HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin?  Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki m...

18 Nisan 2016 Pazartesi

HANİMİŞ MİRAS?

Nerdesin? 
Onlarca 'kız sen nerdesin?' mailim birkaç tanede  'nereye kayboldun' yorumum var yazılarımın altında. Demek ki mail kullanmayan tek salak benim. Valla farketmezsiniz sandım ama yanılmışım. Açıklıyorum. Flash flash flash. 

Hayatımı ters çevirdim. İşletmemi devrettim ve başladım kariyer planlamasına. Ayda 14-15 bin kazanırken hangi asgari ücretcik beni tutacakmış şaşarım. Evirdim çevirdim evliliğimi ve hayatımı alt üst edecek bir plan kurdum. Maceraperest kocacım Can da her zaman ki gibi benim aklıma uydu. Bir buçuk metrelik bir eniştem var kendisi yurt dışında çalışıyor. Aradım onu, biz de gelelim dedim. Neden dediğim hakkında hala bir fikrim yok. Boşluğa düştüm ve dar geldi buralar. Can için hemen bir iş bulundu. Çünkü bilişim uzmanı bilgisayar manyağı bir kocam var. 'Bir kaç aya Can gelir. Can geldikten bir kaç ay sonrada sen gelirsin' dendi. Can 'ın bir aylık maaşı 4 bin dolar. 1 dolar 3 lira nerdeyse. Lojman da veriyorlar. iki sene iki kişi çalışıp havuzlu bir villa alabilirim. ingilizcemi geliştiririm. Türkçeyi unutmuş gibi 'hımmm nası diyor siz turkler' falan yaparım. Saçlarımı ombre yaparım. Dudaklarımı şişirtirim. Ne bileyim. Hayatımızın iki senesini verdim gitti.


Bekle beni Rıfkı ben geliyorum

Esas bomba gideceğimiz ülke : Afrika! Sokakta tavuk görünce yolumu değiştiriyorum. İnşallah götümü leopar kapar da aklım başıma gelir. Bahçemde yavru maymun yetiştirmeyi planlıyorum. Maymuna Rıfkı ismini vermek niyetindeyim. Safari turlarına çıkarım. Oradan Hindistan 6 saat. Hindistana gidip üçüncü gözümü açarım. Onlara zeytin yağlı yaprak sarma yapmayı öğretirim.Malum ineğe tapıyorlar. Gidip ineklerin kulaklarına et sote tarifi fısıldarım (öyle sere serpe gezip sinirimi bozmasınlar). Gece yatağa girince bunları düşünüyorum. Aramızda dua eden varsa geceleri Allah rızası için bi dua da benim için sıkıştırın araya. 'Allahım şu Miras kuluna da acık akıl fikir ver' diye.




Amcam taşa oturma cırcır olursun
Can gidince bir kaç ay Türkiyelerde bir başıma ne yaparım ben dedim ve yine dahiyane beynim kafatasıma sığmadı. Dubleks dayalı döşeli evimi toplayıp bir depoya kaldırdım ve akrabalarımızın koloni halinde yaşadığı semte taşındım. Yine Can'ın bir akrabasının alt katına. Hilton banyomu hasretle anıyor burdan selam yolluyorum. Müstakil bir evde bahçe katında bir odalık eşyam var şuan. Yaşıtlarım çocuklarını yollayacakları kreşi tartışırken ben internetten Afrika da muzun kilosu kaça, ona bakıyorum. Hadi ben kafama eseni yapıyorum da Can niye bana uyuyor onu hiç anlamıyorum. Üzüm üzüme baka baka morarıyor.

Bir- iki ay vaktimiz var Can'ın gitmesine. Bu süreçte dinlenip, playstatıon oynarız, yabancı dizilerimizin sezonlarını bitiririz dedik. Olmadı, olamadı. Ben normal olmayınca hayatımda normal olamıyor. Can'ın yıllardır gittiği kuaförü olimpik bir havuzun kafesini devir almış. Aldıktan sonra bunu karısıyla işletemeyeceğini anlamış. Ben salağım, bunlar benden daha salak. Miras gelsin işletsin dediler. Gidene kadar hem oyalanırız hem de düzene sokmuş oluruz kafeyi, arada bir de yüzeriz dedik ve kabul ettik Son bir aydır ebemin aşk hayatını beyaz perdede izliyorum. Bu da bambaşka bir komedi bambaşka bir hikaye. Bir sonraki yazıyı da bununla ilgili yazarım artık.

Sizleri çok özledim. Üzgünüm çok ara verdim ama hayatımı komple değiştirmek zorundaydım. Ruhen çok yorucu ve depresif bir iş. Kendi neşem yerine gelmeden sizinkiyle de oynamak istemedim. Yalnız ben bile şimdiden Afrika maceralarımı merak ediyorum. Hu bu arada biriniz benim yerime bebek yapsın. 2 sene daha yattı bebek işi. Elin Afrikalarında bir de doğurup, maymunlara kaptıramayacağım veledi. Öpücükler...

