HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

22 Kasım 2015 Pazar

BEN BİR BARDAĞIM

Kör kütük sarhoş olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum. Atarım giderim kime, tam olarak emin değilim. Putin'e sövdüğümü hatırlıyorum bir ara, Kıvanç BaldanTatlıtuğ un o sarı saça aşırı yanık tenini şiirsel bir dille eleştiriyorum. Gazımı alamayıp, tecavüze uğradıysa bile kadın ölsün, bebek niye ölsün diyen devlet bakanına bir güzel giydiriyorum. Yetmiyor. Ana avrat sövüyorum ama nasıl tatlı sövüyorum. Sonra kimin anasına sövdüğümü hatırlayamadığım için vazgeçiyorum sövme işleminden. 



Sarhoşluğum çok fena. Kusmuyorum. Midem de bulanmıyor. Kusmak için tuvalete gitsem o kadar saçmalamam belki. Saçmaladığımında farkında olarak devam edip, ertesi sabaha herşeyi hatırlamış olarak uyanıyorum.  Vicdansız bir beynim var. Sarhoşluğu sadece saçmalamak için kullanıyor şerefsiz. Tamda bu anlardan birinde, bir kız arkadaşla evde kuzu kuzu içiyoruz. Kırk yılın başı yaptığımız bir olay içmek. Öyle mezeler hazırlamışız ki içmekten ziyade yiyoruz. Masada ki meyvenin çerezin sayısı belli değil. Üçüncü arkadaş geliyor eve, bize katılmak için, çağırmıştım ama gelmez umuduyla. Elimde bardak kapıyı açıyorum:
- Aha, bir manyak ve bir bardak. 
Bana bakıyor ama ben dikkatli dikkatli bardağa bakıyorum. Sonra bardakla konuşuyorum.
-Sana manyak dedi. Alınmaca yok. Ben manyak olmadığıma göre bardağım heralde. Bundan sonra bardağım ben.
-Hayır manyak olan sensin elindeki bardak.
-Duydun mu manyak bardak ben senin elindeki bardak manyağım.
-Lan önceden çitf kişilikliydin. Şimdi eşyalarla kişilik bölünmesi yaşıyorsun.
Üstüme alınmıyorum. Bütün suçu ve hakareti bardağa aktardığım için rahatım. Ben gene iyiyim. Karşımdaki arkadaş sıcak oldu diye hırkasını çıkarıyor. Sonra bizi azarlıyor, kim çıkardı bu hırkayı diye. Bulup giydiriyoruz, bu seferde kim giydirdi diye paylıyor. Valla ağzımızla içiyoruz ama evde üç kız içme amacımız sapıtmak zaten. O yüzden herşey kuralına uygun ilerliyor. Tek sorun benim hala kendimi bardak sanmam. Birinin eli çarpıyor bardak kırıldı diyorlar. Bağırmaya başlıyorum evde. Eveeet çok kırgınım ben, söyleyin lan kim kırdı beni!! Bu noktaya nasıl geldim?

Aslında sebep çok basit. Karşımdaki iki yakın arkadaş. Aylin ve Sema. Sema Aylinin bir aylık çıkıp bıraktığı çocuğu aylardır seviyor. Aylin de bula bula benim eski sevgilimi buldu diye sinirli. Semaysa o çocuğa yazık, madem sevmecektin niye çıktın bıraktın canım çocuğu zebil ettin diye sinirli. İkisi de birbirine iyi davranıp beni dolduruyorlar. Sarhoş oldukça da açılıp içlerini dökmeleri, kavga çıkarmaları an meselesi. O yüzden ben bir bardağım. İç Miras. Aklının yerinde olduğunu anlarlarsa seni hakem yapacaklar. Allahım nasıl geldim ben bu duruma. Paşabahçeyim ben. Doldur doldur. İçmem lazım. 

Saatler ilerledikçe laf sokmalar başlıyor. Zarif yılanlar. Tatlı dilli saf sokuyorlar. Sıçtın Miras yok senin kurtuluşun. 
-Elindekinin değerini bilmeyip, sana değer vermeyenlere değer verirsen, kimse arkandan üzülmez.
Sarhoş kafası özlü sözü bu kadar demek ki.
-Başkasının elindeki her zaman tatlı gelir. O yüzden değerli gelmiştir.
Lan ellemesem de kavga ettikleri sıra çekip internete mi koysam. Kafa kıyak kim suçlayacak.
Tam o sıra biri bardağı kırıyor ve bardak kırıldı diyor. Konuyu değiştirmem lazım. Aklıma gelen ilk mantıklı ve afilli cümle de, ben bir bardağım beni neden kırıyorsunuz, oluyor. Ağlamaya başlıyorum. Doğaçlama gittiğim için neden ağladığımı henüz bulamadım. Acil bir şeyler yapmam lazım. İlgi üstüme kayıyor. Biz kızlar ağlayan kız arkadaşa asla dayanamayız. Allahtan metefor yaptım sanıyorlar. Bir bardak gibi tuzla buz olduğumu beni bir şeyin aşırı üzdüğünü, gamımı kederimi kimseye söyleyemediğimi düşünüyorlar. Da şimdi bir gam bulmam lazım. Aklıma gelense sadece paşabahçe. Ayık olsaydım ne dizeler yazardım size yavru ceylanlar dua edin sarhoşum. Ağzımı açtığım an saçmalayacağım. Ama ağzımda, beynimden habersiz hareket etmeye başlıyor. Ulan bi konuşmadan önce beyne sinyal yolla bak konuşuyorum ben izin veriyor musun falan de demi? Aynen şöyle bir şeyler dediğimi duyuyor kulaklarım:
-Cihana bende aşığım! 
Lannnn salak. Gerizekalı. İki senelik ilişkin var be ne Cihanı ne aşkı. Aha bunlar birbirlerini dövmeyecekler, bir olup beni dövecekler. Cihan tipim de değil arkadaş. Herkese mavi boncuk dağıtan önüne gelene sulanan bir tip. 
Vallahi kızlara inme indi. Ağzım bir sussa, ah o ortadan ayrılasıca ağzım:
-Hepimiz Cihanız!
Yemediler boş boş bakıyorlar. Biri tutsa diğeri dövse. O yorulunca öbürü tutsa beriki dövse. Aralıksız sabaha kadar dayak yerim. Birbirlerini dövmesinler diye dayak yiyeceğim. Ölüm sessizliği indi. Semanın gözü seyiriyor. Aylinin elleri kasılıyor. Allahım beni bu durumdan kurtar. Saçmaladım Allahım. Söz bi daha komşunun veledini çimdiklemeyeceğim. Allahım beni bugün öldürmezlerse vallahi billahi bi daha bu kadar içmeyeceğim. O Cihanın çükü düşer inşallah. 

