiş ve sürekli şans vermiş bana diyorum. Umarım çok mutludur şuan. Bana farkında olmadan bir çok şey öğretti. Ondan sonra kendime zarar vermeyi hiç düşünmedim mesela. Omuzumdan hamile kalınmayacağını, çocuk yapmak için yaşımın çok küçük olduğunu falan filan... 

Bloğu yazdıkça şunu keşfediyorum ki bir kızım olsa ona akıl veremem. Yaptığım her yanlış o zaman gerekli ve güzeldi. Hepsi bana birşeyler öğretti ve hepsi birleşip beni ben yaptı. Hepsi hayattı. Ve hayat ne kadar saçmalarsan saçmala sana doğruyu gösteriyor. Yine de kolunuza çizik atmayın. Dalga geçiyorlar!

28 yorum:

  1. Selam cnm, ben çizik atmasam da edebiyat dünyasına deprem yaratacak şekilde şiirler yazdım ve hâla saklıyorum... Yakmak belki daha iyi olurdu ama yapamadım işte, belki kızım ilk aptallıklarını yaparsa eline tutuştururum... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi bende kolumdaki iki santimlik çiziği gösteririm :D Gamze bu kafayla şiir yazdığımı düşünebiliyo musun sen benim. O hareket tam senlik ama

      Sil
  2. Deneyimlerden faydalanmak her zaman iyidir. Sen sen ol her şeyi yaşamaya çalışma çûnkü çok sıkıntı yaşarsın. İşin olumlu tarafından bakman ders çıkartman çok güzel, yalnız seni aldatan biri için çok da vicdan yapmana "aslında bana tahammül etti" gibi düşünmene de gerek yok! Gençlik biraz sancılı geçer ama en güzel zamanlardır, tadını çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok aldatmadı beni. Aldatsa ballandıra ballandıra yazardım. Sevgili olamadık ki garibimle. Baktı hiç bir şeyden haberim yok döndü gitti (: anne olmak kolay değil değil mi savunmak istiyor insan (:

      Sil
  3. ah gençlik aşkları. aptalca tripler, havalı havalı gezmeler. sivilceli ergenler...

    YanıtlaSil
  4. Ve çok yakında Miras Erist ile Yoğurt Kabı Ürün İncelemesi Kurall Dergide!!!
    tutulmamış sözlerin tutulması umuduyla :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi önerdiğin konuyu denedim ama yazdıklarımı sana layık bulmadım :D ondan şeedemiyorum şeedebilsem şeetçem :D

      Sil
    2. Sen yaz ben ekleme yaparım hem reklama başladım ;)

      Sil
  5. gençlik aşkları aptallıkları :) paylaşmana sevindim ama :) seni yeni buldum bu arada takibe de adım bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. monacığım farkındayım beni takip ediyorsun en kısa sürede 8 kiloluk çantamla senin bloğuna bile geleceğim emin ol (:

      Sil
  6. Ah gençlik hiç birşeye benzemiyor. Keşke o günlere dönme şansım olsa ve her konuda daha az hata yapma şansı verilseydi. Kimse için kendine zarar vermeye değmez. Kendi canını acıtmanı hiç anlayamadım açıkçası. Güzel bir kızın kolunda ileride belki de hatırlamadı bir erkeğin üzüntüsünün façası. Olmasaymış iyiymiş. Tecrübelerinden ders çıkarmışsın zaten bir de ben nasihatçı abla rollerine girmeyeyim sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben dersimi aldım zaten de o zaman o çizikler dövme gibi kabul ediliyordu. bir dönem havalıydı yani. can acısının ruh acısını bastırabileceği gibi saçma bir akım hakimdi. Çocuk bizden akıllıydı ki ta o zaman saçma bulup kestane demiş bize :D bize ablalarda lazım sizi seviyorum... ((:

      Sil
  7. mimledim seniii.

    istiklal caddesinde kestane öyle pahalı ki yaaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok büyük yemin ediyorum deep o günden sonra bırak kestaneyi kestane şekeri bile yemedim :D bilemiyorum fiyatları

      Sil
  8. seni hiç atlaya bilir miyim atlar mıyım yaa. yakında yazıcam kii. :)

    YanıtlaSil
  9. Koluna faça atmış her insan ufak da olsa bir pişmanlık yaşıyor sanırım. Devamında da o façaların üzeri "K.Atatürk imzası" ya da "Annem" yazılı dövmeyle kapanıyor.

    Sende hangisi var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahhh hayır hayır. Küçücük 2 cm belli belirsiz bir çizik için dövme yaptırmadım. Orda olmasını ve bana birşeyler hatırlatmasını seviyorum. Ne zaman kendimi aptal durumuna düşürücek olsam soldan soldan selamlıyor ((:

      Sil
  10. merhaba bloğunu yeni keşfettim takipdeyim, bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  11. Koluna çizik atman zaten romantik bir anı değil zaten.Ayrıca en azından senden yaşça büyük olduğu için daha aklı başında olması gerekirken -ki lise son sonuçta erkeklerin akılları geç çıkıyor götlerinden biraz- öyle saçma bir aldatma girişiminde bulunacağına ayrılsaydı ya senden amaaan neyse çocuk malmış sende ergenliktemiş napalım olmuşş sen kestaneyi hatırla kestane güzeldir o maldan daha sevilesidir :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok çıkamadık biz. O yüzden bir aldatılma da yaşamadım. Benden bir yaş büyüktü. Kız kısmı olarak hemen intikam peşine düştük :D

      Sil
  12. Gercekten şahanesin:) ben de basketbolcu platonigim için basketbol oynamaya başlamıştım. Ama benim az buçuk yeteneğim vardı. Sonra profesyonel bile oldum bir süre. Ama onun için hep ogle arasında gömleği dışarda saç baş dağınık basketbol oynayan kız olarak kaldım. Yani iyi hentbol oynasan da sonuç degismeyebilirmis:) olmayınca olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunca yıl sonra suçu kendimde bulmayayım diye beni teselli ettin. Çok ciddiyim Allah razı olsun (: Ama belki az yeteneğim olsaydı bu kadar çabuk dönüp gitmezdi be. Basketbolcu da saç baş dağınık olsa da serseri bi cool olur seninki de az öküzmüş :D

      Sil
  13. bi de son yazıma bi baksan ya amaa :)

    YanıtlaSil
  14. Kestane cizigi ha süpermis
    Derste senin yazını okudum gülümsetti beni:)
    Hala dersteyim hahaha

    YanıtlaSil
  15. Yalnız çizik kestanelere benzetmesi ayrı olay bence adama bak ya nerden gelmişse aklına. :D

    YanıtlaSil