24 yorum:

  1. Senin 1.5 metrelik enişten ne yapıyor Afrika'da yahu da siz de gidiyorsunuz? AH bacım internet durumu nedir acaba oralarda? Gerçi bu Afrika'nın da gelişmiş şehri var, gelişmemişi var.
    Çocuğu orada yapmama fikrin mantıklı ama bir de iyi yönden bakalım. Hastanede ten rengi farkından karışma ihtimali olmaz :)
    Sevgiler canım, tekrardan hoşgeldin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz insanları şans getirsin diye mıncırıyorlarmış bacım benim el kadar bebeğe naapmazlar :D orada çamaşır suyuna batırılmışız gibi dolaşırız artık. İnterneti iyi olmasa benim Can gitmez zaten onun için doğa, hava su ateş toprak ve internetten oluşuyor. O yüzden ordan daha çok yazarım Hoş buldum iyi ki buldum.

      Sil
  2. Aferin kız, ne diye bu yaşta tıkılıp kalacaksınız. Hayalinizdeki yaşam olmasa da fırsatları değerlendirmek, ufuklarını genişletmek kadar maceraperest olun. Afrika ise Afrika, Zulu' lara selâm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birinizde deyin ki: kızım otur evinde çocuk yap ona bak, erişteli domates çorbası tarifi öğren ne bileyim fiskos kenarı yap falan :D Hep gaza getiriyosunuz. Zürafalar beni kaçırırsa sorucam size :D

      Sil
  3. özledim hocam, afrikanın neyi meşhursa ondan gönder bize ama önce kafenin neyi meşhursa onu alıyım lütfen :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afrikanın zencisi meşhur hocam :D Hiç tavsiye etmiyorum. Bende özlemişim valla kafa bloggerlarım benim

      Sil
    2. :DDD o ankara'da da var canım bolca sudanlı arkadaş mevcut kenarda köşede. daha başka.:D

      Sil
    3. Gana ya gidiyoruz. Kahvesi ve çikolatası çok iyiymiş. Yiğidin harman olduğu yerden kahve yollarım size. Benzinide meşhur bak gerçek anlamda su dan ucuz. Yollayın bidonları :D

      Sil
  4. Yaa bu sıralar değişim cesaretim için tam da aradığım kişiiiiiii hollleyyyy :)) tabiki afrikada komşu olabilecek kadar cesaret biriktirmem için çooookkk erken ama olsun enerjiye bayıldım, rıfkıya bittiimm :):):):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bende rıfkının hayaliyle gidiyorum. Rıfkının yavrularını da size yollarım :D Allah aşkına işini gücünü falan değiştir benden feyzalıp ülke değişme başıma ne geleceği hala muallak. Yamyamlar yemezse haber veririm gelirsin :D Hoşgeldin bu arada

      Sil
  5. Bu ne cesaret, bu ne adrenalin. kıskandım mı kıskandım , çünkü ben hem kıskanç hem fesatım :))Bu kadar değişiklik insan hayatını ne kadar değiştirir kim bilir:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni bu şansla orda yamyamlar yer boşuna kıskanıyosun :D Fesatlığını seveyim gel sende beraber haka dansı yaparız :D

      Sil
  6. merhaba Blogunu çok sevdim ve takibe aldım banada beklerim sevgileeer :)) http://nuranseker.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. Bu sayfada keyiflendim. Çünkü mizahı severim... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mizahtan anlayan birilerilerini keyiflendirmekten daha büyük bir gayesi yok bu mirasın (: Hoşgeldiniz

      Sil
  8. miras papucu yarım çık dışarıya oynayalım :DDD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz ne zaman büyüyeceğiz acep :D :D :D

      Sil
    2. benim büyümeye hiç niyetim yok ki :D
      özledik miras yaz ya. ben bıraktım. sen yaz bari :)

      Sil
    3. bana kötü örnek oluyosun demek ki :D

      Sil
  9. Hangi cümleye gülecegimi sasirdim ben de isi gücü birakip askim ugruna avusturyalara tasindim ne deliyim diyordum sen benden de deli çiktin. Hadi bakalim hayirlisi. Merakla bekleyecegim maceralari.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonu nasıl oldu bana onu söyle. Pişman mısın zor mu? Yoksa biz senle gerçekten deli miyiz? Kafamda deli sorular :D

      Sil
    2. Ha ha valla benim masalim fena gitmedi 10 yildir evliyim 3 çocugum var avusturyada da çok mutluyum. Istedigim gibi yasiyorum. Piyangodan kafama göre bir adam çikti sansliyim. Hatta burada yüksekokul bile bitirdim. Inanamazsin lise diploman ve almancan olunca seçip giriyorsun :) bazen radikal kararlar iyidir. Çocuk olmadan delilik yapmak daha da iyidir.

      Sil
    3. Aaaa çok iyiymiş bak o okul işi de Avusturya başlıbaşına iyiymiş zaten bahtına güzel yermiş. Beni elin afrikalarında yamyamlar yer gibi geliyo. Yabancı damat almışsın esas sen yazsaydın keşke maceralarını. Gerçi bir bloğun daha var senin o neyle ilgiliydi?

      Sil
    4. Yok canim esim Türk kisisel blogumda bahsediyorum çok . Benim bir kisisel bir de spor blogum var. Spor blogunda ciddi ciddi yazarken delikizin bohçasinda kafama göre takiliyorum.

      Sil