Bazen kurtuluş bir mesajın kuş cıvıltısında saklıdır. Sema mesajı açıyor bir link çıkıyor karşısına. Linke tıklıyor. Cihan ve başka bir kız. Aylinin hep kavgalı olduğu bir aşufte. Gülmeye başlıyorlar. Yırttım galiba deyip rahatlıyorum. Üçümüz beraber gülüyoruz. Bula bula bunu mu bulmuş burda üç tane güzel kız dururken diye. Sema Aylin'e destek çıkıyor. Birde Aylinin gıcık olduğu kız, bile bile çıkmış adam değilmiş diye. Öküz ölünce düşmanlık son buluyor. Aşk dörtlüsünden mağdur olarak sıyrılmış oluyorum.

Aradan kaç yıl geçti beni hala o zaman Cihana aşık oldum sanıyorlar. Şimdi onlara aşık değildim, o kafayla başka söyleyecek bir şey bulamadım desem inanmazlar. O yüzden hiç açıklamaya çalışmadım. Yanlış bir şey yapmışım da bundan utanıyormuşum, hatamın farkındaymışım havasında hayatıma devam ettim. Konuyu dallandırıp budaklandırmadım. Ama içimde ukte kalmadı değil. Bildiğin gıcığım Cihana. Muhabbetini bile sevmiyorum adamın. Beni ona aşık sanmalarından hep nefret ettim ama kimseye de söyleyemedim. 


Şimdi daha temkinliyim. Zaten şimdiki aklım olsa bırakırdım dövsünler birbirlerini. Kendimi ortaya attım diye dayak yememe saniyeler kalmıştı. Ne güzel kendimi bardak sanıyordum. İnce belli bardak mı olsam yoksa arjantin modeli mi diye karar vermeye çalışırken nasıl oldu da ben Cihana aşığım dedim hala aklım almıyor. O gün beni dövseler, sonra bütün arkadaşlarıma da sevgilisi varken Cihana göz koymuş deseler, adım şıllığa çıksa haketmedim diyemem.Sevgilim de terkederdi beni. İtiraz etsem ne fayda. Salaklığımla hayatımın kıyısından U dönüşü yaptım. Başımı belaya sokmakta üstüme yok. O yüzden evet. Ben bir bardak türüyüm. Hemde sheker. Ortalığı karıştırmakta üstüme insan tanımıyorum. Şimdi içerken genelde suskunum. Çok lafa karışmıyorum. Ağzımı gerekmedikçe açmıyorum. İnsanlarda Miras içerken çok sessizleşiyor falan diyorlar. Ah bilseler ağzımı açınca neler oluyor...

7 yorum:

  1. Ben Barmaid iken sarhoşluğun binbir haline şahit oldum. Ne trajediler, ne kavgalar, ne hikâyeler... Bir kez arkadaşlar ile içtiğimizde hiç haz etmediğim bir erkek ile dalga geçip " sen âşık olunacak bir adamsınnnn" dedim. Uzuuuuun zaman bu da peşimi bırakmayıp çıkma teklifi edip durdu, taa ki allahın sevilen bir kulu imdadıma yetişip ONA çıkma teklifi edene kadar. Bana inat beraber oldu bende kurtuldum. Bir daha tövbe ettim içkiliyken sevmediğim erkekler ile şakasına söz söylemiyecem diye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo Barmeid. Kim bilir daha ne marifetler var daha sende. Allahtan sabaha sarhoştum hatırlamıyorum a varmamış sonuç bunada şükür. Bigün başıma gelicek diye en korktuğum şey bu. Tanımadığım yerde içmiyorum o yüzden ((:

      Sil
  2. Aa hala bilmiyorlar mı gerçek olmadığını e hiç öğrenmeyecekler herhalde artık.Ay ne güldüm yazıyı okurken bende böyle yaptıklarımı hatırlamayacak kadar içmek istiyorum ama böyle neler yaparım bilmediğim için kontrolümü bırakmaya cesaret edemiyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok söylesem de inanmazlar zaten utancımdan söylüyorum falan sanarlar. He kesin öyledir diye dalga geçerler. gel içelim ben kontrol ederim seni :D

      Sil
  3. Bardak metaforlu ilginç komik yazı :)))

    YanıtlaSil
  4. Cok keyifli anlatmissiniz. Zaman zaman sarhosluk da iyidir.

    YanıtlaSil
  5. cihan nası biriydi ya ne şanslıymış :)

    YanıtlaSil